Σάββατο, 9 Αυγούστου, 2025

Η Μελίνα Νικολαΐδη έπαθε… Ντάλια

Ταλέντo από τα λίγα είναι τελικά η όμορφη κόρη...

Η Αλεξάνδρα Χατζηγεωργίου στο Open, έπειτα από 21 χρόνια στο «Καλημέρα, Ελλάδα»

Να που βρέθηκε τελικά η παρτενέρ του Σπύρου Χαριτάτου,...

Ηλιάκη και Κρατερός με την… τσίμπλα στο μάτι

Νωρίς νωρίς θα ξυπνούν η Μαρία Ηλιάκη και ο...

«Γουστάρω το αφεντικό μου, και νομίζω κι εκείνο το ίδιο»

Σούζη μου, δεν ξέρω πώς να το πω χωρίς...

Τον Αύγουστο η πρώτη δόση

Πώς μπορούν να φτάσουν τις δώδεκα σύμφωνα με τις νέες δηλώσεις του αν. υπουργού Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη

Πώς μπορούν να φτάσουν τις δώδεκα σύμφωνα με τις νέες δηλώσεις του αν. υπουργού Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη

Σε πέντε δόσεις, με την πρώτη να πληρώνεται τον Αύγουστο και την τελευταία τον Δεκέμβριο του 2016, θα πληρωθεί ο ΕΝΦΙΑ, σύμφωνα με τις νέες δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη.

Ωστόσο, υπάρχει νόμιμο «κόλπο» για να πληρωθεί το δυσβάσταχτο χαράτσι ακόμα και σε διπλάσιο χρόνο, δηλαδή έως σε 12 δόσεις: Οι φορολογούμενοι μπορούν να αφήσουν την πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ να λήξει και στη συνέχεια να ενταχθούν στην πάγια ρύθμιση των 12 δόσεων, υποβάλλοντας σχετική αίτηση στο TAXISnet.

Μέσω πιστωτικής

«Παραθυράκι» εξόφλησης του φόρου σε περισσότερες δόσεις δίνουν, επίσης, οι τράπεζες για τους κατόχους πιστωτικών καρτών. Η πληρωμή του ΕΝΦΙΑ μέσω πιστωτικής κάρτας μπορεί να γίνει σε εννέα άτοκες δόσεις (είτε για το συνολικό ποσό του φόρου είτε για την κάθε δόση του). Πέραν αυτού, επιτρέπει να πληρωθεί καθεμία εκ των δόσεων του φόρου εφάπαξ με την πιστωτική κάρτα, μεταθέτοντας έως και 45 ημέρες την ημερομηνία πληρωμής των δόσεων.

Η Πανελληνία Ομοσπονδία Ιδιοκτήτων Ακινήτων (ΠΟΜΙΔΑ) σε επιστολή της προς τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη επισημαίνει ότι το πρόβλημα δεν είναι οι δόσεις, αλλά ο ίδιος ο ΕΝΦΙΑ, και το παράλογο, δημευτικό δημοσιονομικό ζητούμενό του των τεσσάρων περίπου δισ., που αναμένεται να βεβαιωθούν σε λίγο σε βάρος των ιδιοκτητών κάθε είδους ακινήτων της χώρας μας.

Η ΠΟΜΙΔΑ υπογραμμίζει ότι η πρακτική αυτή έχει αποτέλεσμα τη φορολογική εξόντωση των ιδιοκτητών οικοπέδων, ξενοίκιαστων ακινήτων, επιχειρήσεων με ιδιόκτητες εγκαταστάσεις, και γενικά όσων η περιουσία τους είναι απρόσοδη ή υπερβαίνει κάποιο ποσό αντικειμενικών αξιών, χωρίς αυτό να έχει πραγματικό αντίκρισμα στη σημερινή ανύπαρκτη αγορά ακινήτων.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Διπλή χαρά για Σαμαρά

Μετά την αποφοίτηση του γιου του Κώστα από το...

Έφη Κακαράντζουλα: Η ζωή της βιτριολίστριας στις Γυναικείες Φυλακές Θηβών

Σε κοκέτα των γυναικείων φυλακών της Θήβας, με... κλίση...

Αντώνης Σαμαράς: Πέθανε η κόρη του, Λένα, σε ηλικία 34 ετών

Η κόρη του Αντώνη Σαμαρα, Λένα, άφησε την τελευταία...

Αθίγγανη ακινητοποιούσε τη 10χρονη κορούλα της… για να τη βιάζει όποτε ήθελε ο σύντροφός της

Αδυνατεί να συλλάβει ανθρώπου νους την ακραία διαστροφή μιας...

Μαρίνα Σταυράκη: Βασίλισσα των φίλτρων η πρώην κυρία Πατούλη!

Η Μαρίνα Σταυράκη, πρώην σύζυγος Γιώργου Πατούλη, μπορεί να...

Τουρίστες χωρίς κανένα ίχνος σεβασμού προς τη χώρα μας

Η Ελλάδα, η ομορφότερη χώρα του κόσμου. Η Αθήνα,...