Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Στη φόρα βίντεο με επτάχρονο να ξυλοκοπά οκτάχρονο στην Πάτρα για να...

Δεν έχει προηγούμενο το νέο περιστατικό βίας ανηλίκων που...

O Ιερός Καθεδρικός Ναός του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην Αλεξάνδρεια κινδυνεύει με...

Με άμεσο «σφράγισμα», λόγω φθορών, κινδυνεύει ο Ιερός Καθεδρικός...

Στη φυλακή σάτυρος που θώπευσε 22χρονη κοπέλα στη Θεσσαλονίκη

Τον δρόμο για τη φυλακή πήρε ένας 48χρονος άνδρας...

Η Μαρίνα Ασλάνογλου μιλά για τον ρόλο της στις «Ψυχοκόρες» του ANT1!

Τη στιγμή που η ταλαντούχα ηθοποιός Μαρίνα Ασλάνογλου περιοδεύει...

Ο Φίλης βρήκε τον δάσκαλο του

Το κράξιμο από μαθητές στη Βουλή των Εφήβων

Το κράξιμο από μαθητές στη Βουλή των Εφήβων

Εβαλαν τα… γυαλιά στον υπουργό Παιδείας Νίκο Φίλη οι έφηβοι βουλευτές, οι οποίοι συμμετείχαν χθες στην 21η Σύνοδο της Βουλής των Εφήβων, αναγκάζοντάς τον με την κριτική που του άσκησαν να χάνει τα λόγια του και να ψάχνει με αμηχανία τρόπους για να αποφύγει τις εύστοχες παρατηρήσεις τους σχετικά με τις ακραίες και εμμονικές απόψεις του για το μέλλον της πολύπαθης Παιδείας!
Τα πρώτα πυρά στην αίθουσα της Ολομέλειας δέχτηκε ο υπουργός από τον έφηβο βουλευτή Δωδεκανήσου Γιώργο Μπακάλη, ο οποίος κατηγόρησε τον κ. Φίλη για εμμονή στην περικοπή της διδασκαλίας των Αρχαίων Ελληνικών.

«Δεν είναι λογικό στην α΄ γυμνασίου να διδάσκονται περισσότερα Αρχαία απ’ ό,τι Νέα Ελληνικά» ψέλλισε ο υπουργός, με τον νεαρό να δευτερολογεί σε αυστηρό ύφος: «Οπως ένα φυτό δεν μπορεί να επιβιώσει χωρίς τις ρίζες του, έτσι και τα Νέα Ελληνικά δεν μπορούν να επιβιώσουν χωρίς τα Αρχαία» επισήμανε ο έφηβος βουλευτής, καταχειροκροτούμενος από τους συναδέλφους του! Απαντώντας στα βέλη, ο κ. Φίλης αρκέστηκε να συμβουλεύσει τους νέους να μην αντιμετωπίζουν από… ιδεολογική σκοπιά το θέμα των Αρχαίων!

«Ουδετερόθρησκο»

Ομως, το προσωπικό βατερλό του υπουργού Παιδείας δεν είχε τελειωμό χθες, καθώς υπέπεσε και σε άλλο ατόπημα, εξηγώντας ότι στα πλάνα του επιτελείου του είναι η δημιουργία ενός σχολείου «ουδετερόθρησκου» (!) και όχι «κατηχητικού», που όμως θα δίνει πληροφορίες κυρίως για την επικρατούσα ορθόδοξη πίστη.
«Οταν δίπλα σας κάθεται ένας μαθητής με γονείς μουσουλμάνους, δεν θα θέλατε να γνωρίζετε σε τι πιστεύει;» αναρωτήθηκε ο κ. Φίλης, απαντώντας στον έφηβο βουλευτή Αρκαδίας Φώτη Μουρούτσο. Σε μια προσπάθεια να καταστήσει αντιπαθητικές τις μαθητικές παρελάσεις στα μάτια των νεαρών βουλευτών, ο υπουργός Παιδείας δεν άφησε ασχολίαστη την… εμμονή του για την κατάργησή τους και επισήμανε ότι αυτές καθιερώθηκαν επί δικτατορίας Μεταξά το 1937.

«Σημασία έχει να μαθαίνουμε την ουσία, να γίνονται γιορτές για τις εθνικές επετείους, όχι μαθητικές παρελάσεις με βηματισμό στρατιωτικών αγημάτων» πρόσθεσε.
Ιδιαίτερη αμηχανία προκάλεσε στον κ. Φίλη, όμως, και η τοποθέτηση της μαθήτριας – εφήβου βουλευτού με ειδικές ανάγκες Μαρίας Πλιούρα, η οποία κατηγόρησε την Πολιτεία για συστηματική παραμέληση της ειδικής αγωγής, που έχει ως αποτέλεσμα τη δημιουργία αισθήματος αποκλεισμού στους συμμαθητές της. Ο κ. Φίλης αρκέστηκε να εκφράσει εκ μέρους της Πολιτείας την αυτοκριτική, αλλά και τη ντροπή που αισθάνεται.

fsdfdsfds

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Θύμα και… η αδελφή της Μηλιού – Η υπόθεση του άγριου ξυλοδαρμού από τον σύντροφό της

Την ώρα που το πανελλήνιο προσπαθεί να συνέλθει από...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει σε αναμμένα κάρβουνα»

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...

Το Open είναι… ανοιχτό για τους «Παγιδευμένους»

To Open θέλει τον δημοφιλή ηθοποιό Μιχάλη Λεβεντογιάννη στους κόλπους...

Οσα έγιναν στο παρασκήνιο και οδήγησαν στο… διαζύγιο του Mega από την Ελένη Μενεγάκη

Τη στιγμή που γίνεται μεγάλος ντόρος στα δημοσιογραφικά γραφεία...