Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Tρεις τελευταίες παραστάσεις από τον Διονύση Ζάχο στο Mayor

Επιστρέφει, ύστερα από μια μικρή παύση, ο Διονύσης Ζάχος...

Η κίνηση στα social media από Λάλο και Μαυρίδου που επιβεβαιώνει την...

Το αποκλειστικό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της «Espresso» για τον χωρισμό-βόμβα...

Είναι πολλά τα λεφτά για το «GNTM», Ηλιάνα

Μαύρες πλερέζες... για την Ηλιάνα Παπαγεωργίου, καθώς το «GNTM»...

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Απόβαση Πούτιν στη Μεσόγειο για το ISIS

Με στόχο τους τρομοκράτες του Ισλαμικού Κράτους στέλνει το αεροπλανοφόρο «Kuznetsov», ώστε να εξασφαλίσει καταιγιστικές επιδρομές

Με στόχο τους τρομοκράτες του Ισλαμικού Κράτους στέλνει το αεροπλανοφόρο «Kuznetsov», ώστε να εξασφαλίσει καταιγιστικές επιδρομές

Αποφασισμένος να «καθαρίσει» τους τρομοκράτες του Ισλαμικού Κράτους φέρεται ο Βλαντιμίρ Πούτιν και γι’ αυτό στέλνει στη Μεσόγειο το αεροπλανοφόρο «Admiral Kuznetsov»,με 30 μαχητικά και επιθετικά ελικόπτερα, ώστε να εξασφαλίσει πιο καταιγιστικές επιδρομές.

Το 55.000 τόνων μεγαθήριο θα σταλεί στην περιοχή τον Οκτώβριο και προβλέπεται να παραμείνει εκεί έως τον Ιανουάριο, σύμφωνα με στρατιωτική πηγή που επικαλείται το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS. Η δύναμη πυρός του θα είναι εντυπωσιακή, αφού θα μεταφέρει 15 μαχητικά Sukhoi Su-33, 15 MiG-29 καθώς και 30 μαχητικά ελικόπτερα. Πάντως, τα σκάφη δεν θα χρησιμοποιήσουν την τουρκική βάση του Ιντσιρλίκ, καθώς η Αγκυρα διέψευσε σχετικές πληροφορίες, δεσμεύτηκε όμως ταυτόχρονα για στενή συνεργασία με τη Μόσχα, τώρα που οι διμερείς σχέσεις έχουν μπει σε τροχιά βελτίωσης.

Οι από αέρος επιθέσεις που διεξάγουν οι συμμαχικές δυνάμεις έχουν ήδη προκαλέσει σοβαρά πλήγματα στο Ισλαμικό Κράτος και η ελπίδα της Δύσης είναι ότι το ρωσικό «σφυροκόπημα» του φθινοπώρου θα είναι και το τελειωτικό χτύπημα για το Χαλιφάτο. Ομως όσο σφίγγει ο κλοιός γύρω από τους τζιχαντιστές τόσο αυξάνεται και η παράνοια των ενεργειών τους. Σύμφωνα με πληροφορίες της βρετανικής «Sun», για να εξασφαλίσουν ότι δεν θα αποσκιρτήσουν οι στρατιώτες τους, για παραδειγματισμό έχουν βυθίσει σε οξύ κάποιους από αυτούς που φερόταν ότι είναι απείθαρχοι.

Πολλά θύματα

Παρά τις δυσκολίες, ωστόσο, οι πιστοί τους εξακολουθούν να προκαλούν πολλά θύματα με τις επιθέσεις αυτοκτονίας που πραγματοποιούν. Ακόμη και η Σαουδική Αραβία, η οποία θεωρείται ιδιαίτερα ασφαλής, δεν έμεινε άτρωτη από τη δράση τρομοκρατών. Ενας βομβιστής αυτοκτονίας σκοτώθηκε και άλλα δύο άτομα τραυματίστηκαν σε έκρηξη έξω από το προξενείο των Ηνωμένων Πολιτειών στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Σαουδικής Αραβίας Τζέντα. Αλλά και στο Κουβέιτ αποτράπηκαν τρία σχέδια επιθέσεων, μεταξύ των οποίων και η ανατίναξη ενός τεμένους σιιτών, έπειτα από επιδρομές της αστυνομίας, οι οποίες κατέληξαν σε συλλήψεις τζιχαντιστών.

Οι Ιρακινοί δε «βράζουν» για την ανικανότητα των πολιτικών, όπως λένε, στην οποία αποδίδουν την πλέον πολύνεκρη επίθεση που έχει βιώσει το Ιράκ. Ο βομβιστής καμικάζι που ανατινάχτηκε την Κυριακή στη συνοικία Καράντα της Βαγδάτης προκάλεσε τον θάνατο 200 ανθρώπων. «Οι τακτικές του Ισλαμικού Κράτους εξελίσσονται. Γιατί η κυβέρνηση εφαρμόζει την ίδια στρατηγική;» σχολίασε ένας άνδρας στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, αναφερόμενος επίσης στα «ηλίθια σημεία ελέγχου» όπου χρησιμοποιούνται ψεύτικοι ανιχνευτές εκρηκτικών.

04.06 espr.weekend 260x160 630x388

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....

Ιωάννα Τούνη: Τα επίμαχα «κεφάλαια» του βουλεύματος που στέλνει σε δίκη τους δύο άντρες

Συγκλονιστικά στοιχεία για την υπόθεση revenge porn εις βάρος...