Στην Ελλάδα ο Αγγλος «ιππότης»!

Ο Τομ Φίνεϊ «χάρισε» δουλειά σε 15 ανέργους

Ο Τομ Φίνεϊ «χάρισε» δουλειά σε 15 ανέργους

Μπορεί πέρυσι να μην έπιασε τον στόχο των 1,6 δισεκατομμυρίων ευρώ για την οικονομική ενίσχυση της Ελλάδας, ωστόσο φέτος ο Αγγλος «ιππότης» Τομ Φίνεϊ κατάφερε να δώσει δουλειά σε 15 άνεργους Ελληνες με τη βοήθεια του μη κερδοσκοπικού σωματείου Δεσμός! Ο 30χρονος βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη για την προώθηση προγράμματος για την καταπολέμηση της ανθρωπιστικής κρίσης.

ΑΠΟ ΤΗ ΜΑΡΙΑ ΜΕΪΜΑΡΗ

Ο φιλέλληνας από το Γιορκσάιρ έστρεψε για πρώτη φορά πάνω του την προσοχή όταν αποφάσισε να στήσει την καμπάνια Greek Bailout Fund (κεφάλαιο για τη διάσωση της Ελλάδας), προκειμένου να συγκεντρώσει 1,6 δισ. με τη μέθοδο του crowdfunding στην πλατφόρμα Indiegogo, για να αποπληρώσει το ελληνικό χρέος. Αν και δεν κατάφερε να συγκεντρώσει το ποσό, ο επίμονος «ιππότης» οργάνωσε αμέσως και δεύτερη καμπάνια. Το καλοκαίρι του 2015, σε μόλις δύο εβδομάδες, κατόρθωσε να μαζέψει 289.152 ευρώ με τη συνεισφορά 13.885 «ευεργετών» από όλο τον κόσμο! Ψάχνοντας πώς θα επενδύσει το ποσό αυτό, «έπεσε» πάνω σε ένα άρθρο του «Guardian» για το Σωματείο Δεσμός.

Ετσι, ήρθε σε επαφή μαζί τους και δώρισε τα χρήματα για την υλοποίηση του νέου προγράμματος «Δεσμός για τους νέους», μέσω του οποίου δημιουργήθηκαν 15 θέσεις εργασίας σε κοινωφελείς οργανισμούς σε όλη την Ελλάδα.

Το νέο πρόγραμμα

Στις 4 Ιουλίου, ο Τομ Φίνεϊ ήρθε στην Ελλάδα και, μαζί με το ιδρυτικό μέλος του Σωματείου Μαρίνα Σωτηρίου και την υπεύθυνη του «Δεσμού για τους νέους» Ειρήνη Παπαγιαννούλη, παρουσίασε το έργο και τα οφέλη του νέου προγράμματος σε συνέντευξη Τύπου στο New Hotel. Οπως ανέφερε ο 30χρονος, αυτό που προέχει είναι το να αισθάνεται κάθε νέος ότι αποτελεί ένα παραγωγικό μέλος στην κοινωνία του και αυτό ακριβώς είναι που ήθελε να προσφέρει στους Ελληνες. «Μπορείτε να κάνετε το ίδιο; Να πάρετε, δηλαδή ,αυτή την ιδέα που έχετε αυτή τη στιγμή στο κεφάλι σας και να την κάνετε πραγματικότητα;» αναρωτήθηκε στο τέλος της ομιλίας του.

04.06 espr.weekend 260x160 630x388

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ