Τέλος στους «αιώνιους» προέδρους!

Δύο θητείες το όριο σε όλες τις ομοσπονδίες περιλαμβάνει ο νέος νόμος του Στ. Κοντονή

Ρεπορτάζ
Γιώργος Σηφάκης

Tέλος στους «μόνιμους» προέδρους στις ομοσπονδίες βάζει ο Σταύρος Κοντονής, που με τον νέο νόμο βάζει όριο δύο θητειών. Συγκεκριμένα, ο νέος αθλητικός νόμος του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού περιλαμβάνει διατάξεις που θα προκαλέσουν επανάσταση στον κόσμο του ποδοσφαίρου. Το πλήρες σχέδιο νόμου εστάλη στην ΕΟΕ και μέσω αυτής στις ομοσπονδίες-μέλη της. Πρόκειται για νομοσχέδιο-τομή, που δύναται να οδηγήσει στην κάθαρση της ΕΠΟ και ενισχύει την πολυφωνία και την αναλογικότητα. Ο νόμος θα τεθεί από σήμερα σε δημόσια διαβούλευση και ο κ. Κοντονής θα ακούσει όλες τις πλευρές πριν ο νόμος πάρει την τελική μορφή του. Οσον αφορά το εκλογικό σύστημα της ΕΠΟ, προβλέπονται τα εξής:

1 Απαγορεύει στους προέδρους των Ενώσεων και σε όλα τα εκτελεστικά μέλη του Δ.Σ. της Ενωσης να εκλέγονται στο Δ.Σ. της ΕΠΟ!

2 Αυξάνει τον αριθμό των εκλεκτόρων της ΕΠΟ, προβλέποντας ότι ανά 10 σωματεία θα αντιστοιχεί μία ψήφος.

3 Υιοθετεί το σύστημα της απλής αναλογικής.

4 Μειώνει τον αριθμό των ψήφων της Σούπερ Λίγκας στις εκλογές της ΕΠΟ.

5 Περιορίζει σε δύο τις θητείες των εκτελεστικών μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΠΟ.

Στο μεταξύ, μεγάλη συζήτηση έχει «ανάψει», όπως αναμενόταν άλλωστε, η απόφαση του κ. Κοντονή να περάσει στο νέο αθλητικό νομοσχέδιο διάταξη με την οποία απαγορεύει τους δανεικούς ποδοσφαιριστές εντός Ελλάδας.

Σε ό,τι δε αφορά τη δυνατότητα των ΠΑΕ να δημιουργήσουν Β΄ ομάδες, στη σκέψη του Κοντονή είναι να θεσπιστεί όριο ηλικίας για τη συμμετοχή ποδοσφαιριστών σε αυτές.

Οχι βέβαια τα 19 (καθώς ήδη οι ΠΑΕ έχουν τις ομάδες U-20), αλλά πιθανώς τα 25, που σε πρώτη φάση θεωρείται μια καλή ηλικία για να περιλαμβάνει παίκτες στους οποίους μια ΠΑΕ θα μπορεί να δίνει ευκαιρία στη Β΄ ομάδα της από τη στιγμή που εντός Ελλάδας θα έχουν απαγορευθεί οι δανεικοί. Καθεστώς στο οποίο, έτσι κι αλλιώς, θα βάλει τέλος ο Σταύρος Κοντονής, ειδικά μετά τη σχετική επικοινωνία με την UEFA.

04.06 espr.weekend 260x160 630x388 630x388

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ