Κίνδυνος-θάνατος οι Ελληνες οδηγοί

Σύμφωνα με έρευνα, πιάνουν τιμόνι πιωμένοι, δεν φορούν ζώνη ασφαλείας, είναι ευέξαπτοι και βρίζουν, ενώ συνηθίζουν να μιλούν στο κινητό ή να στέλνουν μηνύματα

Οι Ελληνες οδηγοί ευθύνονται κατά πολύ για την επικίνδυνη κατάσταση που επικρατεί στους δρόμους της χώρας καθώς, σύμφωνα με τα αποτελέσματα διεθνούς έρευνας για την ασφαλή οδήγηση, οι περισσότεροι δεν διστάζουν να πιάσουν το τιμόνι πιωμένοι, αρνούνται να φορέσουν ζώνη ασφαλείας και συνηθίζουν να μιλούν στο κινητό ή και να στέλνουν SMS (!) την ώρα που οδηγούν.

Μάλιστα οι περισσότεροι Ελληνες (70%) είναι ευέξαπτοι και βρίζουν στον δρόμο, ενώ έχουν τη χειρότερη γνώμη για τους άλλους οδηγούς, τους οποίους χαρακτηρίζουν «ανεύθυνους» (66%), «επικίνδυνους» (39%) «αγχωμένους» (33%) και «επιθετικούς» (32%)!

Στο μεταξύ, ένας στους τέσσερις παραδέχεται ότι έχει αποκοιμηθεί στο τιμόνι έστω και για μερικά δευτερόλεπτα, λόγω υπνηλίας και κόπωσης! Η έρευνα πραγματοποιήθηκε από την εταιρία Ipsos σε δείγμα 14.000 οδηγών από 11 χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης και έγινε για λογαριασμό του ιδρύματος για την υπεύθυνη οδήγηση της γαλλικής εταιρίας VINCI Autoroutes.

Τα συμπεράσματα είναι ιδιαίτερα απογοητευτικά για την Ελλάδα, καθώς η μεγάλη μερίδα των οδηγών χαρακτηρίζεται από απρόσεκτη οδική συμπεριφορά.

Και e-mail

Συγκεκριμένα, το 55% των Ελλήνων παραδέχθηκε ότι μιλάει στο κινητό την ώρα που οδηγεί, ενώ το 31% στέλνει ή διαβάζει SMS και e-mail πίσω από το τιμόνι. Αυτά τα αποτελέσματα φέρνουν την Ελλάδα στην πρώτη θέση μεταξύ των χωρών στις οποίες παρατηρείται επικίνδυνη συμπεριφορά των οδηγών αναφορικά με τη χρήση συνδεδεμένων συσκευών.

Επίσης οι περισσότεροι οδηγοί στη χώρα μας δεν χρησιμοποιούν ζώνη ασφαλείας, οι τέσσερις στους 10 δεν τηρούν τις αποστάσεις ασφαλείας και αρκετοί κινούνται στη λωρίδα έκτακτης ανάγκης στους αυτοκινητόδρομους.

Ακόμη πιο αντικοινωνική και επικίνδυνη συμπεριφορά υιοθετεί ένας στους τρεις οδηγούς, που δεν αφήνει το τιμόνι ακόμη κι αν έχει καταναλώσει σημαντική ποσότητα αλκοόλ.

04.06 espr.weekend 260x160 630x388

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ