Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Love is in the air: Είπε το «ναι» την ώρα της πτήσης

Η αγάπη σε κάνει να πετάς στα σύννεφα, οπότε...

Ανέβηκε επικίνδυνα η θερμοκρασία με τη νέα φωτογράφιση της Ταραμπάνκο

Η Κάτια Ταραμπάνκο έφερε τον «καύσωνα» μέσα στον Απρίλιο....

Καμπάνα σε 74χρονο που «έλουζε» με χυδαία υπονοούμενα νεαρή σερβιτόρα στην Καβάλα

Καταδικάστηκε από το δικαστήριο για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ένας...

Παπαθωμά και Πετράκος αμφισβητούν την ύπαρξη της αφρικανικής σκόνης

«Μας ψεκάζουν, μας σκοτώνουν με χημικά» βροντοφώναξαν η Θεοφανία...

«Φοβικός και σεξουαλικά καταπιεσμένος ο Χίτσκοκ»

Στο νέο βιβλίο του ο Πίτερ Ακρόιντ περιγράφει τον διάσημο σκηνοθέτη ως έναν άνθρωπο με μεγάλο κόμπλεξ για τα κιλά του και ενοχικά σύνδρομα

Στο νέο βιβλίο του ο Πίτερ Ακρόιντ περιγράφει τον διάσημο σκηνοθέτη ως έναν άνθρωπο με μεγάλο κόμπλεξ για τα κιλά του και ενοχικά σύνδρομα

Υπήρξε από τους πλέον διακεκριμένους σκηνοθέτες του 20ού αιώνα και έγινε διάσημος μέσα από τις ταινίες τρόμου που δημιούργησε.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΤΡΙΝΑ ΚΑΛΑΜΒΟΚΙΔΗ2 247

Πίσω από τη μάσκα του μετρ του σασπένς, όμως, ο Αλφρεντ Χίτσκοκ ήταν ένας εξαιρετικά φοβισμένος άνθρωπος, με κόμπλεξ για τα παραπανίσια κιλά του και καταπιεσμένη σεξουαλικότητα, εξαιτίας της καθολικής ανατροφής του, που του είχε εμφυσήσει αισθήματα ενοχής για το σώμα του. Ετσι τον περιγράφει ο συγγραφέας Πίτερ Ακρόιντ στις σελίδες του νέου βιβλίου του με τίτλο «Alfred Hitchcock».

Ως μικρό παιδί, ο Αλφι ή Φρεντ, όπως τον αποκαλούσαν, φοβόταν να βγει από το δωμάτιό του, όπου σχεδίαζε μεγάλα, φανταστικά ταξίδια σε όλη την Ευρώπη. «Με τρομοκρατούσαν η αστυνομία, η σωματική τιμωρία, πολλά πράγματα» είχε δηλώσει κάποτε ο ίδιος. Μέσα από αυτούς τους φόβους, ωστόσο, του γεννήθηκε μια εμμονή με την τιμωρία, την ενοχή και το σεξ, που υπήρχαν σε όλες τις ταινίες του.

4 53Οντας μάλιστα σεξουαλικά καταπιεσμένος, απέκτησε εμμονή με όλες τις πρωταγωνίστριές του και προσπαθούσε να πάρει τον έλεγχο κάθε πλευράς της προσωπικής και επαγγελματικής ζωής τους, ψιθυρίζοντας στο αυτί τους πρόστυχα αστεία και ιστορίες πριν από το γύρισμα.

«Πολλές και παράξενες φαντασιώσεις»

«Οι σεξουαλικές φαντασιώσεις της ενήλικης ζωής του, πολλές και παράξενες. Κρίνοντας από τις ταινίες του, απολάμβανε ιστορίες βιασμών και δολοφονιών γυναικών» γράφει χαρακτηριστικά ο Ακρόιντ στη βιογραφία του Χίτσκοκ, που θα κυκλοφορήσει στις 25 Οκτωβρίου.3647d62400000578 3690801 image a 3 1468584245159

Ιδιαίτερο πάθος είχε με την Γκρέις Κέλι, και μάλιστα πίστευε ότι την έσωσε από την ταμπέλα της «ψυχρής» γυναίκας. «Είναι ηφαίστειο καλυμμένο με χιόνι» έλεγε και αντάλλασσε μαζί της πρόστυχα ανέκδοτα. Αν και δεν την κυνήγησε ποτέ σεξουαλικά, του άρεσε ο έλεγχος που ασκούσε πάνω της. Αντιθέτως, λέγεται πως είχε ζητήσει από την Τίπι Χέντρεν να τον «αγγίξει», με αποτέλεσμα να ξεσπάσει καβγάς ανάμεσά τους, στον οποίο εκείνη τον αποκάλεσε «χοντρό γουρούνι». Τότε εκείνος ορκίστηκε να της διαλύσει την καριέρα, καθώς η αναφορά στο βάρος του ήταν κάτι που δεν μπορούσε να ανεχτεί.

Ο ίδιος, άλλωστε, περιέγραφε εαυτόν «άγαμο», καθώς είχε κάνει σεξ μόνο μία φορά με τη σύζυγό του Αλμα Ρέβιλ, ενώ έλεγε πως, αν δεν την είχε γνωρίσει, μπορεί και να είχε γίνει ομοφυλόφιλος. Υπάρχει μάλιστα φωτογραφία του, στην οποία είναι ντυμένος με γυναικεία ρούχα.

04.06 espr.weekend 260x160 630x388

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...