44 συλλήψεις για παράνομο τζόγο κατά τη διάρκεια του EURO

Η Ελληνική Αστυνομία συμμετείχε ενεργά στη γιγάντια επιχείρηση της Ιντερπόλ με την κωδική ονομασία «SOGAR IV», που πραγματοποιήθηκε με στόχο την καταπολέμηση του παράνομου στοιχηματισμού κατά τη διάρκεια του EURO 2016 στη Γαλλία

Η Ελληνική Αστυνομία συμμετείχε ενεργά στη γιγάντια επιχείρηση της Ιντερπόλ με την κωδική ονομασία «SOGAR IV», που πραγματοποιήθηκε με στόχο την καταπολέμηση του παράνομου στοιχηματισμού κατά τη διάρκεια του EURO 2016 στη Γαλλία, από τις 10 Ιουνίου έως και τις 10 Ιουλίου.

Στο διάστημα αυτό, οι Ελληνες αστυνομικοί εξιχνίασαν 10 υποθέσεις σε όλη την Ελλάδα, συνέλαβαν 44 άτομα, σχημάτισαν δικογραφίες σε βάρος άλλων 55 και κατέσχεσαν 42.463 ευρώ, 37 ηλεκτρονικούς υπολογιστές και 10 παιχνιδομηχανές τύπου VLT («κουλοχέρηδες», ειδικοί για στοιχηματισμό). Στη διεθνή επιχείρηση συμμετείχαν επίσης αστυνομικοί από το Βιετνάμ, την Κίνα, τη Μαλαισία, την Ταΐλάνδη, τη Σιγκαπούρη, την Ιταλία και την Ολλανδία, που πέρασαν χειροπέδες σε συνολικά 4.100 άτομα και δέσμευσαν 13.600.000 δολάρια ΗΠΑ, τα οποία προέρχονταν από παράνομο στοιχηματισμό.

Στο μεταξύ, η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος εξάρθρωσε μια ομάδα τριών Ελλήνων που «καπέλωναν» τις υπηρεσίες στοιχηματισμού της ΟΠΑΠ Α.Ε. Πρόκειται για δύο ιδιοκτήτες πρακτορείων από τη Λάρισα και έναν σχεδιαστή ιστοσελίδων, οι οποίοι είχαν δημιουργήσει τρεις ιστοσελίδες μέσα από τις οποίες προσέφεραν σε αλλοδαπούς χρήστες τις αποδόσεις του ΟΠΑΠ, κρατώντας προμήθεια. Στη συνέχεια, στοιχημάτιζαν τα ποσά στην Ελλάδα -μέσω κανονικών δελτίων του ΟΠΑΠ- αλλά δίχως να αποδίδουν νόμιμους φόρους, προκαλώντας μεγάλη ζημιά στο Δημόσιο και στον ΟΠΑΠ. Στην κατοχή τους βρέθηκαν 25.000 δελτία και ειδικός εξοπλισμός, τον οποίο χρησιμοποιούσαν.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ