Τετάρτη, 19 Μαρτίου, 2025

«Παιχνίδια εκδίκησης»: Ο Άγης αλλάζει τις αξιώσεις του στο διαζύγιο

Όσα θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Παιχνίδια εκδίκησης».Ο Άγης αλλάζει τις αξιώσεις...

Aμαλία Κωστοπούλου σε I.X. cruise με το boyfriend

Νέα φωτογραφία με τον αρραβωνιαστικό της μοιράστηκε στα social...

Το… γυαλί δεν κολλάει για Παπαρίζου και Καψάλη, και όλα δείχνουν οριστικό...

Λιγοστεύουν οι πιθανότητες επανασύνδεσης, αφού σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες...

«Μάγισσα – Φλεγόμενη καρδιά»: Η Ελένη Κοκκίδου δίνει σάρκα και οστά στην...

Μάνη 1710: Η Πανδώρα ξεκινάει ένα ταξίδι που δεν...

Αλλοδαποί αλληλέγγυοι κατασκηνωτές στο «No Border Camp – Thessaloniki 2016»

Από τη Γερμανία έφτασαν χθες στο κτίριο της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ, που βρισκόταν από νωρίς το πρωί υπό κατάληψη, οι πρώτοι αλληλέγγυοι κατασκηνωτές για το «No Border Camp – Thessaloniki 2016»

Από τη Γερμανία έφτασαν χθες στο κτίριο της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ, που βρισκόταν από νωρίς το πρωί υπό κατάληψη, οι πρώτοι αλληλέγγυοι κατασκηνωτές για το «No Border Camp – Thessaloniki 2016», που διοργανώνεται από σήμερα έως τις 24 Ιουλίου. Μάλιστα κατασκήνωσαν σε χώρο χωρίς υποδομές υγιεινής και έστησαν υπαίθρια μαγειρεία στο πάρκο.

«Οι διοργανωτές δεν θέλησαν να επικοινωνήσουν με τις πρυτανικές Aρχές. Ζήτησαν από τους φύλακες να ανοίξουν τη Νομική και όταν αρνηθήκαμε, έσπασαν την κεντρική πόρτα και αυτήν που οδηγεί στην ταράτσα, και κατέλαβαν το κτίριο» επισήμανε ο αναπληρωτής πρύτανης Ερευνας και Συντονισμού Θεόδωρος Λαόπουλος.

Η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Σύρμω Κακάλη παρήγγειλε στην Αστυνομία την τήρηση της αυτόφωρης διαδικασίας, σε περίπτωση που διαπιστωθεί ότι οι κατασκηνωτές τελούν αξιόποινες πράξεις. Οι αστυνομικοί έκαναν έλεγχο σε ύποπτα άτομα που κινούνταν περιμετρικά του ΑΠΘ και συνέλαβαν έναν 29χρονο Βρετανό, στο Ι.Χ. του οποίου βρέθηκαν ένα μαχαίρι και μια σιδερογροθιά.

Στο «No Border Camp», που θέτει στο επίκεντρο το προσφυγικό ζήτημα, βρίσκονται Ελληνες και Γερμανοί αλληλέγγυοι, ενώ σήμερα αναμένονται περισσότεροι από 1.500 Ισπανοί, Ιταλοί, Γάλλοι και Βαλκάνιοι. Η Ν.Δ. καταγγέλλει πως το ΑΠΘ παραδίδεται στο έλεος καταληψιών, ενώ το Ποτάμι κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή για τα μέτρα προστασίας του ιδρύματος.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Γιατί η Ράπτη δεν πρόλαβε να χαρεί την παραμονή της στην κυβέρνηση

Δεν την άφησε να χαρεί την παραμονή της στο...

Χωμενίδης στον ΑΝΤ1 με τη «Νίκη»

Η ελληνική λογοτεχνία εμπνέει την ελληνική τηλεόραση! Και τρίτο...

Μαζεύεται ξανά «Το σόι σου»

Χαμπέοι και Τριαντάφυλλοι μας στρώνουν ξανά το τραπέζι! Οταν...

Η «Espresso» τσάκωσε τη Μαλλιωτάκη στη μαρίνα Φλοίσβου με sexy 40χρονο που ασχολείται με deals γιοτ!

Μετά τα νυχτοπερπατήματά τους σε εστιατόρια και μουσικές σκηνές...