Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Στη φόρα βίντεο με επτάχρονο να ξυλοκοπά οκτάχρονο στην Πάτρα για να...

Δεν έχει προηγούμενο το νέο περιστατικό βίας ανηλίκων που...

O Ιερός Καθεδρικός Ναός του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην Αλεξάνδρεια κινδυνεύει με...

Με άμεσο «σφράγισμα», λόγω φθορών, κινδυνεύει ο Ιερός Καθεδρικός...

Στη φυλακή σάτυρος που θώπευσε 22χρονη κοπέλα στη Θεσσαλονίκη

Τον δρόμο για τη φυλακή πήρε ένας 48χρονος άνδρας...

Η Μαρίνα Ασλάνογλου μιλά για τον ρόλο της στις «Ψυχοκόρες» του ANT1!

Τη στιγμή που η ταλαντούχα ηθοποιός Μαρίνα Ασλάνογλου περιοδεύει...

Ο «Σουλτάνος» Ερντογάν «διψάει» για αίμα

Οι εκκαθαρίσεις σε στρατό και Δικαιοσύνη, οι διαδηλώσεις, η επαναφορά (;) της θανατικής ποινής και το «δώρο Θεού» στον «σουλτάνο» • Αναβρασμός μετά την αίτηση πολιτικού ασύλου από τους στρατιωτικούς που έφτασαν στην Αλεξανδρούπολη

ΤΟΥΡΚΙΑ ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ • Ο Ερντογάν διψά για αίμα

Οι εκκαθαρίσεις σε στρατό και Δικαιοσύνη, οι διαδηλώσεις, η επαναφορά (;) της θανατικής ποινής και το «δώρο Θεού» στον «σουλτάνο»

Από την οργάνωσή του ως την ώρα της εκδήλωσής του και από το αποτέλεσμά του ως την επόμενη ημέρα, το πραξικόπημα της νύχτας της Παρασκευής στην Τουρκία θυμίζει «οπερέτα», που παίχτηκε έτσι ώστε η δημοκρατία να θυσιαστεί στον βωμό του «σουλτάνου» Ερντογάν.

Κι αυτό έχει ξεπεράσει πια τα όρια της απλής εκτίμησης, καθώς με τις πράξεις του ο Τούρκος πρόεδρος (που φαίνεται πως διψά για αίμα) επιβεβαιώνει την επιδίωξή του να γίνει απόλυτος άρχων, δηλώνοντας μάλιστα πως το πραξικόπημα ήταν «δώρο Θεού».

Θέλοντας να σταθεροποιήσει την εξουσία του, όχι μόνο απαίτησε από την Ουάσινγκτον να εκδώσει τον εξόριστο ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν, τον ορκισμένο εχθρό του, τον οποίο κατηγορεί ότι υπέθαλψε το πραξικόπημα, αλλά άφησε και ανοιχτό το ενδεχόμενο επαναφοράς της θανατικής ποινής στη χώρα. Μιας και αναφερόμαστε σε θάνατο, η ανθρωποθυσία που έγινε ξεπερνά τα 260 άτομα.

Χιλιάδες συλλήψεις

Ο ίδιος ο Τούρκος πρόεδρος, που παραβρέθηκε σε μία από τις κηδείες των δεκάδων θυμάτων -μεταξύ αυτών, και απλοί στρατιώτες, που δεν ήξεραν πως επρόκειτο για «πραξικόπημα», αλλά πίστευαν πως ήταν άσκηση-, έκανε λόγο για 6.000 συλλήψεις, μεταξύ των οποίων ήταν 2.700 άτομα αξιωματικοί των ενόπλων δυνάμεων και δικαστές.

Είπε πως η έρευνα θα συνεχιστεί σε όλο τον δημόσιο τομέα, ώστε να «θεραπευτεί ο ιός» που προκάλεσε το πραξικόπημα, και φυσικά απέδωσε για πολλοστή φορά τα πάντα στον Γκιουλέν, ο οποίος βεβαίως το διαψεύδει. Δοθείσης δε της ευκαιρίας, ο Ερντογάν είπε πως η τουρκική Εθνοσυνέλευση θα μελετήσει το θέμα επαναφοράς της θανατικής ποινής. «Η ζωή επιστρέφει στους κανονικούς ρυθμούς της, αλλά οι εορτασμοί της δημοκρατίας θα συνεχιστούν» δήλωσε από την πλευρά του ο πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ, ζητώντας όμως από τα πλήθη που βγαίνουν στους δρόμους να αποφεύγουν τις «ακραίες αντιδράσεις».

Την ημέρα, όπως είπε, οι πολίτες θα εργάζονται και το βράδυ θα γιορτάζουν σε «βάρδιες δημοκρατίας». Κάλεσε, ωστόσο, τον κόσμο να μη βάζει στο στόχαστρο τον στρατό.

Κι αυτό καθώς μετά την πληροφορία περί άγριας δολοφονίας Τούρκου φαντάρου διά αποκεφαλισμού το πρωί του Σαββάτου, αφού είχε παραδοθεί μαζί με άλλους στρατιώτες στην αστυνομία και στο συγκεντρωμένο πλήθος στην πρώτη γέφυρα του Βοσπόρου, αυξάνονται οι καταγγελίες για λιντσαρίσματα στρατιωτών από τους οπαδούς του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης.

Χθες, τέλος, ο στρατηγός Μπεκίρ Ερτζάν Βαν, διοικητής της αεροπορικής βάσης Ιντσιρλίκ στη νότια Τουρκία, που χρησιμοποιείται από τις ΗΠΑ και άλλους εταίρους στον διεθνή συνασπισμό κατά των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία, συνελήφθη ως εμπλεκόμενος στο πραξικόπημα. Λίγο μετά το αμερικανικό Πεντάγωνο ανακοίνωσε ότι ο συνασπισμός επανέλαβε τις αεροπορικές επιχειρήσεις του κατά του Ι.Κ. από την Τουρκία, οι οποίες είχαν ανασταλεί.

wrye4wy4y 0Σε τεντωμένο σχοινί οι σχέσεις με ΗΠΑ λόγω του Γκιουλέν

Με «όχημα» την απαίτησή του για έκδοση του Φετουλάχ Γκιουλέν από τις ΗΠΑ, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κλιμακώνει την αντιπαράθεσή του με την Ουάσινγκτον στρεφόμενος στη Μόσχα.

Εκτός της δημόσιας απαίτησης -και μάλιστα σε προσωπικό τόνο- προς τον Μπαράκ Ομπάμα για παράδοση του Γκιουλέν, η Ουάσινγκτον είναι ενοχλημένη επίσης για όσα υπονόησε η Αγκυρα περί εμπλοκής των ΗΠΑ στο πραξικόπημα. Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι δήλωσε στον Τούρκο ομόλογό του Μεβλούτ Τσαβούσογλου ότι τέτοιοι ισχυρισμοί ζημιώνουν τις σχέσεις ανάμεσα στις δύο χώρες.

Την ίδια στιγμή το καθεστώς Ερντογάν προσπαθεί να προσεγγίσει τη Μόσχα αποδίδοντας στους πραξικοπηματίες την επιδείνωση που υπήρξε στις διμερείς σχέσεις. Οπως υποστήριξε ο δήμαρχος της Αγκυρας Γκιολίχ Γκιοκτσέκ μιλώντας στο CNN Turk, ο Τούρκος πιλότος που κατέρριψε το ρωσικό Su-24 τον Νοέμβριο του 2014 εμπλέκεται στην απόπειρα πραξικοπήματος.

Ο δήμαρχος της Αγκυρας έκανε λόγο για ύπαρξη «παράλληλης δομής» στον τουρκικό στρατό και υποστήριξε ότι αυτή η «παράλληλη δομή» στις ένοπλες δυνάμεις ευθύνεται για την επιδείνωση των σχέσεων με τη Ρωσία.

Διαβάστε παρακάτω την συνέχεια

04.06 espr.weekend 260x160 630x388

«Διαμελισμός της Τουρκίας και η αρχή του τέλους για Ερντογάν»

Η πετυχημένη πρόβλεψη στην «Espresso» της αστρολόγου Δήμητρας Παπανικολοπούλου

cesrty 1

Καυτές εξελίξεις βλέπει στους αστρολογικούς χάρτες για την Τουρκία και τον πρόεδρό της η πολιτική αστρολόγος Δήμητρα Παπανικολοπούλου, μετά την επιτυχημένη πρόβλεψή της για τα γεγονότα στη γειτονική χώρα, η οποία επαληθεύτηκε την περασμένη Παρασκευή, λίγες ώρες μετά το πρωτοσέλιδο της «Espresso» με τίτλο «Χάος στην πανσέληνο της φωτιάς»!

«Διαμελισμός της Τουρκίας και αρχή του τέλους της προεδρίας του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα είναι τα επακόλουθα όσων συνέβησαν το βράδυ της Παρασκευής και οφείλονται σε μια σειρά αστρολογικών φαινομένων που επηρέασαν και θα εξακολουθήσουν να επηρεάζουν…» αναφέρει η εκπρόσωπος της
cesrty 2American Federation of Astrologers. «Αν η 26η Φεβρουαρίου 1954 είναι η πραγματική χρονολογία γέννησης του Ερντογάν, τότε ο πρόεδρος της Τουρκίας έχει γεννηθεί τη χρονιά του αλόγου και στο ζώδιο είναι Ιχθύς. Το επόμενο διάστημα θα είναι δύσκολο για εκείνον και τη χώρα του. Υπάρχουν πιθανότητες για διαμελισμό της Τουρκίας, ενώ δεν θα λείψουν οι εμφυλιακές καταστάσεις. Εχω μιλήσει πολλές φορές για το τέλος του Ερντογάν, τώρα φαίνεται πως είναι πιο κοντά από ποτέ»! Σύμφωνα με τις προβλέψεις της Δήμητρας Παπανικολοπούλου, η γειτονική χώρα επηρεάστηκε άμεσα από την ενεργοποίηση του τετραγώνου Ποσειδώνα με Κρόνο στον Τοξότη, που μπορεί να πραγματοποιήθηκε στις 16 Ιουνίου, ωστόσο εξακολουθεί να επιδρά:

«Σημαντικό ρόλο έπαιξαν επίσης η επιρροή από τη “ματωμένη” Σελήνη, οι εκλείψεις του προηγούμενου διαστήματος, καθώς και εκείνες του Σεπτεμβρίου, που έχουν αρχίσει ήδη να μας επηρεάζουν και που θα “χτυπήσουν” τις οικονομίες των χωρών. Στην Ελλάδα θα φέρουν οικουμενική κυβέρνηση και εκλογές ή το αντίστροφο…» εξηγεί και προσθέτει: «Η αυριανή πανσέληνος, η οποία αστρολογικά πραγματοποιείται στον Αιγόκερω και στο ζώδιο του Καρκίνου, αλλά πάνω σε ένα ισχυρό τετράγωνο που θα σχηματίσουν ο Ηλιος με τον νάνο αστεροειδή Δήμητρα (διεθνώς γνωστό ως Ceres), θα φέρει κι άλλα γεγονότα στην επιφάνεια. Οπως προβλέψαμε, ο Ηλιος θα έδειχνε το σκληρό πρόσωπό του στις 15 Ιουλίου, αφού το τετράγωνο αυτό συνήθως βγάζει τον στρατό στους δρόμους. Είναι το τετράγωνο της εμμονής στην εξουσία, της απληστίας και του ναρκισσισμού» καταλήγει η αστρολόγος, που είχε προβλέψει και το χτύπημα στη Γαλλία.

cesrty 4ΘΑΝΟΣ ΜΑΚΡΟΓΑΜΒΡΑΚΗΣ

Θρίλερ με το ελικόπτερο των «οκτώ» 

Αναβρασμός μετά την αίτηση πολιτικού ασύλου από τους στρατιωτικούς που έφτασαν στην Αλεξανδρούπολη

Αρνούνται ότι συμμετείχαν στο πραξικόπημα οι οκτώ Τούρκοι στρατιωτικοί που προσγειώθηκαν το Σάββατο στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης με στρατιωτικό ελικόπτερο τύπου Blackhawk, ζητώντας πολιτικό άσυλο. Μάλιστα, δεν τους αποδόθηκε κατηγορία για απόπειρα διατάραξης των διεθνών σχέσεων της χώρας.

Σύμφωνα με τη συνήγορό τους Μένια Πολυχρόνη, η εξέλιξη αυτή είναι σημαντική καθώς, εάν παρέμενε η κατηγορία, θα έδινε το έρεισμα να θεωρηθεί επιτακτική η ανάγκη έκδοσής τους.

«Δεν έστεκε ως κατηγορία, γιατί δεν ήρθαν για να δημιουργήσουν πρόβλημα στη χώρα. Βρίσκονταν σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης. Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς τους, δεν συμμετείχαν στο πραξικόπημα» εξήγησε η κυρία Πολυχρόνη.

cesrty 5Οι Τούρκοι ισχυρίζονται ότι κατέφυγαν στην Ελλάδα γιατί φοβήθηκαν για τη ζωή τους. Με απόφαση της εισαγγελέως Πλημμελειοδικών Αλεξανδρούπολης, το κατηγορητήριο σε βάρος τους διαφοροποιήθηκε και στην κατηγορία της παράνομης εισόδου στη χώρα προστέθηκε αυτή της ηθικής αυτουργίας στην παράνομη πτήση για τους επτά και της εκτέλεσης παράνομης πτήσης στον ελληνικό χώρο για τον πιλότο.

Σήμερα οι συλληφθέντες θα παρουσιαστούν στην υπηρεσία ασύλου για την προβλεπόμενη συνέντευξη σχετικά με το αίτημά τους για χορήγηση πολιτικού ασύλου. Μετά θα προσαχθούν στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο για την αυτόφωρη διαδικασία της δίκης, η οποία εκτιμάται ότι θα αναβληθεί καθώς θα ζητήσουν 48ωρη προθεσμία.

Διπλωματικές σχέσεις

Σχετικά με το αίτημα για άσυλο, ο γνωστός ποινικολόγος Αλέξανδρος Λυκουρέζος συνέστησε ψυχραιμία και νηφαλιότητα στην κυβέρνηση, επισημαίνοντας ότι η Ελλάδα δεν επιθυμεί τη διατάραξη των διπλωματικών σχέσεών της με την Τουρκία. Ωστόσο, είναι υποχρεωμένη να τηρήσει εσωτερικούς και διεθνείς κανόνες, που δεν συνάδουν με την απαίτηση των τουρκικών Αρχών για άμεση παράδοση των οκτώ.

cesrty 3

«Η έλλειψη διμερούς σύμβασης περί έκδοσης με την Τουρκία επιβάλλει την τήρηση των κανόνων της ελληνικής ποινικής δικονομίας, η οποία ορίζει ότι η έκδοση απαγορεύεται, αν πρόκειται για έγκλημα που κατά τους ελληνικούς νόμους χαρακτηρίζεται πολιτικό ή στρατιωτικό ή όταν από τις περιστάσεις προκύπτει ότι η έκδοση ζητείται για λόγους πολιτικούς» αναφέρει ο κ. Λυκουρέζος.

Το ελικόπτερο των Τούρκων στρατιωτικών επέστρεψε στη βάση της Καλλίπολης με δεύτερο πλήρωμα, που έφτασε στην Αλεξανδρούπολη με άλλο τουρκικό ελικόπτερο. Η διακαής επιθυμία της Τουρκίας να το παραλάβει άμεσα φαίνεται από το γεγονός ότι για πρώτη φορά κατέθεσε στη χώρα μας σχέδιο πτήσης τηρώντας όλες τις νόμιμες διαδικασίες!

cesrty 9ΤΑ HI-TECH «ΟΠΛΑ»

Τα social media αλλά και τα ιδιωτικά μέσα ενημέρωσης, τα οποία τόσο πολύ πολέμησε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ήταν το «μέσο» που χρησιμοποίησε για να ξεσηκώσει τους οπαδούς του. Μάλιστα, ρόλο έπαιξαν δύο γυναίκες.

Η μία έγινε άθελά της η «φωνή» των πραξικοπηματιών. Η άλλη απλώς ακολούθησε το δημοσιογραφικό ένστικτό της. Η ξανθιά Τιτζέν Καράς της κρατικής τηλεόρασης και η μελαχρινή Χαντέ Φιράτ του CNN Turk έμελλε να συνδέσουν την εικόνα τους με τα γεγονότα. «Ηταν η χειρότερη παρουσίαση της ζωής μου» δήλωσε αργότερα η Καράς, γνωστή και ως «Σκάρλετ Γιόχανσον της τουρκικής τηλεόρασης».

Οι πραξικοπηματίες κρατούσαν την ίδια και συναδέλφους της ομήρους επί ώρες, πριν την αναγκάσουν να εκφωνήσει τις θέσεις τους.

Η Χαντέ Φιράτ, πάλι, επικεφαλής του CNN Turk, επέδειξε τη δέουσα ψυχραιμία όταν δέχτηκε κλήση μέσω της εφαρμογής facetime στο iPhone της, από τον Τούρκο πρόεδρο.

Κρατώντας το χέρι της όσο πιο σταθερό γινόταν, έστρεψε την οθόνη του στην κάμερα, αφήνοντας τον Ερντογάν να μιλήσει στον τουρκικό λαό.

Απόδραση της «Christina O.» από την Αλικαρνασσό

cesrty 6

Απρόοπτη τροπή πήρε η κρουαζιέρα στα παράλια της Τουρκίας για τον Σαουδάραβα πρίγκιπα Ματζέντ Μπιν Αμντουλαχ μπιν Αμπντουλαζίζ Αλ Σαούντ (φωτό) και οκτώ εκλεκτούς καλεσμένους του με τη θρυλική θαλαμηγό «Christina O.», πάλαι ποτέ ιδιοκτησίας Αριστοτέλη Ωνάση.

Το πραξικόπημα στη γειτονική χώρα τούς ανάγκασε να αλλάξουν τα σχέδιά τους, με αποτέλεσμα να βρεθούν στη Μυτιλήνη.

Ο γιος του Σαουδάραβα βασιλιά, με προσωπική περιουσία που αγγίζει τα 300 δισεκατομμύρια δολάρια, o οποίος συχνά προκαλεί με τον χλιδάτο τρόπο ζωής του, είχε αρχικά σκοπό να κάνει το ταξίδι που είχε κάνει το ζεύγος Αριστοτέλη Ωνάση και Τίνας Λιβανού τον Αύγουστο του 1959, όταν επισκέφτηκε με το θρυλικό σκάφος την Κωνσταντινούπολη και το Μπόντρουμ (Αλικαρνασσό), έχοντας μαζί τον Ουίνστον Τσόρτσιλ με την οικογένειά του και τη Μαρία Κάλλας με τον σύζυγό της Μπατίστα Μενεγκίνι. Ομως, λίγη ώρα μετά μετά την εκδήλωση του πραξικοπήματος η εντυπωσιακή θαλαμηγός αναγκάστηκε να αποπλεύσει από την Κωνσταντινούπολη και να αλλάξει ρότα. Τα μεσάνυχτα του Σαββάτου η «Christina O.» έδεσε στον περίκλειστο τελωνειακό χώρο στο λιμάνι της Μυτιλήνης. Νωρίς το πρωί της Κυριακής συναντήθηκε στα ανοιχτά με τη θαλαμηγό «Elegant 007» με Ρώσους επιβαίνοντες και κατευθύνθηκαν μαζί στα Βατερά, νότια της Λέσβου, όπου οι μεγιστάνες απόλαυσαν τη θάλασσα προτού ταξιδέψουν μαζί και προς τη Χίο.

cesrty 8«Ομηροι» του χάους stars των γηπέδων

Στον φιλικό ποδοσφαιρικό αγώνα που θα γινόταν στην Αττάλεια με τη συμμετοχή διάσημων ποδοσφαιρικών αστέρων θα έπαιζε (για λίγα λεπτά) και ο ίδιος ο Ερντογάν! Ομως ο αγώνας, φιλανθρωπικού χαρακτήρα, που θα γινόταν το Σάββατο, αναβλήθηκε λόγω των εξελίξεων. Ωστόσο, κάποιοι από τους προσκεκλημένους παίκτες είχαν ήδη ταξιδέψει στην Τουρκία από την Παρασκευή, μεταξύ αυτών οι Αζάρ (αριστερά), Ντέκο, Πουγιόλ, Απία, Αμπιντάλ (δεξιά) και ο Μάικλ Εσιέν (κέντρο) του Παναθηναϊκού, με αποτέλεσμα να βρεθούν σε μια χώρα σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης! Στους υπόλοιπους που πρόλαβαν να ακυρώσουν τις πτήσεις τους περιλαμβάνονταν οι Μέσι, Νεϊμάρ, Μπενζεμά, Ινιέστα, Τσάβι, Αρντά, Κανού, Ντρογκμπά καθώς και οι προπονητές Ντιέγκο Μαραντόνα, Φάμπιο Καπέλο και Ζοζέ Μουρίνιο.

cesrty 7COOL ΟΙ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ

«Μετά την απόπειρα πραξικοπήματος, μείναμε στο τετράστερο ξενοδοχείο μας και πίναμε κοκτέιλ»! Οι αδελφές Μελίσα και Αϊλίν (φωτό) από το Ντίσελντορφ, στις οποίες ανήκει η παραπάνω δήλωση, δεν είναι οι μόνες τουρίστριες που έμειναν ασυγκίνητες από τις αναταραχές στην Τουρκία, τη χώρα όπου παραθέριζαν και συνέχισαν ατάραχες τις διακοπές τους.

Το ρεπορτάζ που έκανε η γερμανική εφημερίδα «Bild», κυρίως μεταξύ Γερμανών τουριστών στα παραθεριστικά θέρετρα σε Αττάλεια και Αλάνια, δείχνει ότι οι περισσότεροι εξακολούθησαν να απολαμβάνουν το καλοκαιρινό πρόγραμμά τους. «Είμαι υπεύθυνος για την οικογένειά μου. Ομως, εδώ στην Αττάλεια είναι σαν να μην έχει συμβεί τίποτε» είπε στην εφημερίδα ο 32χρονος Σλάβα Γκοντελίν από τη Στουτγάρδη.

Σύμφωνα με την «Bild», υπήρξαν ακυρώσεις στα ξενοδοχεία, όμως αυτές δεν ήταν πολλές. Οπως αναφέρει το δημοσίευμα, «οι ξένοι τουρίστες συμμετέχουν σε πάρτι και εκδηλώσεις που οργανώνουν τα μεγάλα ξενοδοχεία. Αν και πολλοί απ’ αυτούς αισθάνονται φόβο για το τι μέλλει γενέσθαι, παραμένουν στη χώρα συνεχίζοντας κανονικά τις διακοπές τους».


{{-PCOUNT-}}57{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Θύμα και… η αδελφή της Μηλιού – Η υπόθεση του άγριου ξυλοδαρμού από τον σύντροφό της

Την ώρα που το πανελλήνιο προσπαθεί να συνέλθει από...

Το Open είναι… ανοιχτό για τους «Παγιδευμένους»

To Open θέλει τον δημοφιλή ηθοποιό Μιχάλη Λεβεντογιάννη στους κόλπους...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει σε αναμμένα κάρβουνα»

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...

Οσα έγιναν στο παρασκήνιο και οδήγησαν στο… διαζύγιο του Mega από την Ελένη Μενεγάκη

Τη στιγμή που γίνεται μεγάλος ντόρος στα δημοσιογραφικά γραφεία...