Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Στον χώρο του παλιού αεροδρομίου εντοπίστηκαν 314 βόμβες Αεροπορίας από τον Β’...

Οχι μία ούτε δύο, αλλά… 314 βόμβες Αεροπορίας από...

Ελεύθερος μετά την απολογία του ο πρώην βουλευτής των «Σπαρτιατών» Κωνσταντίνος Φλώρος

Για ένα «ατυχές περιστατικό», το οποίο, όπως είπε, αν...

Η Ζέτα Μακρυπούλια έγινε για έκτη φορά θεία

Η Ζέτα Μακρυπούλια έγινε για έκτη φορά θεία, καθώς...

Τέλεια κορμιά με sup yoga στη θάλασσα

Οι ασκήσεις αυτοσυγκέντρωσης και ισορροπίας πάνω σε σανίδα σερφ αποκτούν ολοένα και περισσότερους φαν

Ξεκίνησε από τη Χαβάη το 1960 και πλέον θεωρείται αποτελεσματικός και διασκεδαστικός τρόπος γυμναστικής για όσους θέλουν να προπονούνται ακόμη και μέσα στη θάλασσα. Το μόνο που χρειάζεται ο εκπαιδευόμενος της sup yoga να έχει μαζί του (πέρα από το μαγιό του) είναι την ειδική σανίδα που συνδυάζει τη δυσκολία των ασκήσεων με την ισορρόπηση πάνω της.

ΑΠΟ ΤΟΝ
ΘΑΝΟ ΜΑΚΡΟΓΑΜΒΡΑΚΗ
Φωτό: Βαγγέλης Μασιάς

4rfertgf 4

4rfertgf 1Η εκπαιδεύτρια Αλεξάνδρα Παπαγιαννάκου μιλάει στην «Espresso» για τα οφέλη της sup yoga: «Τονώνει την καρδιακή και την κυκλοφορική λειτουργία, βελτιώνει τις αθλητικές επιδόσεις λόγω της δυσκολίας που δίνει η κίνηση στη θάλασσα, ενώ ταυτόχρονα βοηθάει την αναπνοή, γυμνάζει και ενδυναμώνει ομοιόμορφα το σώμα. Παράλληλα, βοηθάει στη χαλάρωση μυαλού και σώματος, ενώ όσοι είναι φαν του μαυρίσματος αποκτούν το πιο τέλειο και ομοιόμορφο χρώμα». 

Η sup yoga απευθύνεται σε γυναίκες και άνδρες όλων των ηλικιών και, όπως λέει η υπεύθυνη της σχολής sup-port Αλεξάνδρα Παπαγιαννάκου, μια δοκιμή είναι αρκετή για να πείσει ακόμη και τους πιο δύσπιστους. «Σίγουρα οι στάσεις είναι πιο απαιτητικές, επειδή βρίσκεσαι πάνω σε μια σανίδα, αλλά όλοι μπορούν να προσπαθήσουν και στο τέλος να τα καταφέρουν. Ακόμη κι αν πέσουν, θα απολαύσουν τη δροσιά της θάλασσας και θα συνεχίσουν. Οι σανίδες που χρησιμοποιούμε είναι φαρδιές και έχουν κατάλληλο μήκος και πλάτος για να διευκολύνουν τον κάθε ασκούμενο» περιγράφει.

Το άθλημα ξεκίνησε τα τελευταία χρόνια, όταν δάσκαλοι της yoga αποφάσισαν να χρησιμοποιήσουν το stand up paddleboard, με το οποίο γυμνάζονται οι σέρφερ στη Χαβάη, όταν η θάλασσα δεν είχε κύματα. «Το sup δεν άργησε να γίνει ιδιαίτερα δημοφιλές και σε άλλα μέρη του κόσμου, ενώ προσέλκυσε και το ενδιαφέρον πολλών celebrities, όπως η Κάμερον Ντίαζ και η Ζιζέλ.

4rfertgf 3

Οι συνδυασμοί

Η διαφορά είναι ότι το stand up paddleboard απαιτεί να στέκεσαι όρθιος σε μια μακριά και χοντρή σανίδα του σερφ, και να μετακινείσαι στη θάλασσα χρησιμοποιώντας ένα κουπί (paddle). Τα τελευταία χρόνια, όμως, δάσκαλοι της yoga άρχισαν να συνδυάζουν την πρακτική τους με το σπορ, με αποτέλεσμα να προκύψει αυτό που σήμερα ονομάζουμε sup ή board yoga» λέει η Αλεξάνδρα, η οποία θεωρεί την Ελλάδα το ιδανικότερο μέρος για εξάσκηση. Και εξηγεί: 4rfertgf 2«Η Ελλάδα είναι το τέλειο μέρος για να εξασκηθείς στη sup yoga.

Ο καιρός -όπως και το νερό- είναι όσο ζεστός χρειάζεται για να κάνεις μάθημα με το μαγιό σου, οπότε, αν πέσεις, απλώς γελάς και ανεβαίνεις ξανά στη σανίδα! Επίσης, οι συνθήκες που επικρατούν ευνοούν ακόμα περισσότερο την εξάσκηση, γι’ αυτό τα μαθήματα γίνονται μέρες που δεν έχει αέρα ή σε μέρη που προστατεύονται από τον άνεμο. Τους χειμερινούς μήνες η πρακτική γίνεται σε πισίνα».

Η Αλεξάνδρα Παπαγιαννάκου παραδίδει μαθήματα sup yoga στις εγκαταστάσεις του ιστιοπλοϊκού ομίλου Πόρτο Ράφτη.

04.06 espr.weekend 260x160 630x388

{{-PCOUNT-}}14{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...