Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Η Μέριλιν των ουσιών

Βαθιά βυθισμένο στην κόλαση της ηρωίνης ήταν μοντέλο που...

Οι αθέατοι γαμομπελάδες του «Μπόρατ»

Προβλήματα που «σέρνονταν» για χρόνια κρύβονται πίσω από το...

Η επιστολή του «σφαγέα» των Αγίων Αναργύρων στην άτυχη Κυριακή

Ανατριχίλα προκαλεί το περιεχόμενο μιας από τις επιστολές που...

Selfie θανάτου για αισθητικό

Μια selfie κόστισε τη ζωή σε Ρωσίδα αισθητικό με...

«Εφυγε» ο περιζήτητος εργένης

Σοκ με τον 50χρονο Γιώργο Αράπη, γόνο παλιάς εφοπλιστικής οικογένειας. Το πάθος του «Ελληνα Μπραντ Πιτ» για το yachting και τη μαγειρική

4weartyseg 1Από τα πιο ωραία και καλά παιδιά της Αθήνας, ο ξανθός κούκλος, γιoς του αείμνηστου εφοπλιστή Δημήτρη Αράπη -άφησε εποχή για την ομορφιά και τον μποέμ χαρακτήρα του-, έφυγε από τη ζωή το βράδυ της Πέμπτης από ανακοπή καρδιάς, στο Βελιγράδι, όπου βρισκόταν.

Από τον
Δημήτρη Λυμπερόπουλο

Party animal στη δεκαετία του ’90, περιζήτητος εργένης παρά τα 50 χρόνια του (γεννήθηκε στην Αθήνα το 1966), ο… rock’n’roll Γιώργος έβρισκε πάντα τρόπο να αντιστέκεται στις δεσμεύσεις. Ο αναπάντεχος θάνατός του έχει βυθίσει στο πένθος την οικογένειά του και τους αγαπημένους φίλους του, τα κοσμικά σαλόνια και τους ανθρώπους της ναυτιλίας.

Ανεξάρτητος και αντισυμβατικός, με πολλές κατακτήσεις και περιστασιακά ειδύλλια, δεν επαναπαυόταν ποτέ στο όνομα και στην οικονομική επιφάνεια της οικογένειάς του. Πάντα ξεχώριζε, 4weartyseg 3ακόμα κι αν ερχόταν σε κόντρα με τον εφοπλιστή και συντηρητικό πατέρα του στις αρχές τις δεκαετίας του ’90, τότε που άρχισε να κυκλοφορεί στη νυχτερινή Αθήνα και να αποτελεί αντικείμενο του πόθου για τις κοσμικές ή μη κυρίες.

Ηταν η εποχή που οι στιλίστες και τα περιοδικά μόδας της εποχής ανακάλυπταν τον «Ελληνα Μπραντ Πιτ», που εκτός από κούκλος ήταν και πάμπλουτος, και τον φωτογράφιζαν ως μοντέλο. Την περίοδο εκείνη, παράλληλα με τις σπουδές του στα Οικονομικά, εργάστηκε ως βοηθός του fashion editor Τάκη Τσαντίλη για το περιοδικό «MEN» του Πέτρου Κωστόπουλου.

Λάτρης του κέντρου, παρά το εκπληκτικό κτήμα-ράντσο της οικογένειάς του στον Αγιο Στέφανο, ο Γιώργος κυκλοφορούσε στο Κολωνάκι με τη βέσπα του. Τα τελευταία χρόνια κατοικούσε σε ένα υπέροχο ντιζαϊνάτο ρετιρέ μίνιμαλ αισθητικής αλλά γεμάτο έργα τέχνης, με πίνακες του Τσαρούχη, του Ακριθάκη και του 4weartyseg 2Κανιάρη, που είχε κληρονομήσει από τη συλλογή του πατέρα του. Αυτό όμως που έκοβε την ανάσα όσων το επισκέπτονταν ήταν η συγκλονιστική θέα, με το κρεβάτι του «να νομίζεις πως θα πετάξει και θα φτάσει στην Ακρόπολη», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε η Χριστίνα Πολίτη στο blog της, η οποία πριν από μερικούς μήνες τον είχε φωτογραφίσει cool και πολύ χαρούμενο στο νέο σπίτι του.

Διέθετε τρομερό στιλ, αισθητική και γούστο, χαρακτηριστικά που τον ξεχώριζαν και του έδιναν αέρα jet setter κοσμοπολίτη, σε συνδυασμό με τις γνώσεις και την ευγένεια που είχε κληρονομήσει από τους γονείς του. Σκορπιός στο ζώδιο, αυτοκαταστροφικός αλλά πολύ ευαίσθητος και ζεστός άνθρωπος, ήταν πάνω απ’ όλα πιστός φίλος. Στους κολλητούς του συγκαταλέγονταν η Μαρίνα Βερνίκου και ο Μίλτος Καμπουρίδης. Ο Αράπης πριν από ακριβώς 11 χρόνια ήταν ένας από τους κουμπάρους τους στον μυθικό γάμο τους στη Σίφνο. Καλοί του φίλοι και η Νατάσα Λιακουνάκου, αλλά και ο διακοσμητής Γιώργος Μέρλος.

Είχε βαρεθεί το clubbing

Λάτρευε τη μαγειρική, τα σπορ, το yachting, την υγιεινή διατροφή και το ντιζάιν. Τα τελευταία χρόνια είχε βαρεθεί το clubbing (το έζησε έντονα στα 80s και 90s), αλλά και τις διακοπές στη Μύκονο, και οργάνωνε πριβέ dinners στο σπίτι του στο Κολωνάκι, το οποίο είχε διακοσμήσει σε συνεργασία με τον φίλο του και διάσημο αρχιτέκτονα των Αman Resorts Ed Tuttle. Τα καλοκαίρια του τα περνούσε σε χαλαρούς τόνους πλέον στο Πόρτο Χέλι και στη Σίφνο.

4weartyseg 4Ο Γιώργος Αράπης ήταν ο μικρότερος γιος του παλιού εφοπλιστή και επιχειρηματία Δημήτρη Αράπη και της Μίκας Αράπη-Γκολφινοπούλου, και είχε αδερφό τον γνωστό μουσικό και διεθνώς καταξιωμένο συνθέτη Δημήτρη Αράπη junior. O Γιώργος λάτρευε τον μεγαλύτερο αδερφό του, τον οποίο θαύμαζε για το ταλέντο του. Ο Δημήτρης Αράπης junior (τους τελευταίους μήνες είχε μετακομίσει στην Πορτογαλία), παράλληλα με τη ναυτιλία διέθετε έμφυτο ταλέντο στην κλασική μουσική και συνεργάστηκε με φημισμένες ορχήστρες, μεταξύ των οποίων η Κρατική Συμφωνική Ορχήστρα της Ρωσίας. Και τα δύο αδέρφια μεγάλωσαν με πολλή αγάπη και με τεράστια οικονομική άνεση, ταξίδια σε όλο τον κόσμο και σε ιδιόκτητα σπίτια-υπερπαραγωγή, από το Μανχάταν ως την Αράχοβα και την Πάρο.

Τη δεκαετία του ’80 εποχή είχε αφήσει η 25μετρη θαλαμηγός «Dargas» του πατέρα τους, στο κατάστρωμα της οποίας στην κυριολεξία μεγάλωσαν τα αγόρια, τα οποία λάτρευαν το yachting. Μετά τον θάνατο του πατέρα τους, το 2008, πούλησαν τη θαλαμηγό και μεταξύ πολλών άλλων κληρονόμησαν μια πολύ σεβαστή περιουσία, δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ, την οποία μοιράστηκαν.

Ο αξέχαστος Γιώργος Αράπης λάτρευε τη μητέρα του Μίκα Γκολφινοπούλου, η οποία μετά το διαζύγιο από τον πατέρα του παντρεύτηκε τον επιχειρηματία Σπύρο Γκολφινόπουλο και απέκτησε ακόμα έναν γιο, τον Στέφανο Γκολφινόπουλο, στον οποίο ο Γιώργος είχε τρομερή αδυναμία και πάντα τον προστάτευε ως τον μικρότερο αδερφό του.

04.06 espr.weekend 260x160 630x388

{{-PCOUNT-}}15{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παράταση για τον «Ασχημο»

Με περισσότερες από 120 παραστάσεις από την αρχή της...

Και η Καίτη Κουτσολιούτσου δήλωσε άγνοια για το σκάνδαλο της εταιρίας, την οποία μιμήθηκε και η Hermès

Δημιουργική… έμπνευση ακόμη και στον οίκο Hermès είχαν προκαλέσει...

Αστραψαν τα φλας στη βράβευση επιτυχημένων επιχειρηματιών και δημόσιων προσώπων της Θεσσαλονίκης

Επιτυχημένοι επιχειρηματίες και δημόσια πρόσωπα της Θεσσαλονίκης βραβεύτηκαν στο...

Η «καταραμένη» φαμίλια της Ηλιούπολης: Εκτέλεσε τη μάνα του με καραμπίνα και αυτοκτόνησε

Δολοφονία και αυτοχειρία φαίνεται πως είναι το επικρατέστερο σενάριο...

ΗΠΑ: Ζευγάρι αδιανόητης διαστροφής

Παντρεμένη νοσοκόμα και ο σύζυγός της, που έχουν δύο...

Κατερίνα Λιόλιου: Αυτός είναι ο νέος της σύντροφος

Το «Κατερινάκι του» είναι η αγάπη του! Το τελευταίο...