Η μάχη του Μύρτου

Αλαλούμ με τις ομπρέλες και τις ξαπλώστρες. Απομάκρυνση της καντίνας για προστασία σπάνιου είδους νυχτερίδας

Αποφασισμένες να κρατήσουν ανοιχτή για τους λουομένους την παραλία-σήμα κατατεθέν της Κεφαλλονιάς -πόλο έλξης των τουριστών- είναι οι τοπικές Αρχές.

ΑΠΟ ΤΗΝ
ΕΥΑ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ

Μάλιστα, σήκωσαν ελικόπτερο για να «ντύσουν» τα βράχια της με ειδικά συρματοπλέγματα, προκειμένου ο δρόμος να μείνει ανοιχτός και τα αυτοκίνητα των επισκεπτών να φτάνουν μέχρι κάτω. Ωστόσο, η… μάχη του Μύρτου φαίνεται ότι βρίσκεται στο φόρτε της!

Ολα άρχισαν το 2009, όταν ο πρώην Δήμος Πυλαρέων (στον οποίο ανήκε τότε ο Μύρτος) ζήτησε να εκδοθεί Προεδρικό Διάταγμα για την προστασία της θαλάσσιας νυχτερίδας, ενώ έθετε και άλλες περιβαλλοντικές απαγορεύσεις. Σύμφωνα με τις τοπικές Αρχές, το Προεδρικό Διάταγμα δεν εφαρμόστηκε ποτέ, ώσπου το ανέσυρε η σημερινή κυβέρνηση!

Και εκεί ξεκίνησε το απίστευτο αλαλούμ, με το αρμόδιο υπουργείο να απαγορεύει τις ομπρέλες και τις ξαπλώστρες στην παραλία, την ώρα που το Προεδρικό Διάταγμα επιτρέπει την τοποθέτησή τους! Ως τώρα, πάντως, τα αυτοκίνητα κατεβαίνουν κανονικά στον Μύρτο, αλλά η καντίνα μεταφέρθηκε σε άλλο σημείο.

Μιλώντας στην «Espresso», ο αντιπεριφερειάρχης Κεφαλλονιάς και Ιθάκης Παναγής Δρακουλόγκωνας ξεκαθάρισε ότι ο Μύρτος δεν θα κλείσει: «Από τον Φεβρουάριο διευκρινίσαμε ότι δεν θα δεχτούμε το κλείσιμο της παραλίας και αυτές τις μέρες άρχισε να επανεκτελείται έργο βραχοπροστασίας. Χρησιμοποιούμε ένα ελικόπτερο ιταλικής κατασκευής, με Ιταλούς τεχνικούς, οι οποίοι ντύνουν τα βράχια με συρματοπλέγματα, σαν κουρτίνες». Ο κ. Δρακουλόγκωνας ανέφερε ότι, σύμφωνα με το Προεδρικό Διάταγμα, για την προστασία ενός σπάνιου είδους νυχτερίδας απαγορεύεται η τοποθέτηση καντίνας. Πάντως, από την καντίνα και τις ομπρέλες, τις ξαπλώστρες και το πάρκινγκ τα έσοδα για τον δήμο ήταν πέρυσι 280.000 ευρώ, ενώ άλλα 70.000 ευρώ μπήκαν στα ταμεία του Δημοσίου, που λαμβάνει το 20% του συνολικού ποσού.

04.06 espr.weekend 260x160

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ