Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Love is in the air: Είπε το «ναι» την ώρα της πτήσης

Η αγάπη σε κάνει να πετάς στα σύννεφα, οπότε...

Ανέβηκε επικίνδυνα η θερμοκρασία με τη νέα φωτογράφιση της Ταραμπάνκο

Η Κάτια Ταραμπάνκο έφερε τον «καύσωνα» μέσα στον Απρίλιο....

Καμπάνα σε 74χρονο που «έλουζε» με χυδαία υπονοούμενα νεαρή σερβιτόρα στην Καβάλα

Καταδικάστηκε από το δικαστήριο για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ένας...

Παπαθωμά και Πετράκος αμφισβητούν την ύπαρξη της αφρικανικής σκόνης

«Μας ψεκάζουν, μας σκοτώνουν με χημικά» βροντοφώναξαν η Θεοφανία...

Από τα 14 της κρυφά ερωτευμένη με τον Καλλέργη

Η ηθοποιός Τζένη Κολλάρου, που παντρεύτηκε τον κατά 38 χρόνια μεγαλύτερό της Λυκούργο, αποκαλύπτει στην «Espresso» τις άγνωστες στιγμές της καρμικής σχέσης τους

tewrtwertΕνας μεγάλος καρμικός έρωτας, η… θυσία της ζωής της που θα έκανε ξανά, περνά μέσα από τις σελίδες ενός αυτοβιογραφικού μυθιστορήματος με τον τίτλο «Ανεκπλήρωτες επιθυμίες», που έγραψε η ηθοποιός Τζένη Κολλάρου και κυκλοφόρησε χθες από τις εκδόσεις Ωκεανός.

ΑΠΟ ΤΟΝ
ΑΛΚΙΝΟΟ ΜΠΟΥΝΙΑ

Η σύζυγος του σπουδαίου θεατράνθρωπου και πολιτικού Λυκούργου Καλλέργη αποκαλύπτει στην «Espresso» άγνωστες στιγμές της ζωής της μαζί του, οι οποίες ζωντανεύουν στο βιβλίο μέσα από την ηρωίδα της Τζοβάνα. Περιγράφει γλαφυρά την πολύ δυνατή σχέση με τον μοιραίο άνδρα της ζωής της, με τον οποίο, μάλιστα, είχαν τεράστια διαφορά ηλικίας, αφού τους χώριζαν 38 (!) ολόκληρα χρόνια.

Η «σιδηρά κυρία», όπως την αποκαλούν, με τη χαρακτηριστική ερωτική φωνή, η οποία στη δεκαετία του ’70 εργάστηκε για μικρό χρονικό διάστημα ως μοντέλο, ενώ ήταν και μία από τις γνωστές εκφωνήτριες του ΕΙΡ και της ΥΕΝΕΔ, γνωρίστηκε με τον Λυκούργο Καλλέργη στα 14 της, ούσα r34rt234rt 7μαθήτρια ακόμη της Β΄ γυμνασίου, ενώ εκείνος ήταν 52 ετών και αναγνωρισμένος καλλιτέχνης. Εμεναν στην ίδια πολυκατοικία, στην πλατεία Κάνιγγος.

«Τον είχα δει στην ταινία “Το νησί των γενναίων” με την Τζένη Καρέζη, όπου υποδυόταν έναν Γερμανό αξιωματικό, και μου άρεσε πολύ. Μια μέρα, λοιπόν, επιστρέφοντας από το σχολείο, φορώντας μπλε ποδιά και κορδέλα στα μαλλιά, του έστησα καρτέρι έξω από την πόρτα του ασανσέρ. Εμεινα σαν χαζή να τον κοιτάζω, εκείνος όμως δεν μου έδωσε καμία σημασία. Αλλωστε, ένα μυξιάρικο ήμουνα τότε και θα είπε ο άνθρωπος από μέσα του “κάποια θαυμάστριά μου θα είναι”. Μπαίνοντας μαζί του στο ασανσέρ, με ρώτησε τι τάξη πάω και πού μένω. Του απάντησα “στον τρίτο όροφο” και τότε πήγε να πατήσει το stop, γιατί είχε ήδη είχε πιέσει εκείνο για τον πέμπτο, όπου ήταν το διαμέρισμά του. “Δεν πειράζει, θα ανέβω μαζί σας. Μετά θα κατέβω στον τρίτο” του είπα. Μόλις φτάσαμε στον όροφο, μου άνοιξε την πόρτα, την κράτησε για λίγο και με κάρφωσε στα μάτια, λέγοντάς μου “γεια σας”, με ένα ύφος σαν να απευθυνόταν σε μια μεγάλη κοπέλα. Τουλάχιστον εμένα έτσι μου φάνηκε! Πάντως από εκείνη τη στιγμή ο Λυκούργος ήταν για μένα όλη η ζωή μου» μας εξομολογείται για τον άνδρα της ζωής της, που έμελλε να παντρευτεί στα 22 της, όταν εκείνος ήταν 60 χρόνων και ο πατέρας της επτά χρόνια μικρότερός του!

Με πρόφαση τα αυτόγραφα

Ομως, μέχρι να έρθει εκείνη η στιγμή, το ειδύλλιο παρέμεινε μυστικό από όλους και τα ραντεβού γίνονταν συνήθως στο διαμέρισμά του, όπου η Τζένη το επισκεπτόταν δήθεν για να πάρει… αυτόγραφα. «Τελειωμό δεν είχαν τα αυτόγραφα! Κάποια στιγμή, που πλέον είχε καταλάβει ότι ήμουν ερωτευμένη μαζί του, μου είπε: “Τι θέλεις, Τζένη, από μένα; Βρες ένα παλικάρι της ηλικίας σου να κάνεις παρέα. Εγώ δεν κάνω για σένα”. Αλλά εγώ επέμενα κι εκείνος κάθε τόσο μου τόνιζε πως ήμουνα ανήλικη και θα τον στείλω στον… εισαγγελέα. Η σχέση μας ήταν σαν ιερό μυστικό και από εμένα και από εκείνον. Το θέμα είναι ότι όλα αυτά τα χρόνια εκείνος είχε απανωτούς δεσμούς με διάφορες κοπέλες κι εγώ έκανα πως δεν καταλάβαινα. Τον έβλεπα με μια γυναίκα στον δρόμο ή στην είσοδο της πολυκατοικίας μας κι έκανα ότι δεν τον ξέρω. Ή, αν χαιρετιόμασταν, του μιλούσα στον πληθυντικό, όπως μου επέβαλε η αγωγή μου. Μέχρι τα είκοσί μου χρόνια τού μιλούσα στον πληθυντικό. Η σχέση μας ολοκληρώθηκε όταν ενηλικιώθηκα, μέχρι τότε ήταν πλατωνική. Και, βέβαια, από τα 14 μέχρι τα 22 μου, που παντρευτήκαμε, κανείς δεν μας πήρε χαμπάρι. Οχι μόνο οι γονείς μου, αλλά ούτε και ο καλλιτεχνικός κύκλος, με αποτέλεσμα η ανακοίνωση του γάμου μας, το 1972, να πέσει σαν κεραυνός εν αιθρία» αποκαλύπτει.

04.06 espr.weekend 260x160 630x388

ΤΟ ΔΙΛΗΜΜΑ ΚΑΙ ΤΟ CRASH TEST ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΓΑΜΟ

Πριν, όμως, το ζευγάρι φτάσει στα σκαλιά της εκκλησίας, ο Λυκούργος Καλλέργης έκανε ένα πολύ ιδιαίτερο… crash test ανάμεσα στην Τζένη και σε μια άλλη γυναίκα, με την οποία είχε παράλληλη σχέση.

«Ο τελευταίος δεσμός του ήταν με μια ηθοποιό, η οποία είχε βάλει σκοπό να τον παντρευτεί, αλλά εκείνος, μετά τον γάμο του με τη Μαρία Φωκά το 1945, δεν ήθελε να ξαναπαντρευτεί. Η γυναίκα αυτή ήταν η μόνη που ανακάλυψε τη μυστική σχέση μας. Μία μέρα ο Λυκούργος μάς κάλεσε και τις δύο την ίδια ώρα στο σπίτι του, χωρίς η μία να γνωρίζει ότι ήταν προσκεκλημένη και η άλλη. Κάθισε στο γραφείο του, εμείς στις δύο καρέκλες μπροστά του, και απευθυνόμενος και στις δυο είπε με σοβαρό ύφος: “Κυρίες μου, σας κάλεσα γιατί έχει γίνει πολύ δύσκολη η κατάσταση, βρίσκομαι σε αδιέξοδο και δεν μπορώ να βρω λύση. Πολιτισμένα, λοιπόν, συζητήστε μεταξύ σας και αποφασίστε ποια θα μείνει και ποια θα φύγει”» θυμάται η κυρία Κολλάρου Καλλέργη.

Οι φόβοι

Οπως υποστηρίζει, πάντως, μέσα από το βιβλίο της περνούν όλα τα κοινωνικοπολιτικά γεγονότα που την επηρέασαν και διαμόρφωσαν τον χαρακτήρα της. Συγχρόνως αναφέρεται στον φόβο που είχε μια ζωή για την απώλεια του συντρόφου της λόγω της μεγάλης διαφοράς ηλικίας που τους χώριζε. Εζησε μαζί του έως το 2011, όταν εκείνος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 98 χρόνων.

«Κοιμόμουν και από την αγωνία μου έβλεπα στον ύπνο μου συνέχεια ότι ο Λυκούργος είχε πεθάνει. Ισως γι’ αυτό θυσίασα τις προσωπικές μου επιθυμίες και στάθηκα δίπλα του να τον βοηθήσω» μας λέει και ξεκαθαρίζει πως το βιβλίο της δεν είναι σκανδαλοθηρικό και ότι απλά αναφέρει αυτά που θα της επέτρεπε ο αγαπημένος της σύζυγος να πει.

Δείτε τις φωτογραφίες:

{{-PCOUNT-}}17{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...