Αμερικανός διεκδικεί τον θρόνο της Βρετανίας

Διάδοχος του βρετανικού θρόνου φιλοδοξεί να αποδείξει ότι είναι Αμερικανός δικηγόρος, που δηλώνει έτοιμος να υποβληθεί σε τεστ DNA γι’ αυτόν τον σκοπό

Διάδοχος του βρετανικού θρόνου φιλοδοξεί να αποδείξει ότι είναι Αμερικανός δικηγόρος, που δηλώνει έτοιμος να υποβληθεί σε τεστ DNA γι’ αυτόν τον σκοπό. Ο 40χρονος πρώην Μορμόνος Τζέιμς Ορντ (φωτό) από τη Γιούτα ήταν μόλις 13 ετών όταν ο παππούς του θέλησε να του διηγηθεί μια ιστορία σχετικά με το πώς η οικογένειά του έπεσε θύμα συνωμοσίας και απομακρύνθηκε από τον θρόνο.

Οπως του εξήγησε, ένας πρόγονός του υπήρξε «κρυφό» παιδί του βασιλιά Γεωργίου Δ’ του Ηνωμένου Βασιλείου και της ερωμένης του Μαρίας Φιτζέραλντ, την οποία εν συνεχεία παντρεύτηκε μυστικά. Μετά τον θάνατο του βασιλιά, ο λόρδος Στούρτον τής ζήτησε να υπογράψει δήλωση στο πίσω μέρος του πιστοποιητικού γάμου τους, στο οποίο να αναφέρει ότι από την ένωσή τους δεν προέκυψε απόγονος. Στην πραγματικότητα, όμως, το 1786 είχε γεννηθεί ο μοναχογιός τους, ο οποίος δεν γνώρισε ποτέ τους πραγματικούς γονείς του και μεγάλωσε με έναν πρώην ναύτη, ονόματι Τζέιμς Ορντ, που υποκρινόταν ότι ήταν θείος του.

Στο Μπιλμπάο

Μωρό ακόμη, ο Τζέιμς Ορντ ο νεότερος φυγαδεύτηκε στο Μπιλμπάο της Ισπανίας. Το 1790 οι Ορντ μετακόμισαν στη Μέριλαντ των ΗΠΑ, ωστόσο οι φήμες είχαν αρχίσει να φουντώνουν γύρω από τη συγγένεια του νεαρού Τζέιμς Ορντ με τη Μαρία Φιτζέραλντ, αναγκάζοντάς τον να της γράψει επιστολή, χωρίς όμως να πάρει ποτέ απάντηση. Τα επόμενα χρόνια ο βιογράφος της Φιτζέραλντ αποκάλυψε την ύπαρξη εγγράφων που αποδείκνυαν ότι είχε παιδί με τον Γεώργιο Δ’, ενώ ακόμη και οι ιστορικοί δηλώνουν πεπεισμένοι για την ύπαρξη κρυφού παιδιού. Εκτοτε, κάθε γενιά της οικογένειας Ορντ ονόμαζε τον πρωτότοκό της Τζέιμς, φτάνοντας έως τον 40χρονο δικηγόρο, που επίσης έχει τέσσερα παιδιά, τα οποία υιοθέτησε μαζί με τον άντρα του Στιβ Χέμπελ.

04.06 espr.weekend 260x160 630x388

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ