Στον Αρειο Πάγο ο υπερκατάσκοπος της ΕΥΠ διεκδικεί άμεση καταβολή 4.300.000 ευρώ από την υπηρεσία

Με αναφορά του προς τον Aρειο Πάγο και επιστολή προς τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη ο πράκτορας με τα «χίλια πρόσωπα», που αποκαλύπτει ότι έφερε σε πέρας επικίνδυνες αποστολές της ΕΥΠ, επικαλείται ισχυρές ενδείξεις ότι η ζωή του διατρέχει σοβαρό κίνδυνο

Με αναφορά του προς τον Aρειο Πάγο και επιστολή προς τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη ο πράκτορας με τα «χίλια πρόσωπα», που αποκαλύπτει ότι έφερε σε πέρας επικίνδυνες αποστολές της ΕΥΠ, επικαλείται ισχυρές ενδείξεις ότι η ζωή του διατρέχει σοβαρό κίνδυνο και ζητεί άμεσα τις αμοιβές ύψους 4.300.000 ευρώ που διεκδικεί από τη μυστική υπηρεσία, εναντίον της οποίας έχει καταθέσει αγωγή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, με τα δυο έγγραφα που απέστειλε τις προηγούμενες ημέρες ο 63χρονος επιχειρηματίας και πρώην υπερ-πράκτορας της ΕΥΠ ζητεί την προστασία των Αρχών, καθώς θεωρεί ότι απειλείται λόγω των υποθέσεων στις οποίες έχει εμπλακεί. Μάλιστα, πριν από λίγο καιρό παρ’ ολίγον να γίνει κομμάτια από χειροβομβίδα, με την οποία άγνωστοι είχαν παγιδεύσει το αυτοκίνητό του. Ηδη, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, τόσο ο ίδιος όσο και η οικογένειά του κατοικούν πλέον σε νομό της Πελοποννήσου και φυλάσσονται νυχθημερόν από αστυνομικούς, καθώς έχουν εκτεθεί μετά την αποκάλυψη του ρόλου του.

Στην επιστολή που απέστειλε πριν από λίγες ημέρες στον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα αναφέρει, μεταξύ άλλων, την καθοριστική (σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του) συμβολή του στην εξιχνίαση της απαγωγής Ελληνα εφοπλιστή, που είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο: «”Ξέχασε” το υπουργείο να ανταμείψει τον πολίτη, που με καθοριστική συμμετοχή του αυτός και μόνο αυτός -εγώ, δηλαδή- με κίνδυνο της ζωής του, παραμένοντας για έξι μήνες και παριστάνοντας τον παράνομο σε συγκεκριμένο εργοτάξιο, στον τόπο δηλαδή όπου διαδραματίζετο η προσπάθεια του ξεπλύματος των λύτρων της απαγωγής, και ξοδεύοντας χρήματα αλλά και κινδυνεύοντας να αποκαλυφθεί ο ρόλος του […] κατάφερα να ανακαλύψω τους δράστες».

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην αναφορά του προς τον Αρειο Πάγο ο συγκεκριμένος άνθρωπος υποστηρίζει ότι έχει χάσει πάνω από 1.500.000 ευρώ από την εμπλοκή του με την ΕΥΠ, προκειμένου να φέρει σε πέρας δύσκολες αποστολές, ακόμα και σε θέματα που αφορούσαν την εγχώρια τρομοκρατία και την παράνομη πώληση πυρηνικού υλικού από ξένους πράκτορες. Με την αγωγή που έχει καταθέσει ζητεί από τη μυστική υπηρεσία να του δοθούν οι αμοιβές που κατά καιρούς συμφωνούσαν για τις αποστολές τις οποίες είχε αναλάβει. Ο 63χρονος ενημερώνει την ανώτατη δικαστική Αρχή ότι τις οικονομικές απαιτήσεις που αναγράφει στην αγωγή του προτίθενται να βεβαιώσουν συγκεκριμένα στελέχη της ΕΥΠ, αν τους ζητηθεί από τον αρμόδιο εισαγγελέα. Βέβαια, για να γίνει αυτό από ανθρώπους που κινήθηκαν στους σκοτεινούς κύκλους της κατασκοπίας (έστω κι αν έχουν πια αποσπαστεί στις αρχικές υπηρεσίες τους ή έχουν αποστρατευθεί) τους παρέχεται η δυνατότητα να δώσουν κατάθεση μέσω συμβολαιογράφου, ώστε να τηρηθεί η ανωνυμία τους και να μην εκτεθούν δημοσίως.

Θεοδόσης Π.Πάνου

04.06 espr.weekend 260x160 630x388

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ