Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Love is in the air: Είπε το «ναι» την ώρα της πτήσης

Η αγάπη σε κάνει να πετάς στα σύννεφα, οπότε...

Ανέβηκε επικίνδυνα η θερμοκρασία με τη νέα φωτογράφιση της Ταραμπάνκο

Η Κάτια Ταραμπάνκο έφερε τον «καύσωνα» μέσα στον Απρίλιο....

Καμπάνα σε 74χρονο που «έλουζε» με χυδαία υπονοούμενα νεαρή σερβιτόρα στην Καβάλα

Καταδικάστηκε από το δικαστήριο για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ένας...

Παπαθωμά και Πετράκος αμφισβητούν την ύπαρξη της αφρικανικής σκόνης

«Μας ψεκάζουν, μας σκοτώνουν με χημικά» βροντοφώναξαν η Θεοφανία...

Το βούτυρο δεν «φταίει» για την καρδιά και τα εγκεφαλικά

Είναι να μη σου βγει το όνομα! Αδικα φαίνεται πως έχει… δαιμονοποιηθεί το βούτυρο σε ό,τι αφορά την πρόωρη θνησιμότητα, τις καρδιοπάθειες και τα εγκεφαλικά επεισόδια

Είναι να μη σου βγει το όνομα! Αδικα φαίνεται πως έχει… δαιμονοποιηθεί το βούτυρο σε ό,τι αφορά την πρόωρη θνησιμότητα, τις καρδιοπάθειες και τα εγκεφαλικά επεισόδια. Νέα έρευνα έρχεται να το απενοχοποιήσει, αποδεικνύοντας ότι όχι μόνο δεν αυξάνει τον κίνδυνο όλων των παραπάνω, αλλά φαίνεται να προστατεύει -έως ένα βαθμό- από τον διαβήτη τύπου 2.

Ερευνητές της Σχολής Επιστήμης της Διατροφής του πανεπιστημίου Ταφτς της Βοστόνης, με επικεφαλής τον καθηγητή Νταρίους Μοζαφαριάν, αξιολόγησαν 15 προηγούμενες έρευνες από διάφορες χώρες, που συνολικά αφορούσαν πάνω από 636.100 άτομα. Οπως διαπίστωσαν, η κατανάλωση μιας κουταλιάς βουτύρου την ημέρα δεν αυξάνει καθόλου τον κίνδυνο εκδήλωσης καρδιοπάθειας ή εγκεφαλικού, ενώ σχετίζεται με μια οριακή αύξηση, κατά 1%, του κινδύνου πρόωρου θανάτου. Παράλληλα, μειώνει κατά 4% τον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη τύπου 2.

Διερεύνηση

«Συνοπτικά, τα ευρήματά μας δείχνουν ότι το βούτυρο δεν θα έπρεπε ούτε να… δαιμονοποιείται ούτε και να θεωρείται σημαντικό για μια καλή υγεία» δήλωσε ο Μοζαφαριάν και τόνισε ότι χρειάζεται περισσότερη διερεύνηση η πιθανή θετική επίδρασή του στον διαβήτη. Η συνεργάτιδά του Λόρα Πίμπιν επισήμανε ότι από τα ευρήματα της έρευνας προκύπτει ότι το βούτυρο είναι μια «ενδιάμεση» τροφή, χαρακτηρίζοντας την επίδρασή του ουδέτερη. «Είναι πιο υγιεινό από τη ζάχαρη ή το άμυλο, όπως το άσπρο ψωμί ή οι πατάτες, αλλά πιο ανθυγιεινό από πολλές μαργαρίνες και μαγειρικά έλαια που έχουν υγιεινά λίπη, όπως το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και το σογιέλαιο» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Οι ερευνητές κατέληξαν ότι το πρόβλημα τελικά δεν είναι τόσο το ίδιο το βούτυρο όσο το πού το απλώνει ή με τι το συνδυάζει κανείς, όπως με λευκό ψωμί ή πατάτες. Σε καμία περίπτωση, ωστόσο, δεν σημαίνει ότι δίνουν το «πράσινο φως» να καταναλώνει κανείς όσο θέλει.

04.06 espr.weekend 260x160 630x388

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...