Το ΣτΕ απέρριψε τέσσερις αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων από κανάλια

Με το σκεπτικό ότι από την κοινή απόφαση του υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά και του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Γιώργου Χουλιαράκη, με την οποία καθορίστηκε στα 3.000.000 ευρώ η τιμή εκκίνησης για καθεμιά από τις τέσσερις δημοπρατούμενες άδειες

Με το σκεπτικό ότι από την κοινή απόφαση του υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά και του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Γιώργου Χουλιαράκη, με την οποία καθορίστηκε στα 3.000.000 ευρώ η τιμή εκκίνησης για καθεμιά από τις τέσσερις δημοπρατούμενες άδειες, δεν προκαλείται «βλάβη ανεπανόρθωτη ή δυσχερώς επανορθώσιμη» στο Mega Channel απορρίφθηκε από το ΣτΕ η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που είχε καταθέσει.

Χθες το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο δημοσίευσε το σκεπτικό της απόφασής του (υπ’ αριθμόν 124/2016), με την οποία απορρίφθηκε η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων του τηλεοπτικού σταθμού με την οποία ζητούσε πάγωμα της υπουργικής απόφασης. Συγκεκριμένα, η Ολομέλεια του ΣτΕ έκρινε ότι η προσβαλλόμενη υπ’ αριθμόν 7984/2016 κοινή υπουργική απόφαση, με την οποία καθορίστηκε στα 3.000.000 ευρώ η τιμή εκκίνησης για καθεμιά από τις τέσσερις «δημοπρατούμενες άδειες παροχών περιεχομένου επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής ευρυεκπομπής ελεύθερης λήψης εθνικής εμβέλειας ενημερωτικού προγράμματος γενικού περιεχομένου για μετάδοση υψηλής ευκρίνειας (high definition)», είναι προγενέστερη της προκήρυξης του διαγωνισμού και συνεπώς εκτός διαγωνιστικής διαδικασίας.

Ετσι, το ΣτΕ έκρινε ότι, σύμφωνα με τον Ν. 3886/2010, η αίτηση του Mega Channel δεν έχει τον χαρακτήρα ασφαλιστικών μέτρων, αλλά τον χαρακτήρα αίτησης αναστολής (Π.Δ. 18/1989). Ωστόσο, η Ολομέλεια αποφάνθηκε ότι το αίτημα του σταθμού τόσο ως αίτηση ασφαλιστικών μέτρων είναι απορριπτέο ως αβάσιμο όσο και ως αίτηση αναστολής. Και αυτό διότι από την επίμαχη υπουργική απόφαση δεν προκαλείται στον τηλεοπτικό σταθμό «βλάβη ανεπανόρθωτη ή δυσχερώς επανορθώσιμη», αλλά «ούτε στοιχειοθετούνται οι εξαιρετικοί εκείνοι λόγοι οι οποίοι θα μπορούσαν να δικαιολογήσουν» τη χορήγηση της αναστολής της.

Παράλληλα, χθες η Ολομέλεια του ΣτΕ, με σειρά αποφάσεων, απέρριψε τις αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων των τηλεοπτικών σταθμών Αlpha, Star Channel και Ε, οι οποίες είχαν συζητηθεί κεκλεισμένων των θυρών στις 30 Ιουνίου 2016 και επίσης αφορούσαν την ίδια κοινή υπουργική απόφαση. Αναμένονται οι αποφάσεις του ΣτΕ για τις αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων που έχουν καταθέσει οι σταθμοί Mega Channel, Antenna και Σκάι κατά της προκήρυξης (1/2016) του διαγωνισμού που αφορά τη χορήγηση των τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών.

fsdfdsfds

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ