Στα…αζήτητα το πλοίο της ηρωίνης

Λίγα δευτερόλεπτα (!) κράτησε η διαδικασία της δημοπρασίας του «Noor One»! Κανείς δεν πρόσφερε 60.000 ευρώ για να το αποκτήσει

Λίγα δευτερόλεπτα (!) κράτησε η διαδικασία της δημοπρασίας του «Noor One»! Κανείς δεν πρόσφερε 60.000 ευρώ για να το αποκτήσει

Το δεξαμενόπλοιο «Noor One», με το οποίο έγινε η μεταφορά της ποσότητας-μαμούθ των 2,1 τόνων ηρωίνης, είναι στα αζήτητα.

Το ναρκόπλοιο βγήκε στο σφυρί αντί 60.000 ευρώ (τιμή εκκίνησης) από την αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου Οικονομικών, αλλά πλειοδότης δεν προέκυψε, καθώς δεν υπήρξε ούτε ένας ενδιαφερόμενος να «χτυπήσει» την προσφορά!

f2 2112610

Δύο χρόνια μετά την ανακάλυψη του φορτίου του θανάτου και την κατάσχεση του «Noor One», η Διεύθυνση Διαχείρισης Δημόσιου Υλικού (πρώην ΟΔΔΥ) του υπουργείου Οικονομικών έβγαλε χθες το παλιό σκαρί σε πλειοδοτική προφορική δημοπρασία. Η διαδικασία ξεκίνησε λίγο μετά τις 9 το πρωί στα γραφεία της ΔΔΔΥ στη Μαγουλέζα και κράτησε μόλις λίγα… δευτερόλεπτα, καθώς κανένας δεν εκδήλωσε ενδιαφέρον να αγοράσει το ηλικίας 53 ετών βαπόρι της ηρωίνης, που είναι πλέον ακατάλληλο και προφανώς προορίζεται για παλιοσίδερα (σκραπ).

Να σημειωθεί μάλιστα ότι ήταν η δεύτερη φορά που το «Noor One» βγήκε σε δημοπρασία. Η πρώτη φορά ήταν στις 4 Ιουνίου 2015, με τιμή εκκίνησης τα 100.000 ευρώ (χωρίς και τότε να βρεθεί αγοραστής). Το ναρκόπλοιο αναμένεται να βγει ξανά στην «αγορά» στο μέλλον, καθώς, σύμφωνα με τον νόμο, τα πλωτά μέσα που έχουν κατασχεθεί ως μέσα μεταφοράς ναρκωτικών, όπλων και λαθρομεταναστών επιτρέπεται να δημοπρατηθούν έως και τέσσερις φορές. Στην περίπτωση που δεν βρεθεί αγοραστής, δίνεται εντολή για την καταστροφή τους.

Προς το παρόν, το «Noor One», άδειο πια από το λευκό φορτίο, παραμένει φυλασσόμενο στο αγκυροβόλιο Ελευσίνας. Στο μεταξύ, η δίκη για την πολύκροτη υπόθεση συνεχίζεται με τις αγορεύσεις των συνηγόρων υπεράσπισης των κατηγορουμένων, που αναμένεται να ολοκληρωθούν εντός της εβδομάδας ή στις αρχές της επομένης.

04.06 espr.weekend 260x160 630x388

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ