Κλειδαριά ασφαλείας «πρόδωσε» σπείρα Γεωργιανών με δεκάδες διαρρήξεις

Μια ιδιαίτερα εξελιγμένη κλειδαριά ασφάλειας, που… αντιστάθηκε περισσότερο από όσο περίμεναν, έγινε η αιτία να κάνουν το μοιραίο λάθος οι «επιστήμονες» διαρρήκτες από τη Γεωργία

Μια ιδιαίτερα εξελιγμένη κλειδαριά ασφάλειας, που… αντιστάθηκε περισσότερο από όσο περίμεναν, έγινε η αιτία να κάνουν το μοιραίο λάθος οι «επιστήμονες» διαρρήκτες από τη Γεωργία, που αποτελούσαν τη μεγαλύτερη σε αριθμό μελών και δράση σπείρα στα ελληνικά εγκληματολογικά χρονικά! Αν και καλά… προπονημένοι στην αντιμετώπιση κάθε κλειδαριάς, οι αλλοδαποί αντιμετώπισαν πρόβλημα όταν επιχείρησαν να διαρρήξουν ένα διαμέρισμα στην περιοχή της Νέας Σμύρνης.

Στην προσπάθειά τους να εξουδετερώσουν την κλειδαριά ασφαλείας, έβγαλαν τα γάντια τους και έτσι άφησαν τα αποτυπώματά τους! Καθώς ήταν όλοι σεσημασμένοι, η μοναδική τους αυτή απροσεξία έδωσε την ευκαιρία στους αστυνομικούς της Ασφάλειας Αθηνών να αρχίσουν να ξετυλίγουν το κουβάρι δράσης της συμμορίας και να εξιχνιάσουν -προς το παρόν- τουλάχιστον 150 διαρρήξεις, οι οποίες ενδέχεται να φτάσουν τις 500!

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης των αστυνομικών συνελήφθησαν συνολικά 30 μέλη της σπείρας (στην πλειονότητά τους Γεωργιανοί), ενώ για την ίδια υπόθεση έχουν ταυτοποιηθεί άλλοι 125 κατηγορούμενοι! Η εξάρθρωση της πολυπρόσωπης οργάνωσης έγινε την κατάλληλη στιγμή, καθώς -όπως είπε χαρακτηριστικά ο διοικητής της Ασφάλειας, υποστράτηγος Χρήστος Παπαζαφείρης- τα μέλη της είχαν ήδη καταρτίσει το… θερινό πλάνο δράσης τους, με σκοπό να ρημάξουν τα σπίτια των Αθηναίων που θα έφευγαν για διακοπές.

Οι Γεωργιανοί είχαν χωρίσει σε περιφέρειες όλη την Αττική, χαρτογραφώντας τις περιοχές όπου σκόπευαν να κλιμακώσουν τις διαρρήξεις την περίοδο που θα βρίσκονταν σε εξέλιξη τα «μπάνια του λαού». Ειδικά τον Αύγουστο, που η Αθήνα αδειάζει, θα «αλώνιζαν» ανενόχλητοι! Μάλιστα, οι επικεφαλής των υποομάδων στις οποίες είχαν χωριστεί συγκεντρώνονταν μία φορά την εβδομάδα στο «στρατηγείο» της εγκληματικής οργάνωσης, στην οδό Μιχαήλ Βόδα, για να καταστρώσουν τα σχέδιά τους και να καθορίσουν τους επόμενους στόχους τους.

Για τον λόγο αυτό τα μέλη της τεράστιας συμμορίας είχαν αρχίσει να «προπονούνται» στα διαμερίσματα που νοίκιαζαν, όπου είχαν εγκαταστήσει τις εξελιγμένες κλειδαριές ή και θωρακισμένες πόρτες, ώστε να κάνουν εξάσκηση στην παραβίασή τους! Ομως, τα σχέδιά τους δεν ευοδώθηκαν, καθώς οι αστυνομικοί έβαλαν τέλος στη δράση τους.

ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΠΑΝΟΥ

04.06 espr.weekend 260x160 630x388

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ