Οι ματιές του FBI σε 430.000 ανθρώπους

Το FBI μάς κοιτάζει κατευθείαν στα μάτια

Το FBI μάς κοιτάζει κατευθείαν στα μάτια. Δεδομένα από την ίριδα του ματιού περίπου 430.000 ατόμων φέρεται ότι έχει συγκεντρώσει το Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών των ΗΠΑ τα τελευταία τρία χρόνια. Ππως αναφέρει το BBC, το εγχείρημα του FBI, που ξεκίνησε ως πιλοτικό το 2013, εξελίχθηκε τελικά σε μια σημαντική βάση δεδομένων, χωρίς να έχει προηγηθεί καμία δημόσια συζήτηση επί του θέματος και χωρίς να υπάρχει επόπτευση.

Από το 2013

Το FBI αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή του ότι βρίσκεται στο στάδιο της ανάπτυξης ενός συστήματος για τη φωτογράφηση και αναγνώριση της ίριδας του ματιού. Το εγχείρημα άρχισε τον Σεπτέμβριο του 2013, με την υπηρεσία να συνεργάζεται με φορείς τόσο στο Τέξας και το Μισούρι όσο και στην πολιτεία της Καλιφόρνιας.

Τα δεδομένα από τη «σάρωση» της ίριδας του ματιού, τα οποία συνέλεξε από κρατουμένους, μπορούν καταγράφονται μέσα σε μόλις λίγα δευτερόλεπτα. Κατά τη διάρκεια της σάρωσης δημιουργείται μια λεπτομερής εικόνα της επιφάνειας του χρωματιστού μέρους των ματιών, μέρος που είναι τόσο μοναδικό όσο ένα δακτυλικό αποτύπωμα. Σύμφωνα με σχετικά έγγραφα, περίπου 189 σαρώσεις γίνονταν κατά μέσο όρο καθημερινά στην Καλιφόρνια στις αρχές του τρέχοντος έτους.

fsdfdsfds

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ