Μήπως το αφεντικό σας είναι τελικά ψυχοπαθής;

Αναγνώριση του «κινδύνου» από οκτώ συμπτώματα

Αναγνώριση του «κινδύνου» από οκτώ συμπτώματα

Δύσκολα αφεντικά υπάρχουν πολλά, πόσα όμως από αυτά είναι πραγματικά ψυχοπαθή; Στην ερώτηση αυτή μπήκε στη διαδικασία να απαντήσει ειδικός, η οποία κατάρτισε μια λίστα με τα οκτώ σημάδια που προδίδουν τον πραγματικά ψυχοπαθή, ο οποίος όμως κατά κανόνα είναι εξαιρετικά ευφυής για να «πιαστεί».

Πώς, όμως, θα αποφύγουμε τον κίνδυνο να βάλουμε την ταμπέλα του ψυχοπαθούς σε κάποιον που είναι απλά κακότροπος ή αθεράπευτα ξεροκέφαλος; Η δρ Κέλι Βίνσεντ του Westminster Business School προτείνει οκτώ «φίλτρα»:
1. Γοητευτική «βιτρίνα»: Μπορεί να δείχνει διασκεδαστικός και πολύ χαρισματικός, αλλά χάνει το μέτρο.
2. Λέει πολλά ψέματα: Ωστόσο, κατά κανόνα, όταν πιάνεται στα πράσα, καταφέρνει να ξεγλιστρά με δικαιολογίες.
3. Μετρ στην εκμετάλλευση: Είναι συνήθως πολύ καλός στο να εξαπατά τους άλλους, καλά δικτυωμένος και ικανός να ελκύσει τους ανθρώπους στον ιστό της εξαπάτησης που υφαίνει πάντα αριστοτεχνικά, για να έχει υποχείρια που κάνουν τη βρόμικη δουλειά.
4. Καυχησιάρης: Κομπάζει υπερβολικά καθώς έχουν τεράστια ιδέα για την αξία του και ως εκ τούτου λειτουργεί με μοναδική ευκολία εκτός κανόνων.
5. Απουσία μεταμέλειας: Σπάνια νιώθει άσχημα για τις πράξεις του. Είναι αδίστακτος στον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει τους συνεργάτες του για να πετύχει τους στόχους του.
6. Επιφανειακός και ψυχρός: Σπάνια δείχνει οποιοδήποτε συναίσθημα.
7. Μηδενική συμπαράσταση: Ο εγωισμός, η υποτιμητική στάση και η λεκτική κακομεταχείριση είναι τυπική στάση απέναντι στους εργαζομένους.
8. Μηδενική υπευθυνότητα: Φορτώνει στους άλλους τα λάθη του και φροντίζει να κλέβει πάντα τη δόξα από τα κατορθώματα τον άλλων.

Πώς μπορεί όμως να διαχειριστεί κανείς ένα τέτοιο αφεντικό; «Η καλύτερη συμβουλή είναι να τους αποφεύγετε όσο μπορείτε και να μην εκτίθεστε στη χειριστική συμπεριφορά τους. Αυτό ακούγεται σαν να το βάζετε στα πόδια, οπότε, αν δεν μπορείτε να μείνετε μακριά, βρείτε τρόπους να μην ελκύετε την προσοχή του και να έχετε συμμάχους» προτείνει η Βίνσεντ.

04.06 espr.weekend 260x160 630x388

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ