Νέο «στρατηγείο»

Ο οργανισμός μετακόμισε σε ιδιόκτητο κτίριο στη Λ. Αθηνών

Ο οργανισμός μετακόμισε σε ιδιόκτητο κτίριο στη Λ. Αθηνών

Στο νέο ιδιόκτητο κτίριο επί της λεωφόρου Αθηνών 112 λειτουργεί πλέον ο ΟΠΑΠ. Πρόκειται για ένα σύγχρονο και λειτουργικό κτίριο συνολικού εμβαδού άνω των 20.000 τετραγωνικών μέτρων.

Μάλιστα, από αυτή τη σημαντική επένδυση θα προκύψουν για τον ΟΠΑΠ εξίσου σημαντικά οικονομικά οφέλη από την εξοικονόμηση μισθωμάτων. Σύμφωνα με τη διοίκηση του οργανισμού, η αλλαγή έδρας αποτελεί ένα σημαντικό ορόσημο για τον ΟΠΑΠ, καθώς για πρώτη φορά στην ιστορία του αποκτά ιδιόκτητο κτίριο κεντρικών γραφείων.

Βασικά χαρακτηριστικά του νέου κτιρίου:
· 8 όροφοι με 12.000 τετραγωνικά μέτρα μικτή επιφάνεια και επιπλέον 4 υπόγεια 10.000 τετραγωνικών μέτρων με 250 θέσεις στάθμευσης.
· Εως 1.000 θέσεις εργασίας με υψηλή αισθητική, εργονομία και πιστοποιημένα ποιοτικά υλικά κατασκευής.
· Αρχιτεκτονικός σχεδιασμός, ώστε να αξιοποιούνται πλήρως όλοι οι χώροι και να μη «χάνεται» ούτε ένα τετραγωνικό μέτρο.
· Πολλές αίθουσες συσκέψεων και εκπαίδευσης, οι οποίες καλύπτουν τις ανάγκες των εργαζομένων, των συνεργατών, των πελατών, των μετόχων κ.λπ.

Σημείο-κλειδί

Η ιδιωτικοποίηση του ΟΠΑΠ γύρισε σελίδα για τον οργανισμό και η απόκτηση των κτιριακών εγκαταστάσεων αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της νέας εταιρικής κουλτούρας του. Παρά τον βιομηχανικό χαρακτήρα της περιοχής, η νέα «γειτονιά» είναι ένα από τα πιο σημαντικά επιχειρηματικά σημεία-κλειδιά της Αθήνας, καθώς εκτός από το κτίριο του Ελληνικού Χρηματιστηρίου, σε κοντινή απόσταση, βρίσκονται τα κεντρικά γραφεία της ασφαλιστικής εταιρίας Allianz, της μεγάλης ελληνικής καπνοβιομηχανίας Καρέλια, καθώς και γραφεία της εταιρίας τηλεπικοινωνιών WIND, της Alpha Bank και της Εθνικής Τράπεζας. Σε απόσταση αναπνοής βρίσκονται εστίες πολιτισμού, όπως ο χώρος της Ακαδημίας Πλάτωνος και το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών με πολιτιστικές δράσεις, ενδιαφέροντα μουσεία και εκθέματα.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ