Πρόταση Γκλέτσου για τη δημιουργία νεκροταφείου αλλοθρήσκων στη Στυλίδα

Πρόθυμος να φιλοξενήσει στην περιοχή του νεκροταφείο αλλοθρήσκων εμφανίζεται ο Απόστολος Γκλέτσος…

Πρόθυμος να φιλοξενήσει στην περιοχή του νεκροταφείο αλλοθρήσκων εμφανίζεται ο Απόστολος Γκλέτσος (φωτό). Ο δήμαρχος Στυλίδας, όπως αποκάλυψε σε επιστολή του προς τον πρόεδρο της Κεντρικής Ενωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) Γιώργο Πατούλη, επιθυμεί να προχωρήσει στη δημιουργία νεκροταφείου αλλοθρήσκων, σε έκταση που ανήκει στον δήμο.

Σύμφωνα με τον κ. Γκλέτσο, η κατασκευή του νεκροταφείου θα δώσει λύση σε ένα πρόβλημα, όπως αναφέρει, που υπάρχει πανελλαδικά, αφού κανένας δήμος δεν έχει εκφράσει επισήμως την πρόθεση να φιλοξενήσει νεκροταφείο για άτομα που ανήκουν σε άλλες θρησκείες.

Οπως διευκρινίζει πάντως, απαραίτητη προϋπόθεση για τη λειτουργία του νεκροταφείου αλλοθρήσκων είναι να δώσει την έγκρισή της η οικεία μητρόπολη.

«Πρέπει να σημειωθεί ότι ο δήμος μου, έτσι, επιλύει το μεγάλο πρόβλημα πανελλαδικά, διότι κανένας άλλος συνάδελφος δεν δέχεται να υλοποιηθεί νεκροταφείο αλλοθρήσκων στον δήμο του.

Βεβαίως, βασική προϋπόθεση είναι η συναίνεση και η ευλογία του οικείου μητροπολίτη κ. Νικολάου της Φθιώτιδας» αναφέρει ο δήμαρχος Στυλίδας στην επιστολή του.

04.06 espr.weekend 260x160

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ