Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Love is in the air: Είπε το «ναι» την ώρα της πτήσης

Η αγάπη σε κάνει να πετάς στα σύννεφα, οπότε...

Ανέβηκε επικίνδυνα η θερμοκρασία με τη νέα φωτογράφιση της Ταραμπάνκο

Η Κάτια Ταραμπάνκο έφερε τον «καύσωνα» μέσα στον Απρίλιο....

Καμπάνα σε 74χρονο που «έλουζε» με χυδαία υπονοούμενα νεαρή σερβιτόρα στην Καβάλα

Καταδικάστηκε από το δικαστήριο για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ένας...

Παπαθωμά και Πετράκος αμφισβητούν την ύπαρξη της αφρικανικής σκόνης

«Μας ψεκάζουν, μας σκοτώνουν με χημικά» βροντοφώναξαν η Θεοφανία...

Δεσμεύτηκαν οι καταθέσεις του Ψυχάρη

Με εντολή του οικονομικού εισαγγελέα Παναγιώτη Αθανασίου, στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης για εικαζόμενη φοροδιαφυγή μεγαλοκαταθετών

Με εντολή του οικονομικού εισαγγελέα Παναγιώτη Αθανασίου, στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης για εικαζόμενη φοροδιαφυγή μεγαλοκαταθετών

Δεσμεύτηκαν οι τραπεζικοί λογαριασμοί και οι θυρίδες του εκδότη και εκτελεστικού προέδρου του διοικητικού συμβουλίου του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη (ΔΟΛ) Σταύρου Ψυχάρη με εντολή του οικονομικού εισαγγελέα Παναγιώτη Αθανασίου.

Η εντολή για δέσμευση δόθηκε στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργείται για εικαζόμενη φοροδιαφυγή Ελλήνων μεγαλοκαταθετών και αφορά όλους τους τραπεζικούς λογαριασμούς και τις θυρίδες στο όνομα του Σταύρου Ψυχάρη. Η προκαταρκτική εξέταση είχε ως αφορμή την περίφημη λίστα καταθετών που δημιουργήθηκε με βάση τα 65 CD τα οποία περιέχουν στοιχεία από ελληνικές τράπεζες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εντολή για δέσμευση των τραπεζικών λογαριασμών και των θυρίδων του εκδότη δόθηκε επειδή στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης εντοπίστηκε απόκλιση άνω των 10.000.000 ευρώ μεταξύ των καταθέσεων και των δηλωθέντων εισοδημάτων του ισχυρού άνδρα του ΔΟΛ, με αποτέλεσμα το επίμαχο χρηματικό ποσό να θεωρείται προϊόν εικαζόμενης φοροδιαφυγής, φυσικά μέχρι αποδείξεως του εναντίου.

Προέλευση χρημάτων

Η έρευνα -όπως είθισται- διενεργείται από το Κέντρο Ελέγχου Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου (ΚΕΦΟΜΕΠ), ενώπιον του οποίου έχει κληθεί (σύμφωνα με πληροφορίες προ διμήνου) ο εκδότης προκειμένου να προσκομίσει στοιχεία για να αποδείξει την προέλευση των συγκεκριμένων χρηματικών ποσών.
Αυτή δεν είναι η μόνη δικαστική περιπέτεια του Σταύρου Ψυχάρη. Στις 29 Ιουλίου 2016 ο κ. Ψυχάρης πρόκειται να καθίσει στο εδώλιο του Ι’ Τριμελούς Πλημμελειοδικείου της Αθήνας, κατηγορούμενος σε βαθμό πλημμελήματος για ανακρίβειες και ελλείψεις στις δηλώσεις «πόθεν έσχες» που είχε υποβάλει τα έτη 2011-2015 (οικονομικά έτη 2010-2014). Σε βάρος του έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για το αδίκημα της παράβασης του νόμου περί πόθεν έσχες κατ’ εξακολούθηση σε βαθμό πλημμελήματος, καθώς από την εισαγγελική έρευνα δεν προέκυψε η τέλεση κακουργήματος εκ μέρους του εκδότη. Η υπόθεση παραπέμφθηκε στη Δικαιοσύνη από την Επιτροπή Πόθεν Εσχες της Βουλής.

Παράλληλα, στα χέρια της ανακρίτριας Διαφθοράς Ηλιάννας Ζαμανίκα εκκρεμεί η δικογραφία η οποία αφορά επισφαλείς δανειοδοτήσεις που φέρεται ότι είχε λάβει ο Σταύρος Ψυχάρης από την Alpha Bank, ύψους 57.000.000 ευρώ.
Σε βάρος του επικεφαλής του ΔΟΛ έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για το αδίκημα σε βαθμό κακουργήματος της ηθικής αυτουργίας σε απιστία. Για την υπόθεση διώκονται και υπάλληλοι της τράπεζας, οι οποίοι χορήγησαν τα δάνεια. Σύντομα οι κατηγορούμενοι πρόκειται να κληθούν ενώπιον της ανακρίτριας προκειμένου να απολογηθούν.

04.06 espr.weekend 260x160 630x388

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...