Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Tρεις τελευταίες παραστάσεις από τον Διονύση Ζάχο στο Mayor

Επιστρέφει, ύστερα από μια μικρή παύση, ο Διονύσης Ζάχος...

Η κίνηση στα social media από Λάλο και Μαυρίδου που επιβεβαιώνει την...

Το αποκλειστικό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της «Espresso» για τον χωρισμό-βόμβα...

Είναι πολλά τα λεφτά για το «GNTM», Ηλιάνα

Μαύρες πλερέζες... για την Ηλιάνα Παπαγεωργίου, καθώς το «GNTM»...

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Ποιοι διεκδικούν τις άδειες TV!

Ο Ιβάν, ο Καρατζαφέρης (;), η άγνωστη κυπριακή εταιρία και οι υπόλοιποι οκτώ «μνηστήρες» στη διαδικασία που μπαίνει στην πιο κρίσιμη φάση της

Ο Ιβάν, ο Καρατζαφέρης (;), η άγνωστη κυπριακή εταιρία και οι υπόλοιποι οκτώ «μνηστήρες» στη διαδικασία που μπαίνει στην πιο κρίσιμη φάση της

H ώρα μηδέν μιας νέας περιόδου για τα τηλεοπτικά κανάλια σήμανε χθες, ύστερα από 25 και πλέον χρόνια λειτουργίας τους δίχως άδεια.

Παρά τα εμπόδια και τα προσκόμματα που συνεχίζουν να προβάλλονται από διάφορες πλευρές, η διαδικασία αδειοδότησης μπήκε στην πιο κρίσιμη φάση της, με μια εντεκάδα μνηστήρων να κονταροχτυπιούνται για τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες πανελλαδικής εμβέλειας!

«Ραντεβού στις αρχές Αυγούστου για τη δημοπράτηση των αδειών, από την οποία θα προκύψουν τα τέσσερα ιδιωτικά κανάλια που θα απαρτίζουν το νέο τηλεοπτικό τοπίο της χώρας από τη νέα σεζόν» όπως δήλωσε χαρακτηριστικά και ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς. Αίτηση κατέθεσαν οι υπάρχοντες σταθμοί αλλά και νέοι ενδιαφερόμενοι που διεκδικούν να αποτελέσουν τους καινούργιους παίκτες του τηλεοπτικού στερεώματος. Ολα δείχνουν επομένως ότι η «σφαγή» θα είναι μεγάλη και κατά πιθανότητα το τίμημα για καθεμιά από τις άδειες θα εκτιναχθεί στα ύψη. Δεν είναι βέβαιο πάντως αν θα καταφέρουν να μπουν στην τελική ευθεία της διεκδίκησης όλοι οι υποψήφιοι, αφού πρέπει να προηγηθεί έλεγχος των απαραίτητων, σύμφωνα με την προκήρυξη, δικαιολογητικών.

Αποσφράγιση των φακέλων

Η διαδικασία αυτή ξεκίνησε μία ώρα μετά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής υποψηφιοτήτων (στις 4 χθες το απόγευμα) με την αποσφράγιση των φακέλων από την Πενταμελή Ειδική Επιτροπή Διενέργειας Διαγωνισμού, παρουσία των νόμιμων εκπροσώπων των υποψηφίων.

Ηδη το Mega, που κατέθεσε την αίτηση την τελευταία κυριολεκτικά στιγμή, αντιμετωπίζει πρόβλημα, καθώς δεν έχει τραπεζική ενημερότητα. Επομένως ο φάκελός του είναι ελλιπής και ως εκ τούτου κινδυνεύει να βγει εκτός διαγωνισμού. Σε μια απεγνωσμένη προσπάθεια να παρακάμψουν αυτό το μείζον εμπόδιο, οι μέτοχοί του φέρεται, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι έχουν ζητήσει την παρέμβαση του διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα προκειμένου να εξασφαλίσουν την αναγκαία ενημερότητα!

Αναλυτικά, εκτός από την Τηλέτυπος (ιδιοκτήτρια εταιρία του Mega), αιτήσεις κατατέθηκαν για τα ήδη λειτουργούντα κανάλια:

  • Star (ΝΕΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ A.E. της οικογένειας Βαρδινογιάννη).
  • Alpha (ALPHA ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Α.Ε. του επιχειρηματία Δημήτρη Κοντομηνά).
  • Ant1 (ΑΝΤΕΝΝΑ TV Α.Ε. της οικογένειας Κυριακού).
  • Σκάι (ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΝΤΟΤ ΚΟΜ – ΣΚΑΪ Α.Ε. του επιχειρηματία Γιάννη Αλαφούζου).
  • EPSILON (ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ Α.Ε. του επιχειρηματία Φίλιππου Βρυώνη).
  • ΑRΤ TV (CITY NEWS του Γιώργου Καρατζαφέρη).

Οι άλλες τέσσερις αιτήσεις κατατέθηκαν από τις εξής εταιρίες:

  • DIMERA MEDIA INVESTMENTS LIMITED. Είναι συμφερόντων του Ιβάν Σαββίδη, εκπροσωπείται από τον 38χρονο Αρτούρ Νταβιντιάν, που ανήκει στο επιτελείο των επιχειρήσεών του, μετέχει στο Δ.Σ. του ΠΑΟΚ, ζει και εργάζεται πλέον μόνιμα στην Ελλάδα ως διευθύνων σύμβουλος της Dimera.
  • ΙΩΑΝΝΗΣ-ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ Χ. ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΚΑΛΥΨΗΣ Α.Ε. Ανήκει στον εργολάβο Χρήστο Καλογρίτσα, ο οποίος κατά το παρελθόν εξέδιδε την εφημερίδα «Πρώτη».
  • ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ Α.Ε. Ανήκει στον εφοπλιστή και ιδιοκτήτη του Ολυμπιακού Βαγγέλη Μαρινάκη.
  • ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΣ ΠΑΡΟΧΟΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ Α.Ε. Η εταιρία φέρεται ότι είναι εισηγμένη πρόσφατα στο Χρηματιστήριο της Κύπρου.

«Επιτυχημένη» χαρακτήρισε την ολοκλήρωση της υποβολής των φακέλων ο Ν. Παππάς, κάνοντας λόγο για «μεγάλο βήμα προς την κατεύθυνση της υλοποίησης μιας βασικής προεκλογικής δέσμευσης της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ». Οσον αφορά τις 11 υποψηφιότητες, σημείωσε ότι «συνιστούν την καλύτερη απάντηση σε όσους έδωσαν μεγάλη μάχη να μη γίνει ποτέ ο διαγωνισμός».

Οι φάκελοι κατατέθηκαν στον απόηχο της σύγκρουσης και για την επιστολή του επιτρόπου Ετινγκερ σχετικά με την κατάσταση στον τομέα των τηλεπικοινωνιών. Πάντως, τόσο ο εκπρόσωπος της Ε.Ε. όσο και η αρμόδια επίτροπος Ναταλί Bαντιστάντ διευκρίνισαν χθες ότι η επιστολή δεν θέτει εν αμφιβόλω τις διαδικασίες αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών στην Ελλάδα. Και όπως σχολίαζαν κυβερνητικές πηγές «τόσο η αντιπολίτευση όσο και οι καναλάρχες βρίσκονται για ακόμη μία φορά εκτεθειμένοι γιατί προσπάθησαν να δημιουργήσουν κλίμα υποστηρίζοντας ότι ο διαγωνισμός είναι στον αέρα…»

04.06 espr.weekend 260x160 630x388

{{-PCOUNT-}}14{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....

Το «κατηγορώ» μητέρας κοριτσιού ΑμεΑ με το σπάνιο νευρολογικό σύνδρομο Rett προς τον Αδωνη Γεωργιάδη

Σοκ προκαλεί σε χιλιάδες ασθενείς αλλά και γονείς παιδιών...