Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Ο Γιώργης αποκαλύπτει στον Χριστόφορο πως η Βικτώρια...

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

Και ξαφνικά κόντρα ανάμεσα σε Πετρουτσέλι και Πιερίδη

Νωρίς νωρίς τα... τσούγκρισαν τα πασχαλινά αβγά η Φλορίντα...

Ο Λευτέρης Χαρίτος μετά τη Μαρκέλλα Γιαννάτου βρήκε τον έρωτα στην αγκαλιά...

Ο Λευτέρης Χαρίτος είναι ξανά ερωτευμένος και δεν το...

Καμία ευθύνη δεν ανέλαβε ο Δημήτρης Κουτσολιούτσος για το σκάνδαλο της Folli...

Καμία ποινική ευθύνη για τους «μαγειρεμένους» ισολογισμούς της εταιρίας...

Εμπλεξαν για (εικαζόμενη) φοροδιαφυγή Τσάκος και Δασκαλόπουλος

Δέσμευση τραπεζικών λογαριασμών για τον εφοπλιστή και τον πρώην πρόεδρο του Συνδέσμου Βιομηχάνων

Δέσμευση τραπεζικών λογαριασμών για τον εφοπλιστή και τον πρώην πρόεδρο του Συνδέσμου Βιομηχάνων

Μορφή χιονοστιβάδας λαμβάνουν οι δεσμεύσεις τραπεζικών λογαριασμών πασίγνωστων Ελλήνων επιχειρηματιών, οι οποίοι βρίσκονται στο στόχαστρο των οικονομικών εισαγγελέων, στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργείται για εικαζόμενη φοροδιαφυγή Ελλήνων μεγαλοκαταθετών.

Η προκαταρκτική εξέταση είχε ως αφορμή την περίφημη λίστα καταθετών που δημιουργήθηκε με βάση τα 65 CD, τα οποία περιέχουν στοιχεία από ελληνικές τράπεζες. Στο πλαίσιο αυτής της έρευνας, η οποία -όπως είθισται- διενεργείται από το Κέντρο Ελέγχου Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου (ΚΕΦΟΜΕΠ), έχουν δεσμευτεί οι τραπεζικοί λογαριασμοί του πρώην προέδρου του ΣΕΒ Δημήτρη Δασκαλόπουλου και, κατά πληροφορίες, και του εφοπλιστή Παναγιώτη Τσάκου.
Από τον έλεγχο του ΚΕΦΟΜΕΠ έγινε διασταύρωση στοιχείων από τις κινήσεις των τραπεζικών λογαριασμών κατά την περίοδο 2000-2012 με τα στοιχεία των φορολογικών δηλώσεων της αντίστοιχης περιόδου και εμφανίστηκαν αποκλείσεις. Στην περίπτωση, μάλιστα, του πρώην προέδρου του ΣΕΒ Δημήτρη Δασκαλόπουλου, η δέσμευση αυτή έχει ήδη αρχίσει από την 1η Ιουλίου 2015 και συνεχίζεται.

Διαμαρτυρία

Σε γραπτή δήλωσή του ο κ. Δασκαλόπουλος μάλιστα διαμαρτυρήθηκε έντονα για το γεγονός ότι η δέσμευση αυτή παρατείνεται για ακόμα έξι μήνες, περιγράφοντας: «Κατά την 1η Ιουλίου πέρυσι, ενημερώθηκα ότι υφίσταμαι φορολογικό έλεγχο -όπως και πολλοί άλλοι «Φορολογούμενοι Μεγάλου Πλούτου»- και ότι από τον έλεγχο των τραπεζικών μου λογαριασμών προκύπτουν διαφορές που χρειάζονται δικαιολόγηση. Η προκαταρκτική αυτή διαδικασία, ως γνωστόν, οδηγεί κατά τον νόμο σε προληπτική δέσμευση περιουσιακών στοιχείων για διάστημα μέχρις ενός έτους. Αυτή η ίδια δέσμευση παρατείνεται τώρα για άλλους έξι μήνες».
Παράλληλα, ο πρώην πρόεδρος του ΣΕΒ επισημαίνει ότι του ζητήθηκε να δικαιολογήσει 1.700 επιμέρους συναλλαγές από δέκα διαφορετικές τράπεζες χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς της Ελλάδας και του εξωτερικού, ξεκινώντας από το έτος 2000.

«Επί ένα έτος, ανέσυρα και παρουσίασα στις φορολογικές αρχές πλήρη και αδιαμφισβήτητα παραστατικά που δικαιολογούν μία μία τις συναλλαγές και αποδεικνύουν ότι στη φορολογική μου ιστορία δεν υπήρξε ποτέ ούτε ένα ευρώ κρυμμένο εισόδημα. Προσδοκώ την περαίωση της υπόθεσης άμεσα διότι, σε καμία περίπτωση, δεν μπορεί να παραμένω πρακτικά και ηθικά όμηρος μιας λεόντειας διαδικασίας που το κράτος δεν μπορεί να διεκπεραιώσει αποτελεσματικά και σε εύλογο χρονικό διάστημα.Το κράτος δικαιούται και οφείλει να ελέγχει τη φοροδιαφυγή. Ταυτοχρόνως όμως και ο κάθε πολίτης έχει δικαίωμα να βρίσκει και το δίκιο του, ιδίως όταν το έχει αποδείξει» τόνιζε, επίσης, ο κ. Δασκαλόπουλος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αρμόδιες Αρχές έχουν προχωρήσει σε αντίστοιχες δεσμεύσεις για δεκάδες ακόμα πρόσωπα, τα οποία εμφανίζουν αποκλίσεις μεταξύ των καταθέσεών τους και των δηλωθέντων εισοδημάτων τους, στους οποίους περιλαμβάνονται γνωστοί γιατροί, έμποροι, δικηγόροι και επιχειρηματίες στον χώρο της αισθητικής.

04.06 espr.weekend 260x160 630x388

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Όσα λένε οι κακές γλώσσες για τον ερωτύλο Γιάννη Μπρατάκο

Οι άσπονδοι φίλοι του τον αποκαλούν «Μπάρκουλη του Μαξίμου»,...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....