Νοκ άουτ το MEGA

Εκτός διαγωνισμού οι τρεις από τις δέκα υποψηφιότητες για τη χορήγηση των τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών

Εκτός διαγωνισμού οι τρεις από τις δέκα υποψηφιότητες για τη χορήγηση των τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών

Εκτός της διαδικασίας διαγωνισμού για την παροχή των τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών τέθηκε και επισήμως στα προκριματικά το Mega Channel, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το απόγευμα η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας. Οπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, από τις 10 εταιρείες που αξιολογήθηκαν από τους ορκωτούς λογιστές, απορρίφθηκαν οι φάκελλοι τριών και στη δεύτερη φάση του διαγωνισμού θα συνεχίσουν πλέον οι επτά. Πρόκειται για τις εταιρείες: ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΝΤΟΤ ΚΟΜ ΑΝΩΝΥΜΗ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ (ΣΚΑΪ Α.Ε.), ΝΕΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (N.T.V.), ΑΝΤΕΝΝΑ TV ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ, ALPHA ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Α.Ε. (ALPHA), ΙΩΑΝΝΗΣ-ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ Χ. ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΚΑΛΥΨΗΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ, ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ Α.Ε. (E RADIO-TV) και ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ (ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ Μ.Μ.Ε. Α.Ε.).

Τα τρία επιχειρηματικά σχήματα που τέθηκαν εκτός διαδικασίας είναι η ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ Α.Ε., στην οποία ανήκει το Mega Channel, η DIMERA MEDIA INVESTMENTS LIMITED, συμφερόντων του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδη, και η εταιρεία ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΣ ΠΑΡΟΧΟΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ (ITV CP) κυπριακών συμφερόντων.

Ο γενικός γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Ελευθέριος Κρέτσος απηύθυνε το ερώτημα προς την επιτροπή διενέργειας του διαγωνισμού και την εταιρεία των ορκωτών λογιστών που υποστήριξε το έργο της επιτροπής κατά πόσο οι λόγοι απόρριψης των τριών υποψηφίων, που αποκλείστηκαν από την προεπιλογή, είναι θεραπεύσιμοι.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, όλες οι εταιρείες έχουν προθεσμία 10 ημερών να υποβάλουν τις ενστάσεις τους.

Το ερώτημα

Ωστόσο, εγείρονται πολύ σοβαρά ερωτήματα, καθώς το όλο σκηνικό, τα πολλά μπερδέματα και οι καθυστερήσεις παραπέμπουν σε μεθοδεύσεις και «μαγειρέματα» πλήττοντας σφοδρά το αδιάβλητο της διαδικασίας. Αρχικά, και για άγνωστους λόγους, αναβλήθηκε η ανακοίνωση των εταιριών που ήταν προγραμματισμένη για τη Δευτέρα.

Χθες παρουσιάστηκε νέο πρόβλημα, καθώς παρά τις διαβεβαιώσεις του αρμόδιου υπουργού Νίκου Παππά ο γενικός γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Ελευθέριος Κρέτσος ανάρτησε στο διαδίκτυο αιφνιδιαστικά την τελευταία στιγμή απόφαση, σύμφωνα με την οποία έκανε γνωστό ότι ματαιώνεται οριστικά ο μειοδοτικός διαγωνισμός για την ανακήρυξη εταιρείας που θα αναλάμβανε τον σχεδιασμό και την εκτέλεση της ηλεκτρονικής δημοπρασίας για την κατακύρωση των τεσσάρων αδειών. Ο μειοδοτικός διαγωνισμός κηρύχθηκε άγονος, καθώς δεν κατατέθηκε καμία προσφορά (!), γεγονός που προκαλεί σύγχυση, καθώς έρχεται σε πλήρη αντίφαση με τις κυβερνητικές διαβεβαιώσεις ότι όλα εξελίσσονται ομαλά. Μάλιστα, προ ημερών ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας καθησύχαζε ότι ο διαγωνισμός για τις άδειες θα ήταν το ίδιο αδιάβλητος όσο οι πανελλήνιες εξετάσεις (!).

Το πρόβλημα από τη ματαίωση του διαγωνισμού για την εκτέλεση της ηλεκτρονικής δημοπρασίας προσπεράστηκε όπως όπως, με την πρωτοφανή δικαιολογία ότι στον διαγωνισμό θα χρησιμοποιηθεί «η αναγνωρισμένη και δοκιμασμένη μέθοδος δημοπράτησης που έχει ήδη χρησιμοποιηθεί από την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοιωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) στις δημοπρασίες φάσματος συχνοτήτων για τις τηλεπικοινωνίες». Το ερώτημα, όμως, είναι γιατί τότε προκηρύχθηκε διαγωνισμός για την ηλεκτρονική δημοπράτηση αφού η διαδικασία θα μπορούσε να γίνει από την ΕΕΤΤ;

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ