Υποβρύχιο μουσείο για δύτες στον βυθό του Παγασητικού

Σάρκα και οστά έχει αρχίσει να παίρνει σιγά σιγά το όραμα του καθηγητή του Τμήματος Ιχθυολογίας και Υδάτινου Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Δημήτρη Βαφείδη

Σάρκα και οστά έχει αρχίσει να παίρνει σιγά σιγά το όραμα του καθηγητή του Τμήματος Ιχθυολογίας και Υδάτινου Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Δημήτρη Βαφείδη και του συνεργάτη του Αλέξη Λόλα για ένα μοναδικό υποβρύχιο μουσείο για δύτες στον βυθό του Παγασητικού Κόλπου, όπου θα τοποθετηθούν 100 αγάλματα εμπνευσμένα από τη μυθολογία της περιοχής!

Το Τμήμα Ιχθυολογίας και Υδάτινου Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας ετοιμάζεται να δημιουργήσει το μουσείο με έργα από την Αργοναυτική Εκστρατεία, τον Ιάσονα και τους Κενταύρους, που θα φιλοτεχνήσουν καλλιτέχνες από τον Βόλο. Ηδη δημιουργήθηκε ειδικός λογαριασμός στην Επιτροπή Ερευνας του πανεπιστημίου, αλλά και σε μια πλατφόρμα crowdfunding για δωρεές (genrosity.com), όπου μπορούν να συνεισφέρουν για τη δημιουργία του υποβρύχιου μουσείου πολίτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Ο χώρος

«Η χρηματοδότηση είναι σημαντική και, εφόσον προχωρήσει, τότε οι τοπικοί καλλιτέχνες θα φιλοτεχνήσουν τα αγάλματα. Συζητάμε ήδη με το Λιμενικό, προκειμένου να βρεθεί ο κατάλληλος χώρος στον βυθό για να ποντίσουμε τα αγάλματα» δήλωσε ο κ. Βαφείδης.
Το βάθος όπου θα ποντιστούν τα αγάλματα θα είναι από 15 έως 20 μέτρα, ώστε να είναι επισκέψιμα από τους δύτες.

«Η ιδέα γεννήθηκε από το αντίστοιχο μουσείο που έχει δημιουργηθεί στο Μεξικό. Μάλιστα, εμείς θα δημιουργήσουμε δύο υφάλους: ο ένας θα είναι επισκέψιμος μόνο από εμάς, τους επιστήμονες, για να μετράμε το οικοσύστημα που θα δημιουργηθεί, και ο δεύτερος και από τους αυτοδύτες» διευκρίνισε ο κ. Λόλας.
Το εγχείρημα (που ονομάζεται «Project ART. ReeF Dive into Mythology») αναζητά χρηματοδότηση περίπου 1.000.000 ευρώ, καθώς, εκτός από τα αγάλματα, θα χρειαστούν χρήματα για το ερευνητικό έργο, το οποίο θα διαρκέσει τρία χρόνια.

04.06 espr.weekend 260x160 630x388

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ