Ανδρες: Απρόθυμοι να βάλουν προφυλακτικό με όμορφες γυναίκες

Η ομορφιά της γυναίκας βλάπτει σοβαρά τη σεξουαλική υγεία του άνδρα αλλά και της ίδιας. Αυτό είναι το συμπέρασμα έρευνας του πανεπιστημίου του Σάουθαμπτον με επικεφαλής μια Ελληνίδα, που έδειξε ότι η ένταση του πάθους που προκαλεί η ωραία εμφάνιση της παρτενέρ αυξάνει τις πιθανότητες ο άνδρας να μη χρησιμοποιήσει προφυλακτικό κατά τη σεξουαλική επαφή.

Η Αναστασία Ελευθερίου και η ομάδα της ρώτησαν ομάδα ετεροφυλόφιλων ανδρών ηλικίας 18 έως 69 ετών κατά πόσο θα έκαναν σεξ με διάφορες γυναίκες, των οποίων τους έδειξαν φωτογραφίες, και κατά πόσο θα χρησιμοποιούσαν προφυλακτικό. Οσο πιο ψηλά βαθμολογούσαν οι άνδρες την ελκυστικότητα μιας γυναίκας (σε μια κλίμακα 0-100) τόσο πιο πρόθυμοι εμφανίζονταν να έχουν σεξουαλική επαφή μαζί της αλλά και τόσο απρόθυμοι να κάνουν χρήση προφυλακτικού. Και αυτό άσχετα με το πόσο μεγάλο θεωρούσαν τον κίνδυνο να κολλήσουν κάποιο νόσημα.

Προηγούμενες μελέτες έχουν επίσης δείξει ότι όσο λιγότερο όμορφη βρίσκουν οι άνδρες μια γυναίκα τόσο πιο εύκολα βάζουν προφυλακτικό. Οι επιστήμονες αποδίδουν εν μέρει αυτήν την τάση σε βαθιές εξελικτικές ρίζες, επειδή ανέκαθεν οι άνδρες προτιμούσαν να κάνουν παιδί με γυναίκες που έβρισκαν όμορφες.

Σύμφωνα με τη νέα μελέτη, μεγαλύτερη προθυμία για τη χρήση προφυλακτικού δείχνουν όσοι έχουν μόνιμη και αποκλειστική σχέση, όσοι είναι λιγότερο ικανοποιημένοι από τη σεξουαλική ζωή τους, όσοι έχουν μεγαλύτερο αριθμό σεξουαλικών συντρόφων, όσοι έχουν αργήσει να κάνουν σεξ για πρώτη φορά και όσοι φοβούνται πολύ μήπως κολλήσουν κάτι. Από την άλλη, όσοι άνδρες νιώθουν μεγάλη αυτοπεποίθηση για τη δική τους ομορφιά τείνουν επίσης να χρησιμοποιούν πιο σπάνια προφυλακτικό.

04.06 espr.weekend 260x160

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ