Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Tρεις τελευταίες παραστάσεις από τον Διονύση Ζάχο στο Mayor

Επιστρέφει, ύστερα από μια μικρή παύση, ο Διονύσης Ζάχος...

Η κίνηση στα social media από Λάλο και Μαυρίδου που επιβεβαιώνει την...

Το αποκλειστικό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της «Espresso» για τον χωρισμό-βόμβα...

Είναι πολλά τα λεφτά για το «GNTM», Ηλιάνα

Μαύρες πλερέζες... για την Ηλιάνα Παπαγεωργίου, καθώς το «GNTM»...

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Πύρινο μέτωπο «κατάπιε» πευκοδάσος

Υπόνοιες για εμπρησμό εκφράζουν κάτοικοι στα Δερβενοχώρια! Υπό έλεγχο τέθηκε μεγάλη φωτιά στη Σιθωνία Χαλκιδικής που έκαψε ελαιόδεντρα

Τεράστια κινητοποίηση της Πυροσβεστικής και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης προκάλεσε η πυρκαγιά που μαίνεται από τη νύχτα του Σαββάτου στα Δερβενοχώρια και ήδη «κατάπιε» εκατοντάδες στρέμματα πευκοδάσους. Την επιχείρηση κατάσβεσης δυσκολεύουν το δύσβατο της περιοχής και οι ισχυροί άνεμοι, που έως αργά χθες το βράδυ προκαλούσαν συνεχείς αναζωπυρώσεις.

Η μεγάλη πυρκαγιά ξεκίνησε στις 22.40 το βράδυ του Σαββάτου σε πευκοδάσος στα Δερβενοχώρια, κοντά στο χωριό Στεφάνη Βοιωτίας. Στο σημείο έσπευσαν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις με 56 οχήματα, 115 πυροσβέστες και πεζοπόρο τμήμα 38 ατόμων καθώς και 16 υδροφόρες των δήμων και της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, ενώ με το πρώτο φως της ημέρας οι δυνάμεις ενισχύθηκαν από οκτώ πυροσβεστικά αεροπλάνα και πέντε ελικόπτερα. Παρά τη μεγάλη κινητοποίηση, η πυρκαγιά μαινόταν ανεξέλεγκτη ως αργά χθες το βράδυ, με τις φλόγες να παίρνουν μεγάλες διαστάσεις εξαιτίας των ανέμων έντασης 6-7 μποφόρ και να καταστρέφουν μεγάλη έκταση πευκοδάσους. Το έργο των πυροσβεστών δυσκολεύει και το εξαιρετικά δύσβατο ανάγλυφο της περιοχής, το οποίο καθιστά πολλά σημεία απρόσιτα στις επίγειες δυνάμεις.

Στο μέτωπο της φωτιάς βρέθηκε από την πρώτη στιγμή ο δήμαρχος Τανάγρας Βασίλης Περγάλιας, που δήλωσε στην «Espresso»: «Ολες οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής και των Δήμων Τανάγρας και Φυλής είναι εκεί. Η φωτιά είναι μεγάλη και δεν ξέρουμε αν έχουμε απώλειες σε ζωικό κεφάλαιο. Μέχρι στιγμής δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές και αυτό που ελπίζουμε είναι να σταματήσει ο αέρας».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η φωτιά ξεκίνησε κοντά στο σημείο όπου ξέσπασε η μεγάλη πυρκαγιά του 2007, η οποία επεκτάθηκε έως την Πάρνηθα και απανθράκωσε σημαντικό κομμάτι του εθνικού δρυμού. Κάτοικοι της περιοχής εκφράζουν υπόνοιες 4w5y4y 2για εμπρησμό, ενώ ο αντιδήμαρχος Τανάγρας Σπύρος Σταμάτης δήλωσε: «Η φωτιά δεν πιάνει από μόνη της στις 22.00 το βράδυ, αυτό είναι το μόνο σίγουρο»!

Ανεξέλεγκτες διαστάσεις

Κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου σημειώθηκαν πυρκαγιές και σε άλλες περιοχές της χώρας, με σημαντικότερη εκείνη που ξέσπασε στις 13.00 του Σαββάτου σε δασική έκταση στον Νέο Μαρμαρά, στη Σιθωνία Χαλκιδικής, και κατέκαψε ελαιόδεντρα και χαμηλή βλάστηση. Στο έργο της κατάσβεσης ρίχτηκαν 62 πυροσβέστες με 31 οχήματα και χωματουργικά μηχανήματα, 41 άτομα πεζοπόρο τμήμα, τέσσερα πυροσβεστικά αεροπλάνα και τρία ελικόπτερα, που έως το βράδυ κατόρθωσαν να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά. Υπό πλήρη έλεγχο τέθηκε, πριν πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις, η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες το πρωί κοντά στις Γούρνες Ηρακλείου Κρήτης, ενώ γρήγορα ελέγχθηκε και η φωτιά που ξέσπασε χθες το απόγευμα κοντά στα ΚΤΕΛ Χαλκίδας.

4w5y4y 3«Βαριά αναγκαστική προσγείωση» Canadair

Σώοι είναι οι δύο χειριστές του Canadair CL-215, οι οποίοι πραγματοποίησαν αναγκαστική προσγείωση κατά τη διάρκεια της επιχείρησης κατάσβεσης της φωτιάς στα Δερβενοχώρια. Το περιστατικό συνέβη χθες στις 11.10, όταν το παλαιού τύπου πυροσβεστικό αεροσκάφος παρουσίασε βλάβη που, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, σχετίζεται με φωτιά και απώλεια ισχύος στον αριστερό κινητήρα, με αποτέλεσμα οι χειριστές να υποχρεωθούν σε «βαριά αναγκαστική προσγείωση» σε απόσταση 1,5 χιλιομέτρου βόρεια των εγκαταστάσεων της εταιρίας ΤΙΤΑΝ. Ο επισμηναγός κυβερνήτης και ο σμηναγός συγκυβερνήτης βγήκαν μόνοι τους από το αεροσκάφος, ενώ στο σημείο έφτασαν σωστικά συνεργεία που τους μετέφεραν στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας για προληπτικούς λόγους. Επιτροπή εμπειρογνωμόνων θα διερευνήσει τα αίτια του συμβάντος.

04.06 espr.weekend 260x160

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Ιωάννα Τούνη: Τα επίμαχα «κεφάλαια» του βουλεύματος που στέλνει σε δίκη τους δύο άντρες

Συγκλονιστικά στοιχεία για την υπόθεση revenge porn εις βάρος...