Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Οι αθέατοι γαμομπελάδες του «Μπόρατ»

Προβλήματα που «σέρνονταν» για χρόνια κρύβονται πίσω από το...

Η επιστολή του «σφαγέα» των Αγίων Αναργύρων στην άτυχη Κυριακή

Ανατριχίλα προκαλεί το περιεχόμενο μιας από τις επιστολές που...

Selfie θανάτου για αισθητικό

Μια selfie κόστισε τη ζωή σε Ρωσίδα αισθητικό με...

Χάρης Βεραμόν: Το θρίλερ 348 σελίδων με άλυτες αστυνομικές υποθέσεις

Ιδιωτικός ερευνητής, δημιουργός true crime σειράς ντοκιμαντέρ στο YouTube...

Που χάθηκε η Καλλιόπη Ευαγγελίδου

►Ο ρόλος-σταθμός (για την καριέρα της) στη σειρά «Η Λάμψη» και οι παραστάσεις
►O γάμος, τα τρία αγγελούδια της και οι σπουδές στην Καλών Τεχνών

►Ο ρόλος-σταθμός (για την καριέρα της) στη σειρά «Η Λάμψη» και οι παραστάσεις
►O γάμος, τα τρία αγγελούδια της και οι σπουδές στην Καλών Τεχνών

Ο ρόλος της Τατιάνας Δράκου στην καθημερινή σειρά «Λάμψη» του Νίκου Φώσκολου στον ΑΝΤ1 αποτέλεσε σταθμό στην καριέρα και τη δημοφιλία της Καλλιόπης Ευαγγελίδου, η οποία αποφάσισε να γίνει ηθοποιός από την ηλικία μόλις των τεσσάρων χρόνων!

ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΜΗΤΡΑ ΔΑΡΔΑ

Η συμμετοχή σε μια παιδική σχολική γιορτή ανέδειξε το υποκριτικό ταλέντο της μικρής, η οποία γοητευμένη κοίταζε τον κόσμο να τη χειροκροτεί με ενθουσιασμό. Το σημαντικότερο, όμως, ήταν άλλο: είχε κάνει υπερήφανους τους διάσημους γονείς της, την εξαιρετική πρωταγωνίστρια Βίλμα Τσακίρη και τον σπουδαίο ηθοποιό Γιάννη Ευαγγελίδη, οι οποίοι μεγάλωσαν την κόρη και τον γιο τους με απέραντη αγάπη. Στο σπίτι τους η τέχνη ήταν πανταχού παρούσα, όπως και οι σελίδες των ρόλων, τα σενάρια και τα βιβλία μεγάλων θεατρικών συγγραφέων που η Καλλιόπη άγγιζε με τα παιδικά δάχτυλά της και έκανε όνειρα. Μαγεμένη από το σανίδι, τις φωτεινές μαρκίζες, τους ρόλους, τις πρόβες, τους θιάσους και τα «μπράβο» του κοινού, δεν προέβαλε καμία αντίσταση όταν η υποκριτική την τράβηξε στον κόσμο του θεάματος.

Η τελευταία τηλεοπτική εμφάνιση της ηθοποιού έγινε το 2005 στην κωμική σειρά «Μπερδέματα», με συμπρωταγωνιστές τον Θανάση Ευθυμιάδη και τον Γιάννη Ζουγανέλη, κάτι που δεν ισχύει όμως και για το θέατρο, όπου εμφανίζεται κάθε σεζόν σε παραγωγές του ΔΗΠΕΘΕ Σερρών, πόλη στην οποία ζει μόνιμα από το 2002. Η Καλλιόπη Ευαγγελίδη σήμερα, εκτός από τη ραδιοφωνική εκπομπή της, το θέατρο και την ενασχόληση με τα κοινά, σπουδάζει στη Σχολή Καλών Τεχνών στο τμήμα Θεάτρου του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου της Θεσσαλονίκης, όπου πέρασε με κατατακτήριες εξετάσεις!

Το ομορφοκόριτσο, που ξεκίνησε με όνειρα για τη Νομική, σπούδασε τελικά στη Φιλοσοφική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και κατόπιν αποφοίτησε με άριστα από τη Δραματική Σχολή του Ωδείου Αθηνών.

Είπε «όχι» σε φωτογράφιση

Παρακολούθησε για αρκετά χρόνια μαθήματα χορού που βοήθησαν πολύ τη σκηνική παρουσία της, ωστόσο δεν «πούλησε» ποτέ το καλογυμνασμένο σώμα της στα εξώφυλλα αντρικών περιοδικών. «Πάνω κάτω στα 25, εκεί γύρω, μου τηλεφωνούν από τηλεπεριοδικό να κάνω εξώφυλλο και μου λένε ότι το κόνσεπτ θα είναι να φοράω ένα άσπρο πουκάμισο, σκέτο. Κι αρχίζω μέσα μου να απαγγέλλω το “απολείπειν ο Θεός Αντώνιον” και να ψελλίζω λυγμικά πως εγώ δεν μπορώ να φορέσω μόνο το πουκάμισο. Κάλεσα τη διευθύντρια δημοσίων σχέσεων του καναλιού και κλαίγοντας της είπα ότι δύο πράγματα δεν μπορώ να κάνω δημόσια, να φοράω σκέτο το πουκάμισο και να γλείφω το κουτάλι από το γιαούρτι, κι εκείνη με αποδέσμευσε γελώντας» είχε περιγράψει η ηθοποιός σε πρόσφατο διαδικτυακό ποστ.

Το 1992 πήρε τον πρώτο θεατρικό ρόλο της στον θίασο του Γιώργου Κιμούλη στο έργο «Συρανό ντε Μπερζεράκ» του Ροστάν και οι κριτικές ήταν σπουδαίες. «Ο Νίκος Φώσκολος με είδε στο θέατρο και μου πρότεινε να αναλάβω τον ρόλο της Τατιάνας Δράκου» αποκάλυψε σε συνέντευξή της η ηθοποιός, η οποία αντικατέστησε την Τάνια Καψάλη στη σειρά «Λάμψη» και έγινε η «νέα» κόρη του ισχυρού Γιάγκου Δράκου. Το 1995 συμμετείχε σε επεισόδια της σειράς «Μαγική νύχτα», ενώ το 2003 έπαιξε στο σίριαλ «Αμαρτίες γονέων». Δύο χρόνια αργότερα ήταν η πρωταγωνίστρια στο «Ας πρόσεχες» στο πλευρό του Σάκη Μπουλά και το 2004 έκανε μια λαμπερή αξέχαστη εμφάνιση στο πρωτοχρονιάτικο σόου του ΑΝΤ1 «2.000 αστέρια», με παρουσιαστές την Ελένη Μενεγάκη, τον Γιώργο Παπαδάκη και τον Αντρέα Μικρούτσικο.

Το 2007 άρχισε μια συνεργασία με το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος. Από εκείνη τη χρονιά έως το 2010 διετέλεσε παράλληλα πρόεδρος του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Σερρών, ενώ το 2009 εκλέχτηκε δημοτική σύμβουλος Σερρών και ανέλαβε θέση αντιδημάρχου της πόλης.

Παντρεύτηκε από έρωτα

Το «μικρόβιο» της υποκριτικής την οδήγησε το 2010 πίσω στη σκηνή, παρουσιάζοντας το έργο «Με τα παιδιά της πιάτσας» στη Μονή Λαζαριστών Θεσσαλονίκης, τo 2013 στο «Φύλλα της» του Ανδρέα Φλουράκη, ενώ την άνοιξη σκηνοθέτησε την παράσταση «Οκτώ γυναίκες κατηγορούνται» του Ρομπέρ Τομά.
Ωστόσο, «έρωτας ήταν η αιτία» που οδήγησε την Καλλιόπη Ευαγγελίδου να αρχίσει μια νέα ζωή μακριά από την Αθήνα. Η πρόταση γάμου από τον σύντροφό της Φώτη Θεοδωρίδη, ο οποίος δραστηριοποιείται επιχειρηματικά στη Μακεδονία, έγινε αμέσως αποδεκτή από το γλυκό κορίτσι με τα υπέροχα μάτια, που έβαλε την αληθινή ζωή πάνω από την καριέρα. «Παντρεύτηκα τον άντρα μου από έρωτα και για κανέναν άλλον λόγο. Αυτό δεν αλλάζει με τίποτα» δήλωσε σε συνέντευξή της. Γι’ αυτό και έβγαλε one way εισιτήριο για την ευτυχία και σήμερα είναι μια σούπερ σύζυγος και μαμά τριών παιδιών, της 13χρονης Θωμαής, του 9χρονου Ευγένιου και της 5χρονης Βηθλεέμ (Βίλμα), που της χάρισαν τον κόσμο όλο!

«Είμαι αυθόρμητη και καθοδηγούμαι από την αγάπη και το ένστικτο της παραδοσιακής Ελληνίδας μάνας που μεγάλωσε γενιές και γενιές. Θυμάμαι τη φροντίδα και την αγάπη των γιαγιάδων μου και προχωρώ στα χνάρια της μνήμης αυτής» είχε δηλώσει η ηθοποιός, αποκαλύπτοντας και τις συμβουλές των γονιών της. «Ο μπαμπάς μου έλεγε πως τα παιδιά δεν μας ανήκουν και δεν μας οφείλουν τίποτα. Εμείς οφείλουμε να τους δώσουμε αγάπη και πληροφορίες. Και η μαμά μου, όταν άνοιξα δεύτερη τρύπα στα αυτιά μου, κούνησε το κεφάλι και είπε: “Τόσες τρύπες που ανοίγεις, πρόσεξε μην πέσεις σε καμιά μέσα”. Εχω σπουδαίους γονείς που τους οφείλω τα πάντα, γι’ αυτό και στο βιογραφικό μου γράφω καταρχάς για αυτούς» τόνισε.

04.06 espr.weekend 260x160 630x388

{{-PCOUNT-}}16{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η «καταραμένη» φαμίλια της Ηλιούπολης: Εκτέλεσε τη μάνα του με καραμπίνα και αυτοκτόνησε

Δολοφονία και αυτοχειρία φαίνεται πως είναι το επικρατέστερο σενάριο...

Παράταση για τον «Ασχημο»

Με περισσότερες από 120 παραστάσεις από την αρχή της...

Τα… βρόντηξε από το «My style rocks» η Φωτεινή Μπαρνασά, από τα φαβορί του reality

Σκάει «βόμβα» στο «My style rocks». Ενα από τα...

Χειροπέδες σε… ξαναμμένο κοκάκια μέσα σε ροζ μασατζίδικο!

Τα «ξέρασε» όλα στην ανακρίτρια, εν είδει ψυχοθεραπείας, ένας...