Οδηγός για «φιλικές διακοπές»

Τα χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει μια παρέα για να μη γίνουν εφιάλτης οι καλοκαιρινές εξορμήσεις

Τα χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει μια παρέα για να μη γίνουν εφιάλτης οι καλοκαιρινές εξορμήσεις

Οι διακοπές παρέα με φίλους μπορεί να είναι μια από τις πιο διασκεδαστικές εμπειρίες ή να μετατραπούν στον απόλυτο εφιάλτη.

ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΗ ΧΟΝΔΡΟΓΙΑΝΝΗ

Κι αυτό επειδή οι καλοκαιρινές εξορμήσεις είναι περίοδος «ειδικών συνθηκών» στην οποία οι λεπτομέρειες μπορεί να κάνουν τη διαφορά. Ποια είναι όμως τα χαρακτηριστικά που πρέπει να έχουν οι φίλοι ώστε να περάσει κανείς καλά μαζί τους;
Για να είναι συμβατή η παρέα, καλό θα ήταν το βιολογικό ρολόι των ατόμων που την απαρτίζουν να είναι συγχρονισμένο. Είναι σημαντικό δηλαδή να ξυπνούν όλοι πάνω κάτω την ίδια ώρα, ώστε να ξεκινούν μαζί τις δραστηριότητες της ημέρας. Θα ήταν δύσκολο αν κάποιος σηκώνεται από το κρεβάτι πολύ πρωί ή πολύ πιο αργά από τους υπολοίπους, καθώς θα νιώθει αποκομμένος από την παρέα.

Εξίσου σημαντικό είναι να έχουν όλοι παρόμοιες συνήθειες για τη μεσημεριανή ξεκούραση. Διαφορετικά θα δημιουργούνται προστριβές για την κατάρτιση του καθημερινού προγράμματος, διότι όσοι προτιμούν να μην κοιμούνται θα το βλέπουν σαν χάσιμο χρόνου, ενώ αντίθετα όσοι αναγκάζονται να μείνουν ξύπνιοι για να μη χαλάσουν την παρέα ενδέχεται να το βιώσουν σαν ένα ατέρμονο βασανιστήριο.

Δύσκολη συνύπαρξη

Καλό θα ήταν επίσης να επιλέγονται φίλοι που ερμηνεύουν την έννοια της διασκέδασης με τον ίδιο τρόπο. Ατομα που προτιμούν να διασκεδάσουν περνώντας αρκετές ώρες στο ξενοδοχείο δύσκολα θα συνυπάρξουν με εκείνους που αρέσκονται στις βόλτες προκειμένου να εξερευνήσουν την περιοχή. Ενδείκνυται, επίσης, όπως αναφέρει σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας «Telegraph», να μοιράζονται τις ίδιες συνήθειες όσον αφορά το ποτό, να ακούν το ίδιο είδος μουσικής και να ενθουσιάζονται με τα ίδια πράγματα. Ειδικά σε ό,τι αφορά τις γυναικοπαρέες, επιβάλλεται να προτιμούνται φίλες που χρειάζονται τον ίδιο περίπου χρόνο προετοιμασίας προτού βγουν, ενώ χρειάζεται πάντοτε ένας καλός οδηγός, ο οποίος να παραμένει συγκεντρωμένος, όση φασαρία κι αν κάνουν οι γύρω του.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ