Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Baby bloom για τον κανακάρη της Μαρίας Καρλάκη

Διπλό όνομα και νησιωτικό location στο baby bloom του...

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...

Η Τραϊάνα Ανανία για την υγεία του Δημήτρη Κόκοτα

Tην ώρα που η αγωνία για την υγεία του...

Χρήστος Τσικνιάς: Αγωνία για τον μίμο της πίστας

Δύσκολες ώρες για τον καλλιτέχνη Χρήστο Τσικνιά, ο οποίος...

Η αδελφή της Γιούλικας Σκαφιδά αεροσυνοδός με… μαντίλα

Η αεροσυνοδός Ντορέττα Σκαφιδά (αδερφή της Γιούλικας) φοράει τη «μαντίλα» της και ταξιδεύει με τα μέλη της «πρώτης» οικογένειας της Σ. Αραβίας

Η αεροσυνοδός Ντορέττα Σκαφιδά (αδερφή της Γιούλικας) φοράει τη «μαντίλα» της και ταξιδεύει με τα μέλη της «πρώτης» οικογένειας της Σ. Αραβίας

Μπορεί να βρίσκεται στην Κίνα και κάποιο από τα μέλη της βασιλικής οικογένειας της Σαουδικής Αραβίας να επιθυμήσει ένα δείπνο στο Ντουμπάι. Βγάζει από την ντουλάπα τη στολή και την αμπάγια της, και σε λίγες ώρες προσγειώνεται στην άλλη άκρη της Γης.

hghghgΗ Ντορέττα Σκαφιδά είναι η μεγαλύτερη αδερφή της Γιούλικας Σκαφιδά (την έχουμε συναντήσει σε πολλές θεατρικές πρεμιέρες της ηθοποιού) και εργάζεται ως αεροσυνοδός συνοδεύοντας κροίσους, βασιλιάδες και αρχηγούς κρατών.

Ανοίγοντας την καρδιά της στη Μαρία Νίκα και στο kalamatajournal.gr, η όμορφη Καλαματιανή μίλησε για το πώς ξεκίνησε για εκείνη το ταξίδι πάνω από τα σύννεφα.

«Εστειλα βιογραφικά παντού και βρήκα δουλειά ως αεροσυνοδός με βάση τη Λιβύη. Η παρθενική μου πτήση ήταν στη Νιγηρία. Το πρώτο βράδυ έπεσαν και πυροβολισμοί, σκοτώθηκαν 16 άτομα έξω από το ξενοδοχείο που μέναμε. Για δυόμισι – τρία χρόνια έκανα πτήσεις για προσκυνητές, μουσουλμάνους με προορισμό τη Μέκκα» λέει.

Ακολούθως ήρθε η δουλειά σε μια σουηδική αεροπορική εταιρία και μετά η βασιλική οικογένεια της Σαουδικής Αραβίας: «Θυμάμαι στη συνέντευξη που μου πήραν μέσω skype, ο άνθρωπος που μιλούσαμε μου είπε “κάποιος5 25 πρέπει να προσευχόταν πολύ σήμερα για σένα”».

Η αμπάγια

Η Ντορέττα Σκαφιδά μένει στο Ριάντ και στην Τζέντα και, όπως είναι φυσικό, έχει υιοθετήσει το dress code των χωρών αυτών. «Αμπάγια, το μαύρο μακρύ φόρεμα και μαντίλι. Οι γυναίκες εκεί φοράνε μπούρκα, το μαντίλι που φαίνονται μόνο τα μάτια, εμείς απλά καλύπτουμε τα μαλλιά μας. Εχει και θρησκευτική αστυνομία, εκτός από πολιτική. Αν σε δουν χωρίς μαντίλα, θα έρθουν να σου πουν να τη βάλεις» εξηγεί, διευκρινίζοντας ωστόσο πως «η αμπάγια τη βολεύει, γιατί έτσι δεν έχει άγχος αν θα πετάει το μαλλί.

«Δεν ένιωσα ότι πάω σε κάτι ξένο, ήξερα ήδη την κουλτούρα. Δεν πίνω αλκοόλ, δεν καπνίζω, δεν βγαίνω σε μπαράκια έτσι κι αλλιώς, οπότε δεν μου λείπουν αυτά. Αυτό που νοσταλγώ είναι ο κινηματογράφος. Δεν υπάρχει στη Σαουδική Αραβία. Και τον λατρεύω» εξηγεί.

Το 2007 πετούσε σε πτήσεις για προσκυνητές προς τη Μέκκα, φτωχούς ανθρώπους που μάζευαν δεκάρα δεκάρα τα λεφτά για το εισιτήριο. «Οι περισσότεροι κουβαλούσαν μαζί τους μια ψάθινη σκούπα, γιατί κατασκήνωναν λίγο πιο έξω από τη Μέκκα και έπρεπε να σκουπίσουν τον χώρο. Τους αγαπούσες αυτούς τους ανθρώπους. Μια γιαγιούλα 80-90 χρονών, με την ψάθινη σκούπα της, να πηγαίνει στη Μέκκα να προσκυνήσει!» λέει.

4 49
Η Ντορέττα Σκαφιδά δηλώνει ότι λατρεύει την πατρίδα της την Καλαμάτα, παρά το γεγονός ότι έχει γυρίσει ολόκληρο τον πλανήτη. Οσο για τα μέλη της βασιλικής οικογένειας, τα χαρακτηρίζει ευγενικά και διακριτικά. «Οι άνθρωποι της ερήμου νιώθουν πιο πολύ εμάς τους δυτικούς, δηλαδή εισπράττουν την καλοσύνη ή καταλαβαίνουν ποιος θέλει να τους εκμεταλλευτεί» καταλήγει.

 fsdfdsfds

{{-PCOUNT-}}14{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...