Ενδιαφέρον για το «Ledra»

Ακούγεται πως ο Ιβάν Σαββίδης και άλλοι επιχειρηματίες «βλέπουν» το ιστορικό ξενοδοχείο. Σήμερα ο νέος πλειστηριασμός

Ακούγεται πως ο Ιβάν Σαββίδης και άλλοι επιχειρηματίες «βλέπουν» το ιστορικό ξενοδοχείο. Σήμερα ο νέος πλειστηριασμός

Τα χαρτιά τους αναμένεται ν’ ανοίξουν εντός της ημέρας οι παίκτες που ενδιαφέρονται να κάνουν δικό τους το «Athens Ledra Hotel». Ο πλειστηριασμός του ιστορικού ξενοδοχείου της Αθήνας έχει προγραμματιστεί για σήμερα στο Ειρηνοδικείο Αθηνών και, όπως ακούγεται, πολλά μεγάλα ονόματα του επιχειρηματικού κόσμου (από Ελλάδα και εξωτερικό) θα δηλώσουν «παρών» στη διαδικασία.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Ιβάν Σαββίδης, επιχειρηματίες από το Κατάρ και ένα διεθνές επενδυτικό σχήμα έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για το ξενοδοχείο. Στους ενδιαφερομένους λέγεται ότι συμπεριλαμβάνεται και μέλος της οικογένειας του Ευθύβουλου Παρασκευαΐδη, στην οποία ανήκε το ξενοδοχείο μέχρι πρότινος, μέσω διεθνούς επενδυτικού σχήματος.

Η τιμή έχει οριστεί από την Alpha Bank στα 48.000.000 ευρώ, αλλά εάν και ο δεύτερος πλειστηριασμός κηρυχθεί άγονος (ο πρώτος είχε γίνει την άνοιξη του 2015), τότε θα πρέπει εντός 60 ημερών να προκηρυχθεί νέος, με το τίμημα να είναι κατά 50% μειωμένο από το αρχικό (δηλαδή 24.000.000 ευρώ). Και αυτή θεωρείται η πιθανότερη εξέλιξη, σύμφωνα με πληροφορίες από το στρατόπεδο των εργαζομένων, που είναι απλήρωτοι πέντε μήνες.

Φοβούνται, μάλιστα, ότι αν δεν τελεσφορήσει ο πλειστηριασμός, θα παραμείνουν εγκλωβισμένοι για καιρό, από τη στιγμή που έχουν προχωρήσει σε επίσχεση εργασίας. Αγωνία επικρατεί και σε τουριστικούς πράκτορες, που έχουν δώσει προκαταβολές στο ξενοδοχείο και δεν γνωρίζουν αν και πότε θα καταφέρουν να πάρουν πίσω τα χρήματά τους. Οι οφειλές του πρώην «Ledra Marriott», που κατασκευάστηκε τη δεκαετία του 1980 από τον Γεώργιο Παρασκευαΐδη, ανέρχονται στα 35.000.000 ευρώ. Μένει να δούμε ποιο θα είναι το μέλλον του ξενοδοχείου…

04.06 espr.weekend 260x160 630x388

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ