Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Πάτωσε το νέο άλμπουμ της Jlo! Δεν… τσουλάει η περιοδεία της

Αν μας λέγανε ότι οι συναυλίες της δεν πουλάνε...

Ιουλία Καλλιμάνη: Το διήμερο closing party στο Tokyo μετά από 8 μήνες...

Μετά από 8 ολόκληρους μήνες επιτυχίας, η Ιουλία Καλλιμάνη,...

Η μελωδία της θέλησης για τη μικρή Λουκία με τα μάτια της...

Μαθήματα ζωής δίνει ένα μικρό κορίτσι με οπτική αναπηρία,...

Παγκόσμιος πόλεμος του Tik Tok!

Πριν από επτά χρόνια χτύπησε για πρώτη φορά στις...

Βόμβα! Στο εδώλιο για «μαύρο χρήμα»

Η πρόταση-καταπέλτης της εισαγγελέως για τα εμβάσματα ύψους 5.300.000 € που απέστειλε στην Κύπρο (τα έτη 2010-2011) ο τραγουδιστής

Το εδώλιο του κατηγορουμένου (για κακούργημα) δείχνει στον Μιχάλη Χατζηγιάννη η εισαγγελέας, με πρόταση-βόμβα να παραπεμφθεί σε δίκη για την υπόθεση των εμβασμάτων ύψους 5.300.000 ευρώ, που απέστειλε στην Κύπρο τα έτη 2010-2011. Το παιδί-θαύμα της μουσικής σκηνής, όπως είχε χαρακτηριστεί όταν πρωτοεμφανίστηκε, δέχθηκε (ακόμα ένα) γερό «χαστούκι» από την ελληνική Δικαιοσύνη, που του… τραγουδά «χέρια ψηλά»!

ΑΠΟ ΤΗ
ΣΟΦΙΑ ΣΠΙΓΓΟΥ

Η εισαγγελέας Εφετών Ευσεβία Κορμικιάρη προτείνει να απορριφθεί η έφεση που είχε καταθέσει ο τραγουδιστής κατά του βουλεύματος που τον παραπέμπει στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για ξέπλυμα βρόμικου χρήματος.

Μετά την εισαγγελική εισήγηση να κριθεί απαράδεκτη η έφεση του Μιχάλη Χατζηγιάννη και να επικυρωθεί το παραπεμπτικό βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών, αναμένεται η κρίση του αρμόδιου δικαστικού συμβουλίου, το οποίο έχει τον τελικό λόγο στο αίτημα του 38χρονου.

Η παραπομπή του γνωστού καλλιτέχνη οφείλεται στα εμβάσματα ύψους 5.300.000 ευρώ, τα οποία απέστειλε στην Κύπρο τα έτη 2010-2011, καθώς οι λειτουργοί της Δικαιοσύνης κρίνουν ότι σκοπίμως απέκρυψε τα εισοδήματά του από την Εφορία, για να γλιτώσει φόρους.
«Στη Γλυφάδα Αττικής, κατά το χρονικό διάστημα από 1/1/2010 έως 31/12/2011, με περισσότερες πράξεις που συνιστούν εξακολούθηση του ίδιου εγκλήματος, ενεργώντας με πρόθεση, τέλεσε την πράξη της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, αποκρύπτοντας και συγκαλύπτοντας την αλήθεια όσον αφορά τη φύση, προέλευση, διάθεση, διακίνηση και χρήση περιουσίας, καθώς και την κυριότητά του επί της περιουσίας αυτής, εν γνώσει του γεγονότος ότι η τελευταία (περιουσία) προέρχεται από εγκληματικές δραστηριότητες» περιγράφεται χαρακτηριστικά στο βούλευμα.

Μάλιστα, με το βούλευμα-φωτιά που εξέδωσαν, οι δικαστές κρίνουν ότι ο τραγουδιστής απέκρυψε σκόπιμα τα εισοδήματά του και στη συνέχεια «ανακάτεψε» τα επίμαχα ποσά με νόμιμα χρήματα: «Συγκεκριμένα, στον άνω τόπο και κατά το ως άνω χρονικό διάστημα, υπαγόμενος φορολογικά στην αρμοδιότητα της ΔΟΥ Γλυφάδας, υπέβαλε ανακριβείς δηλώσεις φόρου εισοδήματος και απέκρυψε καθαρά φορολογητέα εισοδήματα, προερχόμενα από την επαγγελματική του δραστηριότητα, με σκοπό να αποφύγει την πληρωμή του αναλογούντος φόρου εισοδήματος (…) Το εγκληματικό προϊόν (…) το απέκρυψε αναμειγνύοντάς το με άλλα, νομίμως κατεχόμενα από αυτόν περιουσιακά στοιχεία, χρησιμοποιώντας το για τις εν γένει οικονομικές του δραστηριότητες και κατέχοντάς το επί μακρόν».

Οι δικαστές δεν πείστηκαν από τις εξηγήσεις του Μιχάλη Χατζηγιάννη, που ισχυρίζεται στο απολογητικό υπόμνημά του ότι τα χρήματα προέρχονταν από επενδυτική εταιρία με την επωνυμία G. Low Services Limited, η οποία εδρεύει στην Κύπρο, και ότι εν συνεχεία υπέβαλε συμπληρωματικές δηλώσεις στην Εφορία.

04.06 espr.weekend 260x160 630x388

«Σύννεφα» στη σχέση του με την ωραία Ζέτα

«Ενός κακού, μύρια έπονται» λέει το γνωμικό, που φαίνεται ότι ταιριάζει στην περίπτωση του Μιχάλη Χατζηγιάννη. Εκτός από τους μπελάδες του με τις φορολογικές και τις δικαστικές Αρχές, ο καλλιτέχνης καλείται να αντιμετωπίσει κι άλλες δυσκολίες σε επαγγελματικό και προσωπικό επίπεδο.

Το καινούργιο τραγούδι του «Θα χαθώ πριν φύγω», με την υπογραφή της Λίνας Νικολακοπούλου, δεν έχει κάνει την τεράστια επιτυχία που ο ίδιος περίμενε, ενώ και οι συναυλίες που δίνει -αραιά και πού- δεν συγκεντρώνουν πια τη… λαοθάλασσα των παλιών live του!

Σύννεφα φαίνεται να έχουν σκιάσει και τη μέχρι πρότινος υπερ-προβεβλημένη σχέση του με τη Ζέτα Μακρυπούλια (φωτό). Η ηθοποιός και παρουσιάστρια βρέθηκε δίπλα του την περασμένη Τετάρτη σε φιλανθρωπική συναυλία στο αρχαίο θέατρο Κουρίου, στην Κύπρο, παρουσιάζοντας την εκδήλωση.

Ωστόσο, έχουν καιρό να κάνουν κοσμική εμφάνιση. Εκείνη μάλιστα πήγε πρόσφατα χωρίς εκείνον στο σπίτι τους στην Πάρο, κάνοντας ολιγοήμερες διακοπές με τον κολλητό της Θανάση Αλευρά.

Σημειώνεται, επίσης, ότι δεν έχει ανεβάσει καμία κοινή φωτογραφία τους στο Ιnstagram, όπου άνοιξε πρόσφατα λογαριασμό.

{{-PCOUNT-}}16{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Γιάννης Φέρτης: Η Βίβιαν Μπενέκου αποκαλύπτει όλα όσα δεν ξέρουμε για τον τεράστιο ηθοποιό

Δάκρυζε όταν άκουγε κλαρίνο, χόρευε τσάμικα με πάθος, αγαπούσε...

Ανδρέας Ανδρεόπουλος: Ο ηθοποιός άφησε το Σπίτι του Ηθοποιού και στέκεται πάλι όρθιος

Νέα ζωή για τον Τίμο Δράκο της θρυλικής τηλεοπτικής...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...

«Εφυγε» ο Ηλίας Μπαρμπαλιάς

«Εφυγε» στα 68 του χρόνια ο Ηλίας Μπαρμπαλιάς που...

Η Μπόμπα δεν γλίτωσε ούτε αυτή τη φορά τη διαδικτυακή γιούχα

Πρόκειται για χάρισμα και οφείλουμε να τους το αναγνωρίσουμε!...