Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Πιτσιρικάδες είχαν πετάξει αβγά στην Καρυοφυλλιά Καραμπέτη!

Ποιος να το περίμενε ότι η καλύτερη Ελληνίδα ηθοποιός...

Τα σχέδια Κάβουρα και Τζαβέλλα για το Πάσχα

Μια σύντομη απόδραση για τις ημέρες του Πάσχα έχουν...

Στον χώρο του παλιού αεροδρομίου εντοπίστηκαν 314 βόμβες Αεροπορίας από τον Β’...

Οχι μία ούτε δύο, αλλά… 314 βόμβες Αεροπορίας από...

Ελεύθερος μετά την απολογία του ο πρώην βουλευτής των «Σπαρτιατών» Κωνσταντίνος Φλώρος

Για ένα «ατυχές περιστατικό», το οποίο, όπως είπε, αν...

Ο περιπτεράς-μοντέλο της πλατείας Κολωνακίου

Ο Σταμάτης Βούρος, που αναστατώνει την πλατεία Κολωνακίου, έχει φοιτήσει στο Πάντειο και αποκαλύπτει πώς συνδυάζει πρωινή δουλειά και πασαρέλα

4r4we5yse 2Οταν δεν πουλάει τσίχλες, εφημερίδες και τσιγάρα σε κεντρικό περίπτερο του Κολωνακίου, πρωταγωνιστεί σε διαφημιστικές καμπάνιες, editorials και επιδείξεις μόδας. Ο Σταμάτης Βούρος θεωρείται ίσως ο πιο σέξι περιπτεράς της Αθήνας. Δεν είναι τυχαίο, λοιπόν, που ασχολείται παράλληλα με το μόντελινγκ.

Από τον
Ηλία Μαραβέγια
Φωτό: Χρήστος Ζήνας

«Ξεκίνησα να δουλεύω στο περίπτερο πριν από πέντε χρόνια, όταν άφησα τη δουλειά του κειμενογράφου σε διαφημιστική εταιρία» λέει ο ίδιος στην «Espresso», ξετυλίγοντας το κουβάρι της προσωπικής ιστορίας του. «Σπούδασα στο Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού της Παντείου, επιλέγοντας ως κατεύθυνση τη διαφήμιση και τις δημόσιες σχέσεις. O τρόπος που δουλεύαμε τις εργασίες μας στη σχολή ήταν βασισμένος σε ευρωπαϊκά πρότυπα.

Ωστόσο, η εμπειρία μου στη διαφημιστική εταιρία όπου εργάστηκα για έναν χρόνο ήταν διαφορετική απ’ αυτό που περίμενα. Συνειδητοποίησα ότι τα ευρωπαϊκά πρότυπα δεν ισχύουν πρακτικά στην Ελλάδα. Απογοητεύτηκα, παραιτήθηκα και πέρασα στο plan b, το περίπτερο» συνεχίζει ο Σταμάτης, ο οποίος πριν απ’ όλα αυτά υπήρξε αθλητής του μπέιζμπολ στον Παναθηναϊκό, αλλά και εύζωνας στην Προεδρική Φρουρά.

«Δεν βαριέμαι ποτέ»

Η επιχείρηση του περιπτέρου ανήκει σε φίλους του, οι οποίοι του είχαν αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο μιας συνεργασίας σε περίπτωση που τα πράγματα δεν εξελίσσονταν όπως περίμενε. «Τα χρήματα που μου πρότειναν ήταν ίδια μ’ αυτά που έπαιρνα στη διαφημιστική εταιρία κι έτσι πήρα την απόφαση. Οι πρώτες ημέρες στο περίπτερο είχαν τις δυσκολίες τους, όπως καθετί καινούργιο στη ζωή. Μου άρεσε, όμως, η επικοινωνία με τον κόσμο και τα πήγα μια χαρά. Οσα χρόνια δουλεύω εδώ δεν έχω κοιτάξει το ρολόι μου ούτε μία φορά. Δεν βαριέμαι ποτέ – πάντα έχω κάτι να κάνω» εξηγεί.

Το περίπτερο όπου δουλεύει βρίσκεται δίπλα στην ιστορική καφετέρια Da Capo. Ετσι, μεταξύ των πελατών του Σταμάτη μπορεί να συναντήσει κανείς από κυρίες της καλής κοινωνίας μέχρι τις υπηρέτριές τους.

«Ερχεται κάθε καρυδιάς καρύδι: επιχειρηματίες, καλλιτέχνες, πολιτικοί, εργάτες, Φιλιππινέζες, οι πάντες…» αναφέρει ο ίδιος, ο οποίος εργάζεται συνήθως εκεί στην πρωινή βάρδια, από τις 06.00 έως τις 14.00.

«Εχει τύχει να δουλέψω και βράδια. Τότε, μάλιστα, συμβαίνουν συνήθως τα πιο περίεργα σκηνικά. Ερχεται κόσμος από τα μπαράκια της περιοχής, έχοντας καταναλώσει προηγουμένως αλκοόλ, και οι αντιδράσεις τους είναι συχνά απρόβλεπτες. Εχει τύχει, για παράδειγμα, να μου την πέσουν κοπέλες, οι οποίες είναι λιγάκι ζαλισμένες και φτάνουν μέχρι το περίπτερο για να ψωνίσουν κάτι. Επίσης, έχει συμβεί να έρθουν εντελώς μεθυσμένοι, οι οποίοι θέλουν να αγοράσουν τσιγάρα και δεν μπορούν να θυμηθούν ή να προφέρουν τη μάρκα. Τα αντιμετωπίζω με ψυχραιμία όλα αυτά. Με τον ίδιο τρόπο αντιμετωπίζω και την αγένεια. Μια φορά μιλούσα στο τηλέφωνο με τα αφεντικά και μου λέει ένας με άσχημο ύφος: “Κλείσε το τηλέφωνο τώρα”. Εντάξει, εκεί εκνευρίστηκα, αλλά παρέμεινα και πάλι ψύχραιμος. Ξέρεις, με τον καιρό τα συνηθίζεις όλα και γίνεσαι λιγάκι χοντρόπετσος. Πρέπει να σου πει κάτι πολύ προσωπικό ο άλλος για να σε πειράξει. Το σίγουρο είναι ότι δεν έχει τύχει να κινδυνεύσω ποτέ εν ώρα εργασίας, διότι υπάρχει συνεχώς Αστυνομία στην περιοχή.

4r4we5yse 5

4r4we5yse 4Πάντως, έχουν συμβεί και σε πρωινές βάρδιες ευτράπελα. Το πιο αστείο που θυμάμαι ήταν μια φορά που με κοίταζε έντονα μια κοπέλα, περνώντας απέξω, και σκόνταψε σε έναν πάκο με εφημερίδες τις οποίες προορίζαμε για επιστροφή. Αυτό που έχω να πω γενικά είναι ότι το περίπτερο είναι μεγάλο “σχολείο”. Τις γραμματικές γνώσεις μου τις πήρα στην Πάντειο και τις γνώσεις μου για την κοινωνία στο περίπτερο».

Από τις τσίχλες και τα τσιγάρα σε video clip

Το περίπτερο του άνοιξε και την πόρτα του μόντελιγκ πριν από τρία χρόνια. «Ενας γνωστός σχεδιαστής, που συχνάζει στην πλατεία, μου πρότεινε να ασχοληθώ και με έστειλε σε μια φίλη του, σε μεγάλο πρακτορείο. Εκείνη με είδε, προφανώς της έκανα και ξεκίνησα να δουλεύω» λέει ο Σταμάτης, 4r4we5yse 3ο οποίος έχει πρωταγωνιστήσει, μεταξύ άλλων, σε διεθνή καμπάνια γνωστής αλυσίδας σούπερ μάρκετ. «Μόνο γλυκιά γεύση μού έχει αφήσει η ενασχόλησή μου με το μόντελινγκ. Δεν βασίζομαι στα λεφτά που κερδίζω απ’ αυτό για να βιοποριστώ, αλλά στον μισθό του περιπτέρου. Ετσι, μπορώ και το διασκεδάζω. Τελευταία δούλεψα με τη Στέλλα Καλλή, στο video clip της για το τραγούδι “Η αγάπη τα ‘χει όλα”, που γυρίστηκε στον Πόρο, σε σκηνοθεσία Γιάννη Παπαδάκου. Ηταν πολύ ωραία συνεργασία αυτή» σημειώνει. Στόχος του Σταμάτη Βούρου είναι να κάνει μια καλή πορεία στο μόντελινγκ και κάποια στιγμή να δημιουργήσει μια δική του επιχείρηση.

«Δεν ξέρω τι μπορεί να είναι αυτό – το σκέφτομαι ακόμα» μας λέει, χωρίς να αποκλείει το ενδεχόμενο και ενός δικού του περιπτέρου, αφού, όπως και να το κάνουμε, την ξέρει τη δουλειά.

04.06 espr.weekend 260x160 630x388

{{-PCOUNT-}}17{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...