24ωρη απεργία στον όμιλο Μαρινόπουλου στη Β. Ελλάδα

Σε 24ωρη απεργία αποφάσισαν να προχωρήσουν την ερχόμενη Παρασκευή τα μέλη του σωματείου εργαζομένων Βόρειας Ελλάδας στον όμιλο Μαρινόπουλου

Σε 24ωρη απεργία αποφάσισαν να προχωρήσουν την ερχόμενη Παρασκευή τα μέλη του σωματείου εργαζομένων Βόρειας Ελλάδας στον όμιλο Μαρινόπουλου. Μετά την απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών, που έκανε δεκτό το αίτημα προσωρινής προστασίας της αλυσίδας σούπερ μάρκετ από τους πιστωτές της ως τον Σεπτέμβριο, η γενική συνέλευση των εργαζομένων προχώρησε σε μια πρώτη αποτίμηση της απόφασης, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν θα δεχτεί αλλαγές στις συμβάσεις εργασίας.

Οι εργαζόμενοι του Μαρινόπουλου ζητούν να καταβάλλεται κανονικά ολόκληρη η μισθοδοσία την τελευταία εργάσιμη του μήνα και να μην γίνουν απολύσεις. Επίσης τόνισαν ότι δεν πρέπει κανένας εργαζόμενος στα σούπερ μάρκετ να δεχτεί να υπογράψει ατομική σύμβαση, εφόσον του ζητηθεί, ούτε να δεχτεί μείωση μισθού. Η νομική σύμβουλος των εργαζομένων εξήγησε ότι η εταιρία πήρε από το δικαστήριο την προσωρινή διαταγή και πέτυχε προσωρινή προστασία από τους πιστωτές της προκειμένου να υποβάλει το σχέδιο εξυγίανσης που είχε αιτηθεί, ενώ εξαιρέθηκαν οι εργαζόμενοι και οι ιδιοκτήτες ακινήτων και καταστημάτων. Η κύρια αίτηση της εταιρίας θα συζητηθεί στις 21 Σεπτεμβρίου.

Οι εργαζόμενοι του σωματείου εργαζομένων Βόρειας Ελλάδας στον όμιλο Μαρινόπουλου είχαν κάνει κύρια παρέμβαση στο δικαστήριο, με αιτήματα να εξαιρεθούν οι εργαζόμενοι, να συνεχίζουν να καταβάλλονται τα δεδουλευμένα και να μη γίνουν απολύσεις ή μειώσεις μισθών. «Η λογική του μικρότερου κακού τι μας έφερε;» διερωτήθηκε ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στον όμιλο Ηλίας Τζιώνας.

04.06 espr.weekend 260x160 630x388

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ