Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

«TV Queens»: Χριστοπούλου στον ρόλο της καθηγήτριας

Τα αστέρια θα περάσουν από το Οpen! Nα και...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Η Αμαλία είναι απογοητευμένη με τον Ντίνο

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

Στο… μικροσκόπιο 20 Ελληνες Influencers που ελέγχονται για παραπλανητικές πρακτικές

Στο μικροσκόπιο των ελεγκτικών μηχανισμών μπαίνουν 20 Ελληνες influencers...

Ο Σκάι καλοβλέπει το τηλεπαιχνίδι «Still Standing» με παρουσιάστρια την Καραβάτου

Τα δημοφιλή τηλεπαιχνίδια δεν πεθαίνουν ποτέ! Από τα χέρια...

Στην Ελλάδα (!) ο Τούρκος καναλάρχης

Από την… κερκόπορτα πολύ «δυνατών» reality θέλει να μπει στο εγχώριο τηλεοπτικό τοπίο ο Ακούν Ιλίκαλι

Από την… κερκόπορτα πολύ «δυνατών» reality θέλει να μπει στο εγχώριο τηλεοπτικό τοπίο ο Ακούν Ιλίκαλι

Ολα τα ‘χε η Μαριωρή, ο φερετζές τής έλειπε. Δεν φτάνει ο πόλεμος μεταξύ καναλαρχών και κυβέρνησης για τις τηλεοπτικές άδειες, έρχονται και οι Τούρκοι -ή, καλύτερα, ο ίδιος ο Ερντογάν με τον άνθρωπό του- να διεκδικήσουν κάτι παραπάνω από τις συνήθεις, θρασύτατες παραβιάσεις στο Αιγαίο.

ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΒΟΡΙΚΟ

Ολα άρχισαν πριν από μερικούς μήνες, όταν ο φίλος του «σουλτάνου» Ακούν Ιλίκαλι άρχισε να «φλερτάρει» με Ελληνες εκδότες και επιχειρηματίες, θέλοντας να διεκδικήσει άδεια για τηλεοπτικό κανάλι. 1 324Εκτός από τους εναγκαλισμούς με τον Τούρκο πρόεδρο, αφού είναι δικό του παιδί, και ενορχηστρωτής των ύμνων προς το πρόσωπό του από τα media της γείτονος, φαίνεται πως κατ’ εντολήν του προσπάθησε να βάλει πόδι και στην ελληνική τηλεόραση.

Ο Ακούν είναι ο ιδιοκτήτης του τηλεοπτικού δικτύου TV8 και διατηρεί άριστες σχέσεις με όλο το πολιτικό κατεστημένο της γείτονος. Οταν αποδείχθηκε ότι θα ήταν δύσκολο να εισβάλει στην Ελλάδα μέσω δικής του συχνότητας (άραγε ποιος Ελληνας υπουργός θα έδινε άδεια σε Τούρκο επιχειρηματία, κολλητό του Ερντογάν, για κανάλι πανελλαδικής εμβέλειας;), βρήκε άλλον τρόπο να μπει στο παιχνίδι.

Χρήματα

Τι καλύτερο λοιπόν από το να διεκδικήσει και να πάρει τις άδειες των τηλεοπτικών reality που αρέσουν και να τις διαχειριστεί αυτός με τα ελληνικά κανάλια! Οντας ιδιοκτήτης τηλεοπτικού δικτύου που ειδικεύεται σε αυτά, εύκολα πήρε από τους Oλλανδούς τα «The Voice», «The Voice Kids» και «Survivor» (οι εταιρίες που τα διαχειρίζονταν έως τώρα συχνά κάνουν τέτοια deals περιφερειακά, ειδικά αν πάρουν τα κατάλληλα χρήματα και τις «σωστές» προκαταβολές).

Μαθαίνουμε λοιπόν ότι ο Ακούν και το επιτελείο του βρίσκονται στη χώρα μας, κάνουν ραντεβού και προτείνουν τα τρία reality στα κανάλια για τον χειμώνα. Βεβαίως οι ιδιοκτήτες των καναλιών, μέσα στα προβλήματά τους αυτή την περίοδο για τις άδειες, ίσως να μη σκεφτούν ότι η εισβολή ενός κολλητού του «σουλτάνου» και η «ετσιθελική» προσέγγιση στα τηλεοπτικά μας πράγματα μπορεί να μην είναι και τόσο αγαθών προθέσεων. Η απόβαση του νεαρού Τούρκου επιχειρηματία μπορεί να είναι μια δεύτερη εισβολή ύστερα από τα τουρκικά σίριαλ που είχαν κατακλύσει τα ελληνικά κανάλια και ευτυχώς σιγά σιγά αρχίζουν να μειώνονται.

Από το εμπόριο ρούχων και το αθλητικό ρεπορτάζ, μιντιάρχης

Ποιος όμως είναι ο Ακούν, που ήδη φέρεται ότι έχει ιδρύσει εταιρία παραγωγής τηλεοπτικών προγραμμάτων εδώ στην Ελλάδα; Αρχισε πολύ νέος με το εμπόριο ρούχων, αλλά σύντομα είδε την επιχείρησή του να πτωχεύει. Αποφάσισε να στραφεί στον χώρο της τηλεόρασης και ξεκίνησε την καριέρα του ως αθλητικός ρεπόρτερ στο κανάλι Show TV.

Στη συνέχεια απέκτησε δική του εκπομπή με ταξιδιωτικά ρεπορτάζ και γνώρισε την πρώτη μεγάλη επιτυχία του. Μάλιστα αυτή η εκπομπή ήταν το πρώτο τηλεοπτικό «παιδί» του, αφού έγινε από την εταιρία παραγωγής που είχε ιδρύσει ο ίδιος, την Acun Medya. Με τα χρόνια οι επιτυχίες της εταιρίας του πολλαπλασιάζονταν, κάνοντάς τον έναν από τους πιο επιτυχημένους ανθρώπους των media στη γειτονική χώρα. Το 2013 απέκτησε πλέον το δικό του κανάλι, το TV8.

Η προσωπική ζωή του Ακούν είναι εξίσου πολυτάραχη. Δύο γάμοι, δύο διαζύγια, τέσσερα παιδιά και πολλές όμορφες γυναίκες στο πλάι του. Μάλιστα η τελευταία σύντροφός του είναι σχεδόν 25 χρόνια νεότερή του και ήταν η ενδυματολόγος στο «Dancing with the stars». Για χάρη της χώρισε σε χρόνο dt από τη δεύτερη σύζυγό του.

Ανάμεσα στις σχέσεις με επώνυμες που του έχουν προσάψει κατά καιρούς είναι και το γνωστό μοντέλο Αντριάνα Λίμα, το οποίο έχει κάνει πολλές guest εμφανίσεις στα προγράμματά του. Και μπορεί οι πολλές κοινές φωτογραφίες τους να έδωσαν τροφή στη φημολογία που τους ήθελε ζευγάρι, όμως και οι δύο πλευρές έσπευσαν να το διαψεύσουν ξεκαθαρίζοντας ότι πρόκειται μόνο για «μια πολύ καλή φιλία».

fsdfdsfds

{{-PCOUNT-}}16{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Τετάρτη 17 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Πολλά είναι αυτά που θα λειτουργήσουν θετικά στη...

Διπλός Λιάγκας στον ΑΝΤ1

Ο Γιώργος Λιάγκας όλα τα σφάζει, όλα τα μαχαιρώνει!...

Cool στο κέντρο της Αθήνας ο Μπισμπίκης

Η νέα ταινία του Γιάννη Οικονομίδη «Σπασμένη φλέβα» άρχισε...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει σε αναμμένα κάρβουνα»

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...

Bασίλισσα Σοφία της Ισπανίας: Υστερα από τέσσερις ημέρες νοσηλείας επέστρεψε στο παλάτι

Υστερα από τέσσερις ημέρες νοσηλείας και αγωνίας για τον...