Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Η Μέριλιν των ουσιών

Βαθιά βυθισμένο στην κόλαση της ηρωίνης ήταν μοντέλο που...

Οι αθέατοι γαμομπελάδες του «Μπόρατ»

Προβλήματα που «σέρνονταν» για χρόνια κρύβονται πίσω από το...

Η επιστολή του «σφαγέα» των Αγίων Αναργύρων στην άτυχη Κυριακή

Ανατριχίλα προκαλεί το περιεχόμενο μιας από τις επιστολές που...

Selfie θανάτου για αισθητικό

Μια selfie κόστισε τη ζωή σε Ρωσίδα αισθητικό με...

Tο θρυλικό «Watergate» είναι έτοιμο για τσεκ ιν

Το ξενοδοχείο από όπου ξεκίνησε η πτώση του Νίξον απέκτησε νέους ιδιοκτήτες και θα λειτουργήσει ξανά

Οταν έκανε τα εγκαίνιά του, το 1967, στις όχθες του ποταμού Πότομακ οι δημιουργοί του καυχιόνταν ότι θα αποτελούσε το συνώνυμο του αρχιτεκτονικού μοντερνισμού και της πολυτέλειας. Τελικά, το ξενοδοχείο «Watergate» έμελλε να γίνει συνώνυμο του πιο πολύκροτου πολιτικού σκανδάλου των ΗΠΑ, με το δεύτερο συνθετικό του ονόματός του, δηλαδή το gate, να ‘χει «στολίσει» σκάνδαλα σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της Γης.

Αυτό πάντως δεν φάνηκε να αποθαρρύνει τον Ζακ και τη Ρακέλ Κοέν, τους νέους ιδιοκτήτες του, που βλέπουν στην ιστορία του ξενοδοχείου μια σπάνια ευκαιρία. Σχεδόν μία δεκαετία αφότου το «Watergate» έκλεισε τις πόρτες του, οι Κοέν και η εταιρία τους τις άνοιξαν πάλι, αισιοδοξώντας ότι το στοίχημα της ανακαίνισής του, ύψους 125.000.000 δολαρίων, θα αποδώσει. Εξάλλου, έχουν βάλει στην ανακαίνιση πολύ μεράκι αλλά και χιούμορ, που «κουμπώνει» θεματικά στο σκανδαλώδες παρελθόν του ξενοδοχείου.

4refaertgf 2

Τα κλειδιά των δωματίων γράφουν «Δεν χρειάζεται να κάνετε διάρρηξη», ενώ η φωνή του πρώην προέδρου Ρίτσαρντ Νίξον ακούγεται εν συντομία στις τουαλέτες κοινής χρήσης του ξενοδοχείου και αποτελεί το ηχητικό της αναμονής στα τηλέφωνα (παρεμπιπτόντως, έχουν το νούμερο 617-1972), εις… μνήμην της 17ης Ιουνίου του 1972, μέρα κατά την οποία πέντε άνδρες έκαναν διάρρηξη στα γραφεία της Εθνικής Επιτροπής των Δημοκρατικών στο συγκρότημα «Watergate» και έγραψαν ιστορία.

«Δεν αγοράσαμε αυτό το ξενοδοχείο εξαιτίας του σκανδάλου» διευκρινίζει πάντως η Κοέν, που επέβλεψε προσωπικά τον ανασχεδιασμό του αλλά και το μάρκετινγκ. «Επειδή όμως ο κόσμος ήταν τόσο περίεργος, είπαμε ότι, αφού είμαστε γνωστοί, γι ‘αυτό θα το συμπεριλάβουμε, αλλά μ’ έναν διασκεδαστικό τρόπο».

4refaertgf 3

Πάντως, φιλοδοξία τους είναι να ζωντανέψουν και την πιο glam ιστορία του ξενοδοχείου, που περιλαμβάνει προσωπικότητες όπως η Ελίζαμπεθ Τέιλορ, ο Ρόναλντ Ρέιγκαν κ.ά. «Πριν από το σκάνδαλο το ξενοδοχείο ήταν ένα λαμπερό μέρος, η “παιδική χαρά” διασήμων. Προσπαθούμε να αναβιώσουμε αυτήν την πτυχή του» υπογραμμίζει η κυρία Κοέν.

Ανασχεδιασμός

Δεν πρόκειται ωστόσο και για πολύ εύκολη αποστολή, καθώς, όπως επισημαίνει το σχετικό ρεπορτάζ των «New York Times», η περιοχή στην οποία βρίσκεται θεωρείται άνευ ιδιαίτερου ενδιαφέροντος για τους ντόπιους της Ουάσινγκτον, καθώς είναι στην ουσία μια περιοχή γραφείων αποκομμένη από τα πιο trendy μέρη της πόλης. Για να κάνουν την ανατροπή, οι Κοέν πόνταραν στο σχεδιαστικό μεγαλείο του Ron Arad, στη στιλιστική πινελιά σε επίπεδο ρουχισμού του προσωπικού από την ενδυματολόγο της σειράς «Mad men» Τζέινι Μπράιαντ, αλλά και σε ένα μπαρ στην οροφή του με θέα 360 μοιρών.

4refaertgf 1

Από τιμές, όμως, τι λέει; Αφήσαμε το καλύτερο για το τέλος: Η προεδρική σουίτα ξεκινάει από τα 12.000 δολάρια τη βραδιά!

04.06 espr.weekend 260x160 630x388

{{-PCOUNT-}}14{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παράταση για τον «Ασχημο»

Με περισσότερες από 120 παραστάσεις από την αρχή της...

Και η Καίτη Κουτσολιούτσου δήλωσε άγνοια για το σκάνδαλο της εταιρίας, την οποία μιμήθηκε και η Hermès

Δημιουργική… έμπνευση ακόμη και στον οίκο Hermès είχαν προκαλέσει...

Αστραψαν τα φλας στη βράβευση επιτυχημένων επιχειρηματιών και δημόσιων προσώπων της Θεσσαλονίκης

Επιτυχημένοι επιχειρηματίες και δημόσια πρόσωπα της Θεσσαλονίκης βραβεύτηκαν στο...

Η «καταραμένη» φαμίλια της Ηλιούπολης: Εκτέλεσε τη μάνα του με καραμπίνα και αυτοκτόνησε

Δολοφονία και αυτοχειρία φαίνεται πως είναι το επικρατέστερο σενάριο...

ΗΠΑ: Ζευγάρι αδιανόητης διαστροφής

Παντρεμένη νοσοκόμα και ο σύζυγός της, που έχουν δύο...

Κατερίνα Λιόλιου: Αυτός είναι ο νέος της σύντροφος

Το «Κατερινάκι του» είναι η αγάπη του! Το τελευταίο...