Σκύλοι κατά φοροδιαφυγής

Το υπουργείο Οικονομικών ενδιαφέρεται να προσλάβει τετράποδους υπαλλήλους, που θα οσφρίζονται τους…φοροφυγάδες

Το υπουργείο Οικονομικών ενδιαφέρεται να προσλάβει τετράποδους υπαλλήλους, που θα οσφρίζονται τους…φοροφυγάδες

Λαγωνικά Κ9 με χαρισματική όσφρηση που θα τους επιτρέπει να ανιχνεύουν χαρτονομίσματα, αλλά και με πιστοποιητικά ότι έχουν… σώας τας φρένας, δεν πάσχουν από κλειστοφοβία ή αγοραφοβία και δεν παρουσιάζουν νεύρα ή νευρωτικό χαρακτήρα ενδιαφέρεται να προσλάβει το υπουργείο Οικονομικών!

Οι τετράποδοι δημόσιοι υπάλληλοι θα αποτελέσουν την εμπροσθοφυλακή στις εισόδους και τις εξόδους της χώρας, με στόχο να αποφευχθούν η φοροδιαφυγή και η μεταφορά μετρητών άνω των 2.000 ευρώ στο εξωτερικό (πρόκειται για όριο που τέθηκε ανά φυσικό πρόσωπο στο πλαίσιο των capital controls). Αγνωστο παραμένει, ωστόσο, αν αξιοποιηθούν και σε άλλες περιπτώσεις, όπως οι έφοδοι του ΣΔΟΕ σε καταστήματα και έδρες επιχειρήσεων, οι έλεγχοι σε θυρίδες κ.λπ.

Με μια ασυνήθιστη απόφαση που αναρτήθηκε χθες στη Δι@ύγεια, η Διεύθυνση Προμηθειών, Διαχείρισης Υλικού και Υποδομών συγκροτεί τριμελή επιτροπή αξιολόγησης της καταλληλότητας σκύλων για ανίχνευση ρευστών διαθεσίμων, με στόχο να εξεταστούν οι προσφορές που θα υποβληθούν για την… προμήθεια τεσσάρων σκύλων. Σύμφωνα με τις προδιαγραφές που έχουν τεθεί, θα προτιμηθούν γερμανικοί ποιμενικοί, λαμπραντόρ ή μαλινουά, ηλικίας 12 έως 24 μηνών, εφοδιασμένα με βιβλιάριο υγείας.

Η επιλογή

Αυτό που προκαλεί τη μεγαλύτερη εντύπωση μεταξύ των κριτηρίων επιλογής των τετράποδων φοροελεγκτών είναι ότι θα πρέπει «να είναι ψυχολογικά υγιείς και να μην παρουσιάζουν νεύρα ή νευρωτικό χαρακτήρα, και να είναι κοινωνικοποιημένοι, ισορροπημένοι και χωρίς φοβίες σε ανοιχτούς ή κλειστούς χώρους, με ικανότητα να προσαρμόζονται εύκολα σε οποιοδήποτε περιβάλλον και με ένδειξη φυσιολογικής συμπεριφοράς απέναντι στους ανθρώπους»!

Παράλληλα, η απόφαση ορίζει ότι οι σκύλοι θα πρέπει να έχουν χαμηλή παρόρμηση εκδήλωσης του ενστίκτου προστασίας, και εμφανές και ανεπτυγμένο το ένστικτο της ανίχνευσης-ανεύρεσης (ένστικτο καταδίωξης) και επαναφοράς σε όλους τους χώρους όπου θα δοκιμάζονται με διάφορα παιχνίδια ή άλλα αντικείμενα (μπαλάκια, σωλήνες κ.λπ.).

04.06 espr.weekend 260x160 630x388 630x388

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ