Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Τάνγκο χωρισμού για τον πρόεδρο της Αργεντινής!

Εργένης ξανά είναι ο πρόεδρος της Αργεντινής Χαβιέ Μιλέι,...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Η Αμαλία μαθαίνει πως ο Ντίνος πρόδωσε την...

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει...

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...

Πέννες με πέστο βασιλικού από τον Τίμο Ζαχαράτο

Ο Τίμος Ζαχαράτος ετοίμασε στην κουζίνα της εκπομπής «Πάμε...

Τι «δείχνουν» τα άστρα για το μέλλον των παιδιών

Πώς οι πλανήτες διαμορφώνουν την προσωπικότητά τους και αναδεικνύουν τα ταλέντα τους

Πώς οι πλανήτες διαμορφώνουν την προσωπικότητά τους και αναδεικνύουν τα ταλέντα τους

Ποια είναι τα χαρισματικά παιδιά του αστρολογικού χάρτη; Ποια χρειάζονται ιδιαίτερη προσοχή από τα πρώτα χρόνια της ζωής τους; Τι πρέπει να προσέχουν οι γονείς και ποιος πλανήτης δημιουργεί προβλήματα και φαινόμενα βίας με θύματα ή θύτες ανηλίκους;

ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΑΝΟ ΜΑΚΡΟΓΑΜΒΡΑΚΗ
Φωτό: Βαγγέλης Μασιάς

Οπως εξηγεί στην «Espresso» η αστρολόγος Βάσια Μαυράκη – Μπούνα, ο παιδικός αστρολογικός χάρτης φανερώνει τα στοιχεία που θα διαμορφώσουν την προσωπικότητα ενός ανηλίκου. dsc 0320Συνήθως για τα φαινόμενα νεανικής βίας ευθύνονται οι όψεις που σχηματίζει ο άφυλος Ερμής με τους μεγάλους πλανήτες. «Στην υπόθεση του μικρού Αλεξ στη Βέροια ο Ερμής σχημάτιζε τότε σκληρές γωνίες με Ουρανό, Ποσειδώνα, Πλούτωνα ή ενεργοποιήθηκε κάποια σκληρή γενέθλια όψη του χάρτη του» λέει και σκιαγραφεί το μοντέλο του ευαίσθητου παιδιού: «Ενα παιδί που ανήκει στους ευαίσθητους Ιχθύς ζει περισσότερο στη φαντασία παρά στην πραγματικότητα. Τα παιδιά αυτά ίσως λένε ψέματα περισσότερο από το επιτρεπτό. Αν στον χάρτη του έχει μια τρυφερή Αφροδίτη στους Ιχθύς και πολλούς πλανήτες στο νερό, τότε είναι ευαίσθητο περισσότερο από το κανονικό. Σε έντονες όψεις προσωπικών πλανητών με τον Ποσειδώνα μπορεί να έχουμε εθισμούς».

Η όψη Πλούτωνα- Αρη

Ιδιαίτερη προσοχή θέλουν τα παιδιά με όψη Πλούτωνα – Αρη σε τετράγωνο, άσχετα από το ζώδιο, καθώς είναι η όψη του εγκλήματος και της παρανομίας: «Αν το παιδί έχει γεννηθεί στο ζώδιο του Σκορπιού και έχει τον Aρη στον Κριό σε τετράγωνο με Πλούτωνα ή αντίθεση με Πλούτωνα ή Ουρανό, θα είναι ένα παιδί που θα χτυπάει, θα το χτυπούν, θα είναι τολμηρό σε ό,τι κάνει. Αν έχει και τη Σελήνη ή ωροσκόπο στους Διδύμους, είναι περίπτωση που δεν συμμαζεύεται! Γι’ αυτό δεν περιμένουμε να πάει σχολείο για να βγάλει την έντασή του, αλλά το στέλνουμε από νωρίς σε πολεμικές τέχνες. Αντίθετα, παιδί με Ποσειδώνα ή Aρη θα θέλει να γίνει χορευτής, σκηνοθέτης!»

Σύμφωνα με την αστρολόγο, οι μαθησιακές ικανότητες ενός παιδιού γίνονται αντιληπτές από τον 3ο και τον 9ο οίκο: «Οταν ο 3ος οίκος βάλλεται από δύσκολες όψεις, θα έχει μαθησιακές δυσκολίες και θα χρειαστεί νωρίς έξτρα βοήθεια. Παιδί με πολύ δυνατό 9ο οίκο θα έχει ανώτερες και ανώτατες σπουδές. Με σκληρές όψεις Ουρανού, Ερμή με κυβερνήτες 3ου και 9ου ίσως παρουσιάσει σύνδρομο Ασπεργκερ (διαταραχές αυτιστικού φάσματος). Το ψηλότερο σημείο του χάρτη, το μεσουράνημα, που είναι ο 10ος οίκος, δείχνει το πρόσωπο που θα έχουμε στην κοινωνία. Οσο πιο ωραίες όψεις έχει τόσο πιο πετυχημένοι και καταξιωμένοι γινόμαστε».

Η ψυχική διάθεση

Τα τετράγωνα των πλανητών καθορίζουν και την ψυχική διάθεση, λέει η κυρία Μαυράκη – Μπούνα:
«Παιδιά με έντονες όψεις του Κρόνου, τετράγωνο με τον Ηλιο και τη Σελήνη είναι σοβαρά και υπεύθυνα, δεν είναι χαρούμενα και δεν ενθουσιάζονται εύκολα. Καταπιέζονται από μόνα τους! Ακόμα κι αν οι γονείς δεν είναι αυστηροί, έτσι τους αντιλαμβάνονται! Ενα παιδί που έχει γεννηθεί στις 0 μοίρες της Παρθένου πάνω στον βασιλικό αστέρα Ρήγουλο θα γίνει διάσημο με ό,τι καταπιαστεί, όχι όμως αυτό που έχει γεννηθεί στις 5 μοίρες της Παρθένου». Στα δίδυμα παιδιά, που έχουν γεννηθεί κοσμικά την ίδια ώρα, ρόλο παίζει ακόμη και το λεπτό της διαφοράς τους: «Εχουν διαφορετική μοίρα στον ωροσκόπο τους. Στα δίδυμα δουλεύουμε με πολικότητες. Αν το πρώτο έχει ωροσκόπο Σκορπιό, το δεύτερο θα έχει τον απέναντί του, δηλαδή Ταύρο!» καταλήγει η αστρολόγος, που έχει εκδώσει (ηλεκτρονικά από την easywriter) το νέο βιβλίο της «Η γυναίκα του Κένταυρου» (Κεχριμπάρι και Οψιδιανός).

Κριός: Παιδιά χαρούμενα, ανοιχτά, επίμονα, ξεροκέφαλα και με ηγετικές τάσεις. Θέλουν να ξεχωρίζουν! Ενα ζώδιο που «βγάζει» καλούς στρατιωτικούς καριέρας και ηγέτες.

Ταύρος: Ησυχα παιδιά, τους αρέσει το καλό φαγητό! Θέλουν καλοπέραση και θα μπορούσαν να ασχοληθούν με επαγγέλματα που σχετίζονται με οικονομικά αλλά και με καλές τέχνες.

Δίδυμοι: Χαριτωμένα παιδιά, συνήθως υπερκινητικά, αλλά και επικοινωνιακά. Αριστοι αθλητές, αλλά και συγγραφείς με βάθος σκέψης και ωραία γραφή.

Καρκίνος: Παιδιά που αγαπούν το σπίτι τους, ευαίσθητα, μα και «σκληρά». Θα μπορούσαν γίνουν πετυχημένοι αρχαιολόγοι, καθηγητές Ιστορίας ή να ασχοληθούν με την εστίαση.

Λέων: Τα πιο φωτεινά παιδιά του ζωδιακού κύκλου! Και φαίνονται και θέλουν να είναι πρωταγωνιστές. Συνήθως γίνονται καλοί ηθοποιοί ή ζωγράφοι.

Παρθένος: Ασχολούνται με την προσφορά και την καθημερινότητα και δεν τα ενδιαφέρει η καριέρα. Γίνονται καλοί γιατροί, νοσηλευτικό προσωπικό, διατροφολόγοι.

Ζυγός: Ειδικά για κορίτσια είναι το ζώδιο της αρμονίας και της ομορφιάς. Μπορούν να ασχοληθούν επιτυχημένα με τη μόδα ως μοντέλα αλλά και ως σχεδιαστές ή να γίνουν άριστοι δικηγόροι.

Σκορπιός: Ησυχα παιδιά, που δεν θα πουν τα πάντα στους γονείς τους και που δεν ξεχνούν, ενώ έχουν φοβίες θανάτου. Γίνονται καλοί ντετέκτιβ και είναι άριστα στη διαχείριση χρημάτων.

Τοξότης: Η χαρά της ζωής! Παιδιά υπερβολικά σε όλα τους. Αυτά που τολμούν τα πάντα. Μπορούν να σπουδάσουν στο εξωτερικό, να γίνουν δικαστικοί.

Αιγόκερως: Σοβαρά και μετρημένα παιδιά, τυπικά σε όλα. Συνήθως γίνονται στελέχη επιχειρήσεων, άτομα με μεγάλη οικονομική επιφάνεια.

Υδροχόος: Παιδιά που ξεχωρίζουν απρόσμενα, είναι εκκεντρικά και μπροστά από την εποχή τους. Μπορούν να γίνουν πιλότοι ή αεροσυνοδοί.

Ιχθύες: Καλόψυχα και ρομαντικά παιδιά, που κάνουν τα πάντα χωρίς να λένε «όχι». Θέλουν προσοχή από τους εθισμούς. Γίνονται καλοί κληρικοί και ζωγράφοι.

04.06 espr.weekend 260x160 630x388

{{-PCOUNT-}}24{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Ολα στον αέρα» από τη Ζευγαρά

Η Λένα Ζευγαρά, η οποία παρασύρει με τις ερμηνείες...

Η περιπέτεια του πατέρα του Τζέιμς Καφετζή

Ποιος Τζέιμς; Ο πατέρας του, ο Λευτέρης, είναι ο...

Διπλός Λιάγκας στον ΑΝΤ1

Ο Γιώργος Λιάγκας όλα τα σφάζει, όλα τα μαχαιρώνει!...

Η μισή ελληνική τηλεόραση (από παρουσιαστές μέχρι ηθοποιούς) φλερτάρει με την Ευρωβουλή!

«Φώτα, κάμερα, πάμε!» είναι το σύνθημα των ευρωεκλογών 2024...

Cool στο κέντρο της Αθήνας ο Μπισμπίκης

Η νέα ταινία του Γιάννη Οικονομίδη «Σπασμένη φλέβα» άρχισε...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Τετάρτη 17 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Πολλά είναι αυτά που θα λειτουργήσουν θετικά στη...