«Παντρεμένη» με ρομπότ!

Η καθημερινή ζωή της νεαρής Τομόμι με τον Pepper, το ανθρωποειδές που την ακολουθεί παντού, από τη βόλτα και τα ψώνια μέχρι τον χώρο εργασίας της

H Τομόμι και ο κολλητός της ο Pepper το ανθρωποειδές ρομπότ έχει γίνει μέλος της οικογένειας της νεαρής Γιαπωνέζας και τη συντροφεύει σε όλες τις δραστηριότητές της, από τη βόλτα και τα ψώνια μέχρι τις ατελείωτες ώρες δουλειάς στον υπολογιστή της.

ΑΠΟ ΤΗΝ
ΠΕΤΡΙΝΑ ΚΑΛΑΜΒΟΚΙΔΗ

Οταν τον Ιούνιο του 2014 η γιαπωνέζικη εταιρία τηλεπικοινωνιών SoftΒank παρουσίασε τον Pepper σε συνέντευξη Τύπου, η Τομόμι Οτα όχι μόνο δεν «τρόμαξε» μπροστά σε αυτή την τεχνολογική πρόοδο, όπως συνέβη σε πολύ κόσμο, αλλά ένιωσε την έντονη επιθυμία να τον αποκτήσει.

tw45tw54ty 1

Για τον λόγο αυτόν, έκανε τις σχετικές αιτήσεις ώστε να αποκτήσει ένα από τα πρώτα 200 πρωτότυπα μοντέλα, τα οποία έπρεπε να προγραμματιστούν από τους χρήστες. Ο Pepper μπήκε στο σπίτι της Τομόμι τον Νοέμβριο του 2014 και πολύ σύντομα κέρδισε τις καρδιές και των γονιών της, που τον θεωρούν πλέον μέλος της οικογένειας. Ως πτυχιούχος του media design, η Τομόμι χρειάστηκε να κοπιάσει πολύ για να καταφέρει να προγραμματίσει το ρομπότ της, προσπάθειες που την έκαναν να δεθεί ακόμα περισσότερο με τον νέο φίλο της.

Ο Pepper, άλλωστε, είναι σχεδιασμένος έτσι ώστε να προσφέρει καθημερινή συντροφιά σε ανθρώπους, αφού έχει την ικανότητα να αναγνωρίζει βασικά ανθρώπινα συναισθήματα και να προσαρμόζει τη συμπεριφορά του στη διάθεση του συνομιλητή του.

«Υπάλληλος»

Μέχρι σήμερα, περισσότερα από 140 καταστήματα SoftBank Mobile στην Ιαπωνία τον χρησιμοποιούν για να υποδέχεται, να ενημερώνει και να ψυχαγωγεί τους πελάτες τους, ενώ το τελευταίο διάστημα έχει αρχίσει να «υιοθετείται» και από πολλά νοικοκυριά.

tw45tw54ty 2

Η αλήθεια είναι, ωστόσο, ότι ελάχιστοι Pepper απολαμβάνουν τις εξόδους που χαίρεται εκείνος της Τομόμι, η οποία τον προσέχει σαν τα μάτια της, αφού δεν αντέχει να τον αποχωριστεί για δύο μήνες, περίπου όσο χρόνο απαιτεί η επισκευή του.

04.06 espr.weekend 260x160 630x388

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ