Σύλληψη μετά τον ενδομήτριο «τραυματισμό»

Γιατί αποδίδουν οι θεραπείες γονιμότητας μέσα σε πέντε χρόνια

Γιατί αποδίδουν οι θεραπείες γονιμότητας μέσα σε πέντε χρόνια

Τα νέα είναι πολύ ενθαρρυντικά, καθώς, σύμφωνα με έρευνες, τρεις στις τέσσερις γυναίκες που αρχίζουν θεραπεία γονιμότητας θα αποκτήσουν μωρό σε πέντε χρόνια, είτε ως αποτέλεσμα της θεραπείας είτε έπειτα από φυσική σύλληψη.

Τα συγκεκριμένα στοιχεία προκύπτουν από μια μεγάλη ομαδική μελέτη, η οποία ανέλυσε τα αρχεία γεννήσεων σχεδόν 20.000 γυναικών που υποβλήθηκαν σε θεραπεία γονιμότητας στη Δανία μεταξύ του 2007 και του 2010. Η πλειονότητα αυτών των γυναικών (57%) απέκτησε το μωρό της ως αποτέλεσμα της θεραπείας, αλλά ένα σημαντικό ποσοστό (14%) συνέλαβε χωρίς θεραπεία. Περισσότερες από τις μισές γυναίκες της έρευνας (57%) γέννησαν σε δύο χρόνια.

Η Δανία είναι μία από τις ελάχιστες χώρες στον κόσμο όπου μια τέτοια μελέτη είναι εφικτή, καθώς διαθέτει πλήρη αρχεία που συνδέουν όλες τις θεραπείες γονιμότητας, συμπεριλαμβανομένης και της σπερματέγχυσης, με όλες τις γεννήσεις, παρέχοντας έτσι αποτελέσματα ικανά για πραγματικές προγνώσεις. Σύμφωνα με την επικεφαλής της μεγάλης μελέτης δρα Σάρα Μάλχαου του πανεπιστημιακού νοσοκομείου της Κοπεγχάγης, οι επιστήμονες είναι πλέον σε θέση να παράσχουν στα ζευγάρια «μια αξιόπιστη και κατανοητή, μακροχρόνια πρόγνωση κατά την έναρξη της θεραπείας».

Ζευγάρια

Τα καλά νέα, όμως, συνεχίζονται για τους επίδοξους γονείς. Σύμφωνα με νέα ανασκόπηση στοιχείων από γυναίκες που σκοπεύουν να έχουν ενδομήτρια σπερματέγχυση ή προσπαθούν να συλλάβουν με φυσικό τρόπο, ο ενδομήτριος «τραυματισμός» μπορεί να αποδειχθεί ευεργετικός για τα ζευγάρια που προσπαθούν να κάνουν ένα παιδί, καθώς το «γρατζούνισμα» στο ενδομήτριο εικάζεται ότι δημιουργεί μια «ευνοϊκή» φλεγμονή, η οποία το καθιστά πιο δεκτικό στην εμφύτευση του εμβρύου.

Η τεχνική του ενδομήτριου «τραυματισμού» υφίσταται εδώ και καιρό. Υπάρχουν, ωστόσο, πολλές διαφορετικές απόψεις μεταξύ των ειδικών σχετικά με την αποτελεσματικότητά της. Η πρόσφατη ανασκόπηση οκτώ διαφορετικών ερευνών, οι οποίες αφορούν περισσότερες από 1.000 γυναίκες, ενίσχυσε τα επιχειρήματα ότι η μέθοδος μπορεί να βελτιώσει τις πιθανότητες μιας γυναίκας να μείνει έγκυος. Ωστόσο, οι ειδικοί επεσήμαναν ότι ενώ η ανασκόπηση διαπίστωσε πως ο «τραυματισμός» φάνηκε να λειτουργεί στις περιπτώσεις εξωσωματικής γονιμοποίησης, δεν υπάρχουν ακόμα επαρκή στοιχεία για τα ζευγάρια που προσπαθούν να συλλάβουν με φυσικό τρόπο.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ