Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Τζορτζ Κρίστι: Ο ομογενής ήταν για δεκαετίες αρχηγός λέσχης των Hells Angels

Ομογενής στις ΗΠΑ που επί 40 χρόνια υπήρξε αρχηγός...

«Εκαψαν» την Πισπιρίγκου με τις καταθέσεις τους οι τρεις νοσηλεύτριες του νοσοκομείου...

«Φωτιά» για τη Ρούλα Πισπιρίγκου ήταν οι καταθέσεις που...

Αλμπέρτο Εσκενάζη: Ζεν πρεμιέ στο πλευρό του Κόκκαλη!

Ο 72χρονος ηθοποιός Αλμπέρτο Εσκενάζη είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής με...

Αέρινη η Ελενα Τοπαλίδου για το brand Kourbela

Η Ελενα Τοπαλίδου έκλεψε την παράσταση και ως μοντέλο...

Καταδίκες για τον φόνο του «νταή»

Ποινή φυλάκισης δεκαπέντε ετών στην 25χρονη Ελένη και ισόβια στον θείο-εραστή της. Η απίστευτη φράση της παρέδρου: «Είσαι θύμα, στη θέση σου θα σκότωνα πέντε έξι»

Ποινή φυλάκισης δεκαπέντε ετών στην 25χρονη Ελένη και ισόβια στον θείο-εραστή της. Η απίστευτη φράση της παρέδρου: «Είσαι θύμα, στη θέση σου θα σκότωνα πέντε έξι»

Με την καταδίκη της 25χρονης Ελένης και του μακρινού θείου της (και άλλοτε εραστή της!) έπεσε η αυλαία της δίκης για την υπόθεση της δολοφονίας του 33χρονου Μπάμπη, αποκαλούμενου «νταή του Μενιδίου», τον Φεβρουάριο του 2015. Με το κλάμα του μωρού της κατηγορουμένης σχεδόν να καλύπτει τα λόγια των δικαστών, η νεαρή άκουσε την ομόφωνη καταδίκη της σε 15 χρόνια, ενώ σε ισόβια καταδικάστηκε (κατά πλειοψηφία) ο 49χρονος Νίκος.

ΑΠΟ ΤΗ ΣΟΦΙΑ ΣΠΙΓΓΟΥ

Το δικαστήριο αναγνώρισε στην Ελένη το ελαφρυντικό της εξώθησης στην πράξη λόγω προηγούμενης ανάρμοστης συμπεριφοράς του θύματος, καθώς το δικαστήριο πείστηκε ότι ο Μπάμπης την εξέδιδε. Μάλιστα, νωρίτερα το ακροατήριο άκουσε την (απίστευτη) τοποθέτηση μιας εκ των δύο παρέδρων, που στην προσπάθειά της να πείσει την 25χρονη να απολογηθεί, είπε: «Εγώ θεωρώ ότι είστε θύμα. Στη θέση σας, και με αυτά που έχετε βιώσει, θα είχα κάνει χειρότερα, μπορεί να είχα σκοτώσει πέντε έξι! Το θύμα δεν ήταν θύμα. Μιλήστε για το παιδί σας. Το παιδί έχει δικαίωμα να έχει τη μάνα του. Αν έχετε κάνει ό,τι έχετε κάνει κάτω από ορισμένες περιστάσεις, πρέπει να το πείτε».

Η 25χρονη όμως αρχικά ανέφερε ότι δεν σκοπεύει να πει το παραμικρό: «Ισόβια θα είναι; Ο,τι είναι! Σημασία έχει ότι κάποιος πρέπει να πληρώσει. Τι σημασία έχει ποιος θα είναι αυτός; Το παίρνω επάνω μου. Ρίξτε ισόβια να τελειώνουμε». Γρήγορα όμως ψέλλισε: «Μου είπαν “αυτός το έκανε” και το κατέθεσα. Μου είπαν “αυτά πρέπει να πεις” και τα είπα. Μπορεί να το έκανε κάποιος κοντινός, δεν ξέρω. Εκείνη τη νύχτα δεν τη θυμάμαι. Είχα πιει πολύ, θυμάμαι σκόρπια πράγματα».

Στην ύστατη προσπάθεια της προέδρου του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου να μιλήσει έστω και μετά την πρόταση-καταπέλτη του εισαγγελέα που ζήτησε ισόβια για την Ελένη, εκείνη φώναξε κλαίγοντας: «Δεν έχω κάνει απολύτως τίποτα, αλλά δεν θέλω να ζήσω έξω. Η ζωή μου είναι φυλακή. Εξω όλοι είναι σάπιοι. Ημουν άτυχη». Για το παιδί της ξεκαθάρισε ότι «είναι μόνο δικό μου» και αν ρωτήσει για τον πατέρα του, θα του πει ότι «το απέρριψε από την πρώτη μέρα»!

Ο θείος και τότε εραστής της 25χρονης αρνήθηκε οποιαδήποτε εμπλοκή στην υπόθεση. Μάλιστα, τρία από τα επτά μέλη του δικαστηρίου έκριναν ότι είναι αθώος λόγω αμφιβολιών. «Δεν ξέρω τι έκανε εκείνο το βράδυ η Ελένη. Κλείδωνε το δωμάτιο, άνοιγε τη μουσική και έφευγε τα βράδια από το παράθυρο. Δεν γνωρίζω τι έγινε. Δεν ήμουν στον τόπο του συμβάντος. Θέλω να παρακαλέσω την ίδια να πει την αλήθεια. Δεν μπορεί ένας άνθρωπος να πάει φυλακή χωρίς να έχει αγγίξει κάτι» είπε ο 49χρονος.

04.06 espr.weekend 260x160 630x388

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Ανδρέας Ανδρεόπουλος: Ο ηθοποιός άφησε το Σπίτι του Ηθοποιού και στέκεται πάλι όρθιος

Νέα ζωή για τον Τίμο Δράκο της θρυλικής τηλεοπτικής...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...

«Ξαπλώπουλος και σία» για τους αστυνομικούς στις Φυλακές Μαλανδρίνου

Ζωή και κότα εμφανίζονται να κάνουν όλοι οι αστυνομικοί...