Αρχαία Κόρινθος: Ξεσπιτώνουν το Χαμόγελο του Παιδιού

Εχουν βιώσει ήδη μία φορά την εγκατάλειψη και έχουν υπάρξει θύματα κάθε μορφής βίας, αλλά τώρα κινδυνεύουν να βρεθούν στον δρόμο συνολικά 40 παιδιά και νέοι

Εχουν βιώσει ήδη μία φορά την εγκατάλειψη και έχουν υπάρξει θύματα κάθε μορφής βίας, αλλά τώρα κινδυνεύουν να βρεθούν στον δρόμο συνολικά 40 παιδιά και νέοι, που έχουν βρει τη γαλήνη και την ασφάλεια στο οίκημα του Χαμόγελου του Παιδιού στην Αρχαία Κόρινθο. Τρέμουν στη σκέψη ότι θα μείνουν χωρίς σπίτι μετά την απόφαση του Εφετείου υπέρ της σουηδικής μη κερδοσκοπικής εταιρίας, στην οποία ανήκει το κτίριο! Τη Δευτέρα το σπίτι του Χαμόγελου του Παιδιού στην Αρχαία Κόρινθο γέμισε κόσμο που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του οργανισμού και έδωσε το «παρών», για να διαμαρτυρηθεί και να συμπαρασταθεί στα 40 παιδιά και στους 30 εργαζομένους που κινδυνεύουν να απομακρυνθούν από αυτό.

Τι λέει η σουηδική εταιρία

Στόχος της συνάντησης ήταν να ενημερωθεί η τοπική κοινωνία για τη δικαστική διαμάχη που έχει ξεκινήσει από το 2006, με τους ενάγοντες να ζητούν την παύση λειτουργίας (έπειτα από 14 χρόνια) του σπιτιού στο οποίο έχουν μεγαλώσει συνολικά 121 παιδιά – θύματα βίας. Η σουηδική εταιρία επικαλείται αντισυμβατικές ενέργειες, όπως η κατασκευή μαντρότοιχου και η τοποθέτηση ψυγειοκαταψύκτη, και ζητάει πίσω το οίκημα, προκειμένου να στεγάσει εκεί παιδιά που βρίσκονται υπό την προστασία της.

«Δεν μπορείς να βγάλεις στον δρόμο 40 παιδιά και να φέρεις άλλα 40 παιδιά. Ολα τα παιδιά έχουν την αξία τους, αλλά αυτά τα παιδιά μεγαλώνουν εδώ. Ζητούμε από αυτούς τους ανθρώπους να καταλάβουν ότι αυτό που γίνεται δεν είναι σωστό» είπε ο πρόεδρος του συλλόγου Χαμόγελο του Παιδιού Κώστας Γιαννόπουλος.

ΕΥΑ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ

04.06 espr.weekend 260x160 630x388

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ