Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Τρίτη 23 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Πριν αρχίσετε να εκνευρίζεστε με τις υποδείξεις των...

Ελένη Φουρέιρα – Αλμπέρτο Μποτία: Ετοιμασίες για βάφτιση του μικρού

Ηταν το μεσημέρι της 7ης Φεβρουαρίου του 2023 όταν...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...

Κώστας Σλούκας στο PS Blog: «Συγκινητικό να τραγουδάνε οι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού...

Αποκαλυπτικός ήταν ο Κώστας Σλούκας στην αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στο PS Blog,...

«Στα πρόθυρα του εμφυλίου η Γαλλία»

Οι μυστικές υπηρεσίες της χώρας προειδοποιούν για τις σεξουαλικές παρενοχλήσεις γυναικών από μετανάστες

Στα πρόθυρα εμφύλιου πολέμου, που μπορεί να ξεσπάσει εξαιτίας σεξουαλικών παρενοχλήσεων γυναικών από μετανάστες, βρίσκεται η Γαλλία.

Ο επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών της χώρας δεν κρύβει τους φόβους του ότι η πολυπολιτισμικότητα που υπάρχει στη χώρα -δεδομένου του έντονου μουσουλμανικού στοιχείου- απειλείται από τους νεοεισερχόμενους, που δεν ξέρουν ότι οι γυναίκες δεν είναι «αντικείμενα».

Την ίδια στιγμή, ο «Κάιζερ» της μόδας Καρλ Λάγκερφελντ πιστεύει πως το Παρίσι δεν έχει καμιά σχέση με την πόλη του φωτός που ήταν κάποτε.

Φόβοι για ταραχές

Ο Πατρίκ Καλβάρ, επικεφαλής της Γενικής Διεύθυνσης Εσωτερικής Ασφάλειας, δεν μάσησε τα λόγια του. «Είμαστε στα όρια του εμφύλιου πολέμου» είπε μιλώντας σε επιτροπή της γαλλικής εθνοσυνέλευσης, για να προσθέσει, όπως έγραψε η εφημερίδα «Le Figaro», πως σύντομα επίκειται η σύγκρουση. Ο Γάλλος αξιωματούχος κάλεσε να ληφθούν επειγόντως μέτρα, διαφορετικά μια δυο παρενοχλήσεις γυναικών από μετανάστες θα είναι αρκετές για να ξεσπάσουν ταραχές.

Αξίζει εδώ να σημειωθεί πως τις εκτιμήσεις του Καλβάρ μοιράζονται και άλλοι συνάδελφοί του στις υπηρεσίες ασφάλειας πολλών ευρωπαϊκών χωρών, με ορισμένους από αυτούς να έχουν απευθύνει προειδοποιήσεις στους ηγέτες των χωρών τους.

Την κατάσταση που επικρατεί στο Παρίσι κατέδειξε με τον πλέον εύγλωττο τρόπο και ο «Κάιζερ» Καρλ Λάγκερφελντ. Μιλώντας σε εκπομπή του CNN δεν δίστασε να κάνει λόγο για «εφιάλτη», μια και οι εποχές που η πόλη του φωτός πράγματι έλαμπε ανήκουν στο παρελθόν. «Αυτή δεν είναι η πιο glamorous εποχή του Παρισιού. Τη νύχτα η πόλη δεν είναι πια σικ» είπε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας πως πλέον ένας 16χρονος δεν μπορεί να κυκλοφορήσει άφοβα τα βράδια, όπως γινόταν άλλοτε. «Τώρα υπάρχει το αίσθημα του φόβου» κατέληξε ο άνθρωπος που έχει συνδέσει άρρηκτα το όνομά του με τον οίκο Chanel.

04.06 espr.weekend 260x160 630x388 630x388

Οι Ευρωπαίοι ανήσυχοι για χτύπημα από πρόσφυγες

Οι Ευρωπαίοι τρέμουν την τρομοκρατία και φοβούνται ότι η έλευση προσφύγων θα αυξήσει τον κίνδυνο επιθέσεων στις χώρες τους. Πολλοί είναι εκείνοι, δε, ιδιαίτερα στα ανατολικά κράτη, που θεωρούν τους πρόσφυγες βάρος στην οικονομία των χωρών τους.

Το Ερευνητικό Κέντρο Pew, που εδρεύει στην Ουάσινγκτον, βρήκε στην έρευνά του ότι το ποσοστό των ατόμων που πιστεύουν πως «οι πρόσφυγες θα αυξήσουν την πιθανότητα τρομοκρατικών επιθέσεων» είναι, μεταξύ άλλων, 46% στη Γαλλία, 52% στη Βρετανία, 61% στη Γερμανία, 71% στην Πολωνία και 76% στην Ουγγαρία.

Σε ερώτηση εάν οι πρόσφυγες αποτελούν βάρος στην οικονομία επειδή παίρνουν δουλειές και επιδόματα, οι θετικές απαντήσεις διαφοροποιούνταν ανά χώρα, με το μικρότερο ποσοστό (31%) στη Γερμανία και το μεγαλύτερο (82%) στην Ουγγαρία.

Εγκλήματα

Από τους Ιταλούς, το 47% θεώρησε ότι οι πρόσφυγες έχουν μεγαλύτερο μέρος ευθύνης για εγκλήματα στη χώρα τους από άλλες ομάδες πληθυσμού, ενώ τα ποσοστά των Σουηδών και Ούγγρων ήταν παραπλήσια, αλλά χαμηλότερα. Από τους Ισπανούς, όμως, μόνο το 13% των ερωτηθέντων συμφώνησε με αυτή την άποψη.

Στην ερώτηση, τέλος, «ποια είναι η άποψή σας για τους μουσουλμάνους», περίπου τα δύο τρίτα των Πολωνών, Ελλήνων, Ιταλών και Ούγγρων είπαν ότι είχαν αρνητική άποψη για αυτούς, ενώ μαζί τους συμφώνησε λιγότερο από το ένα τρίτο των Γάλλων, των Γερμανών και των Βρετανών.

{{-PCOUNT-}}17{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Γιάννης Φέρτης: Η Βίβιαν Μπενέκου αποκαλύπτει όλα όσα δεν ξέρουμε για τον τεράστιο ηθοποιό

Δάκρυζε όταν άκουγε κλαρίνο, χόρευε τσάμικα με πάθος, αγαπούσε...

Ανδρέας Ανδρεόπουλος: Ο ηθοποιός άφησε το Σπίτι του Ηθοποιού και στέκεται πάλι όρθιος

Νέα ζωή για τον Τίμο Δράκο της θρυλικής τηλεοπτικής...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

«Εφυγε» ο Ηλίας Μπαρμπαλιάς

«Εφυγε» στα 68 του χρόνια ο Ηλίας Μπαρμπαλιάς που...

Η Μπόμπα δεν γλίτωσε ούτε αυτή τη φορά τη διαδικτυακή γιούχα

Πρόκειται για χάρισμα και οφείλουμε να τους το αναγνωρίσουμε!...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...