Διαμαρτύρονται οι δικαστικοί υπάλληλοι για αίθουσες «χαμάμ»!

Με καζάνια της Κολάσεως παρομοιάζουν τα δικαστικά κτίρια της χώρας οι υπάλληλοι, αφού, όπως υποστηρίζουν, οι θερμοκρασίες που αναπτύσσονται αγγίζουν τους 40 βαθμούς Κελσίου…

Με καζάνια της Κολάσεως παρομοιάζουν τα δικαστικά κτίρια της χώρας οι υπάλληλοι, αφού, όπως υποστηρίζουν, οι θερμοκρασίες που αναπτύσσονται αγγίζουν τους 40 βαθμούς Κελσίου και καθιστούν απάνθρωπες τις συνθήκες εργασίας! Με ανακοίνωσή της η συνδικαλιστική παράταξη της ΔΑΚΕ δικαστικών υπαλλήλων (ΔΑΚΕ-ΟΔΥΕ) καλεί τον υπουργό Δικαιοσύνης Νίκο Παρασκευόπουλο να δώσει λύση στην ανυπαρξία κλιματισμού στις δικαστικές αίθουσες, τονίζοντας με σκωπτικό ύφος:

«Ο υπουργός και οι λοιποί συναρμόδιοι, αφού έλυσαν τα προβλήματα της χώρας, αφού θα επιταχύνουν τη Δικαιοσύνη χωρίς υπαλλήλους και υποδομές, θα πρέπει πλέον να σταθούν δίπλα μας και σε πιο “ασήμαντα” θέματα, όπως οι συνθήκες εργασίας δικαστικών υπαλλήλων, δικαστικών λειτουργών, δικηγόρων και διαδίκων».

Υπολειτουργία

Οπως αναφέρουν οι δικαστικοί υπάλληλοι, στο Εφετείο, στο Πρωτοδικείο Αθήνας και σε άλλα δικαστήρια της χώρας οι θερμοκρασίες πλησιάζουν τους 40 βαθμούς, καθώς δεν λειτουργεί σύστημα ψύξης ή, όπου υπάρχει, υπολειτουργεί. «Στο Εφετείο Αθηνών εκκρεμεί καιρό τώρα η τοποθέτηση συντηρητή, με αποτέλεσμα το κτίριο να είναι καζάνι της Κολάσεως, ενώ στο Πρωτοδικείο Αθηνών υπάρχουν κτίρια που αγνοούν τι σημαίνει κλιματισμός (όπως είναι τα κτίρια 8, 12 και 13), με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να αναγκάζονται να εργάζονται σε συνθήκες “σάουνας ή χαμάμ”» καταλήγουν, καλώντας τον κ. Παρασκευόπουλο να αναλογιστεί τις ευθύνες του.

04.06 espr.weekend 260x160

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ