Πράσινο φως για να κάνουν σεξ οι κατάσκοποι με τους «στόχους» τους

Σεξ με τους ανθρώπους που παρακολουθούν θα έχουν πια το δικαίωμα να κάνουν οι άνδρες και οι γυναίκες της MI6, εφόσον κρίνεται από αυτό η ζωή τους

Σεξ με τους ανθρώπους που παρακολουθούν θα έχουν πια το δικαίωμα να κάνουν οι άνδρες και οι γυναίκες της MI6, εφόσον κρίνεται από αυτό η ζωή τους. Την άδεια για σεξ δίνουν οι νέες κατευθυντήριες γραμμές της Scotland Yard, ύστερα από το σκάνδαλο που ξέσπασε, όταν αποκαλύφθηκε ότι ένας πολύ δραστήριος ακτιβιστής οικολογικού κινήματος ήταν στην πραγματικότητα κρυφός πράκτορας της αστυνομίας, που είχε διεισδύσει στην ομάδα για να παρακολουθεί τυχόν παράνομες πρακτικές. Η σεξουαλική δραστηριότητα του Μαρκ Κένεντι προκάλεσε βροχή αγωγών αποζημιώσεων πολλών εκατομμυρίων.

Η νέα οδηγία, που στην ουσία απαγορεύει τη σεξουαλική εμπλοκή των μυστικών πρακτόρων με τους ανθρώπους που παρακολουθούν, με μοναδική εξαίρεση τις περιπτώσεις που μπορεί να χαρακτηριστούν «ζωής ή θανάτου», έχει ήδη δεχθεί κριτική. Δικηγόρος ειδικός σε θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ο οποίος εμπλέκεται στις αγωγές που έχουν κατατεθεί σε βάρος της Scotland Yard, δηλώνει ότι του είναι δύσκολο να φανταστεί ποια μπορεί να είναι η κατάσταση «ζωής ή θανάτου» που να δικαιολογεί το σεξ.

«Μου ακούγεται σαν κώδικας δεοντολογίας βγαλμένος από τις ταινίες του Οστιν Πάουερς» δήλωσε χαρακτηριστικά στην «Daily Mail», διατηρώντας όμως την ανωνυμία του. «Είναι ξεκάθαρο ότι μερικοί μυστικοί πράκτορες εκμεταλλεύτηκαν τη θέση τους και εκμεταλλεύτηκαν νεαρές γυναίκες. Δεν βλέπω πώς κάποιος θα μπορούσε να δικαιολογήσει αυτές τις ενέργειές τους, λέγοντας ότι η πόλη ήταν έτοιμη να εκραγεί».

04.06 espr.weekend 260x160 630x388

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ