Σκάνδαλο στη Γαλλία, ο κομμωτής του Ολάντ παίρνει μισθό 10.000 ευρώ!

Τις τρίχες του κεφαλιού του Φρανσουά Ολάντ σε ευρώ φαίνεται ότι εισπράττει ο κομμωτής του Γάλλου προέδρου, ο οποίος πληρώνεται κάθε μήνα με 9.895 ευρώ μεικτά

Τις τρίχες του κεφαλιού του Φρανσουά Ολάντ σε ευρώ φαίνεται ότι εισπράττει ο κομμωτής του Γάλλου προέδρου, ο οποίος πληρώνεται κάθε μήνα με 9.895 ευρώ μεικτά. To σκάνδαλο coiffeurgate, που έχει γίνει hashtag στο twitter, ξέσπασε από την αποκάλυψη του συμβολαίου με ημερομηνία 16 Μαΐου 2012 του «προσωπικού κομμωτή» του Ολάντ από τη γαλλική σατιρική εφημερίδα «Le Canard enchaîné».

Οπως αναφέρει η εφημερίδα «Liberation», το Μέγαρο των Ηλυσίων αφήνει να διαρρεύσει ότι «δεν πρόκειται για κάτι καινούργιο».

Επιλογή της Τριερβελέρ

Πράγματι, στο βιβλίο των δημοσιογράφων Στεφανί Μαρτό και Αζίζ Ζεμουρί με τίτλο «Elysée off» είχε αποκαλυφθεί ότι ο κομμωτής Ολιβιέ Μπεναμού, που ήταν επιλογή της πρώην πρώτης κυρίας Βαλερί Τριερβελέρ, απολάμβανε μισθό 8.000 ευρώ μηνιαίως. Τα Ηλύσια σπεύδουν μάλιστα να προσθέσουν ότι το ίδιο συνέβαινε και επί Νικολά Σαρκοζί.

Γιατί όμως κοστίζει τόσο πολύ η περιποίηση της κόμης των προέδρων στη Γαλλία; Σύμφωνα με τα αποσπάσματα του συμβολαίου, τα οποία επικαλείται η «Canard enchaîné», o προσωπικός κομμωτής του προέδρου «δεσμεύεται να κρατήσει για τον εαυτό -άρα να μην αποκαλύψει- κατά τη διάρκεια αλλά και μετά τη λήξη του συμβολαίου καθετί που έχει να κάνει με τις υπηρεσίες που παρείχε, αλλά και με τις πληροφορίες που υπέπεσαν στην αντίληψή του». Η δικηγόρος του κομμωτή, δικαιολογώντας το ύψος των αποδοχών του, εξηγεί ότι είναι στη διάθεση του προέδρου 24 ώρες το 24ωρο και δεν έχει αντικαταστάτη.

04.06 espr.weekend 260x160 630x388 630x388

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ